1LW840502MicrosoftFlightSimX HeroSquare ff9662e0ea894d8e8964aa8b64e9af9f
Mitä me pidämme?

 • Tonneittain ajoneuvo-, kartta- ja ympäristövaihtoehtoja
 • Edelleen tuettu
 • Paljon modeja toistettavaksi

Mistä emme pidä

 • Paljon kallista DLC:tä
 • Hieman vanhentunut ja vanhentunut
 • Joitakin yhteensopivuusongelmia

Suuresta iästään huolimatta Microsoft Flight Simulator X on edelleen loistava lentosimulaattori kaikki nämä vuodet alkuperäisen julkaisunsa jälkeen, ja siinä on paljon sisältöä ja modit, jotka parantavat sen toistettavuutta.

3.8

Microsoft Flight Simulator X: Gold Edition

Microsoft Flight Simulator X: Gold Edition

tässä artikkelissa

Ostimme Flight Simulator X:n Microsoftilta, jotta asiantuntija-arvioijamme voisi testata ja tarkistaa sen perusteellisesti. Jatka lukemista saadaksesi koko tuotearviomme.

Yli kymmenen vuotta vanha tuote ei yleensä kestä kovin hyvin, mutta Microsoftin Flight Simulator X:n kanssa se ei välttämättä pidä paikkaansa. Flight Simulator X, joka julkaistiin alun perin vuonna 2006, oli lentosimulaattoriohjelmiston huippu, joka oli pakattu tonniin sisältöä, mielenkiintoista uutta integraatiota todelliseen säähän ja kohteisiin sekä realistisin immersio. Kolmetoista vuotta myöhemmin peli on edelleen yksi pelatuimmista lentosimulaattoreista ja saa edelleen tukea, vaikka alkuperäinen studio suljettiin. Miten tämä legendaarinen lentosimulaattori kestää tänään? Siinä ei ole vikoja, mutta kokemus on silti vankka. Katso arvostelumme täältä ja arvioi itse.

Microsoft Flight Simulator X: Gold Edition

Asennusprosessi: Aseta levy 1

Tämän vanhan pelin perustaminen ei ole yhtä helppoa kuin nykyaikaisen pelin, mutta kaiken kaikkiaan se ei ole kauhea prosessi. Nyt tietty asetuksesi vaihtelee hieman, mutta sen pitäisi olla enimmäkseen sama.

Kolmetoista vuotta myöhemmin peli on edelleen yksi pelatuimmista lentosimulaattoreista ja saa edelleen tukea, vaikka alkuperäinen studio suljettiin. Arvosteluamme varten ostimme vanhan hyvän CD-laatikon asennettavaksi, mutta pelin saa myös netistä Steamin kaltaiselta jakelijalta, jos et halua sotkea levyjä. Steam-versio julkaistiin vuonna 2015 ja on suurelta osin sama, ehkä virtaviivaisemmalla asetuksella. Aloitimme tämän prosessin asettamalla ulkoisen DVD-asemamme, asettamalla ensimmäisen levyn asemaan ja noudattamalla sitten näytön ohjeita. Ennen kuin aloitat tämän vaiheen, varmista, että sinulla on vähintään 30 Gt tallennustilaa. Kun edistyt, asennusohjelma antaa sinun vaihtaa asemia, kun ne valmistuvat yksitellen, kunnes tulet loppuun. Kun olet siellä, sinun on myös aktivoitava uusi ohjelmisto kotelossa olevalla avaimella. Koska tämä on Gold Edition, meidän piti käydä läpi sama asennusprosessi Accelerator Expansion Packille, joka lisää sisältöä. Kun kaikki on asennettu oikein ja valmiina lähtöön, voit avata peruspelin tai laajennuspaketin, joka antaa sinulle lukemattomia vaihtoehtoja ensimmäisen lentosi määrittämiseksi. Steam-versiossa asennat ohjelmiston vain asiakkaan kautta ja teet kaikki edellä mainitut asemat pois lukien. Itse ohjelmiston asennuksen lisäksi monet ihmiset käyttävät HOTASia (eli «kädet kaasulla ja sauvalla») uppoutuakseen paremmin lentosimulaatioihin, kuten Flight Simulator X. Koska nämä ovat niin yleisiä, käymme läpi. kokoonpano myös tälle.

HOTASin lisääminen lisää myös todella pelin kokemusta ja uppoutumista, ja suosittelemme sellaisen hankkimista, jos mahdollista. Valitsimme Thrustmaster T16000M FCS HOTASin, mukaan lukien lisätyt polkimet, yhdeksi suosituimmista vaihtoehdoista, joka ei maksa kättä ja jalkaa. Asenna uusi HOTAS kytkemällä kaikki tietokoneeseen, kytkemällä polkimet ja Windowsin pitäisi tunnistaa ja määrittää oheislaitteet. Kun ne on tehty, voit siirtyä asetuksiin FSX:ssä ja hienosäätää asioita, yhdistää painikkeet ja toiminnot haluamiisi mukautettuihin toimintoihin ja pelata peliä uudella HOTAS-laitteellasi.

Microsoft Flight Simulator X: Gold Edition

Pelin kulku: vanhentunut, mutta silti vakaa

Koska FSX on nyt melko vanha, pelaaminen kestää edelleen suurimman osan, mutta tuntuu hieman vanhentuneelta tietyillä alueilla. Koska tämä peli sisältää kaiken alkuperäisen sisällön ja laajennukset, selaamista on pelottava määrä, mikä pitää toistettavuuden korkeana. Yli 24 000 lentoasemalla, ajoneuvoilla jumbosuihkukoneista helikoptereihin, hävittäjiin, kuumailmapalloihin, erilaisiin säävaihtoehtoihin ja muuhun, pelissä on paljon leikkiä. Riippumatta siitä, millä kokoonpanolla käytät, täältä löytyy varmasti jokaiselle jotakin.

Flight Simulator X ei ole vailla puutteita, mutta kokemus on silti vankka. Ympäristöjen ja ajoneuvojen lisäksi tarjolla on myös joukko valmiita tehtäviä testataksesi taitojasi, mukaan lukien perusopetusohjelmat vasta aloittaville aloittelijoille. Vaikka jotkin niistä saattavat olla hieman tylsiä niille, jotka etsivät adrenaliinia täynnä olevaa toimintaa, kuten pelkkä lentokoneen lentäminen lentokentältä toiselle, Microsoft on myös tehnyt hienoa työtä sisällyttäessään mukaan hauskoja tehtäviä, jotka poikkeavat todellisista asioista. Jotkut näistä tehtävistä sisältävät asioita, kuten lentokoneen laskeutumisen liikkuvaan bussiin, alueen 51 tutkiminen tai osallistuminen nopeisiin stunt-kilpailuihin kuuluttajan kanssa. Jokainen näistä skenaarioista tarjoaa hauskoja kokemuksia ultrarealistisista simulaatioista pelihallitehtäviin nopeaan hauskuuteen, mutta kaikki ne testaavat lentäjätaitojasi. Pelkän pelivaihtoehtojen määrän pitäisi viihdyttää sinua satoja tunteja, kun lisäät vaikeutta ja haastat itsesi jokaisella uudella tehtävällä. Pelin kulku tuntuu hieman vanhentuneelta, mutta meillä ei ollut varsinaisia ​​hikkauksia testauksen aikana ja se osoittautui sujuvaksi kokemukseksi. Yksinpelikokemusten lisäksi voit myös pelata FSX:ää verkossa muiden pelaajien kanssa ympäri maailmaa. Vaikka tämä voi joskus johtaa «mielenkiintoisiin» kohtaamisiin (paljon kamikazeja) vähintäänkin sanottuna, yhteisö on edelleen melko aktiivinen pelaajakunnan kanssa, joka koostuu amatööreistä, jotka vain sekoilevat ja jotka ottavat asioita hieman vakavammin ja enemmän. realistinen simuloi peli. On jopa mahdollisuus pelata lennonjohtajana, jos haluat kokeilla yhtä maailman stressaavimmista ammateista. Käytännössä millä tahansa lentokoneella lentäminen tuntuu sujuvalta ja antaa sinulle mahdollisuuden tehdä niin monimutkaisia ​​kuin haluat, ohjata ajoneuvon kaikkia puolia realistisilla mittareilla ja tehosteilla tai virtaviivaistetuilla ohjaimilla, jotka tekevät kokemuksesta perustavanlaatuisemman ja yksinkertaisemman.

Jotkut näistä tehtävistä sisältävät asioita, kuten lentokoneen laskeutumisen liikkuvaan bussiin, alueen 51 tutkiminen tai osallistuminen nopeisiin stunt-kilpailuihin kuuluttajan kanssa. Pelivaihtoehtojen lisäämiseksi FSX:n ympärillä on myös erinomainen modausyhteisö. Modien avulla voit todella avata asioita lisäämällä mukautettuja lentokoneita ja muita lentokoneita, uusia paikkoja ja pelaajien luomia tehtäviä. HOTASin lisääminen lisää myös todella pelin kokemusta ja uppoutumista, ja suosittelemme sellaisen hankkimista, jos mahdollista. Testauksessamme Thrustmaster T16000M FCS pariutui erittäin hyvin FSX:n kanssa ja pystyimme säätämään säätimiä haluamallamme tavalla. Mahdollisuus ohjata virtuaalikonettasi hieman realistisilla oheislaitteilla lisää varmasti pelin yksityiskohtia.

Microsoft Flight Simulator X: Gold Edition

Grafiikka: kuin matkustaisi ajassa taaksepäin

Ei ole yllättävää, että vuonna 2006 tehty peli tuntuu vanhalta grafiikan suhteen. FSX:n mattapinnat, valotehosteet tai animaatiot eivät vaikuta sinuun, jos et ole koskaan pelannut sitä aiemmin. Grafiikka ei kuitenkaan todellakaan ole niin huono, että peliä ei voi pelata. Itse asiassa ne ovat aika pirun hyviä, kun ottaa huomioon kuinka vanha FSX todella on. Tietenkin ne eivät tyrmää sinua, mutta voit pelata peliä melkein millä tahansa nykyaikaisella tietokoneella.

Lentokoneen ulkopinnat voivat olla grafiikan kohokohta, mutta maa, rakennukset, ohjaamo ja hallintalaitteet eivät näytä juuri hyvältä. Grafiikan maksimointi ja suosikkikoneen ohjaamoon hyppääminen on edelleen hauskaa, sillä kaikki on helppolukuista ja terävää. Kuvataajuus on tasainen kauttaaltaan eikä muutu radikaalisti kuten jotkin nykyaikaiset pelit, joten kokemuksesi on ainakin vakaa. Lentokoneen ulkopinnat voivat olla tämän alueen kohokohta, mutta maaperä, rakennukset, ohjaamo ja hallintalaitteet eivät näytä juuri hyvältä. Voit kuitenkin ladata joitain modeja lisätäksesi HD-tarkkuutta asioihin, jotka voivat korjata tämän, ja ne on melko helppo asentaa.

Hinta: Halpa, ellet halua DLC:tä

Joten FSX:n kaltaisen 13 vuotta vanhan pelin hinnan voi odottaa olevan melko alhainen, eikö niin? Vaikka FSX:n voi yleensä löytää noin 25 dollarilla Steamista, ja voit usein löytää sen myytävänä vain 5 dollarilla. Näin saat Gold Editionin alkuperäisellä sisällöllä ja Acceleration-laajennuksen. Joten hintaan nähden se on kohtuullinen, varsinkin kun ottaa huomioon kuinka monta sataa tuntia voit saada pois peruspelistä. Steam-käyttäjille pelissä on kuitenkin järjetön määrä DLC-vaihtoehtoja. Vaikka useimmat näistä eivät ole välttämättömiä, ne voivat lisätä melkoisesti, jos pidät kaikesta. Tällä hetkellä Steam-versiossa on lähes 2 000 dollarin arvosta DLC:tä, mutta kenenkään ei tarvitse hankkia kaikkea pitääkseen hauskaa FSX:n kanssa, joten valitse mitä haluat tai nauti peruspelistä ja lataa sisältöä täydentäviä modeja ilmaiseksi. Tässä on myös mainittava, että FSX:n on tarkoitus saada lähitulevaisuudessa vihdoin todellinen seuraaja Microsoftin Flight Simulator 2020:n kanssa, joten se saattaa olla odottamisen arvoinen.

Microsoft Flight Simulator X vs X-Plane 11 Global Flight Simulator

FSX:n suurin kilpailija on toinen fanien suosikki: X-Plane 11. Vaikka tuntuu hieman epäreilulta verrata tällaista uutta peliä FSX:ään, nämä kaksi ovat kiistatta markkinoiden parhaita tällä hetkellä. Microsoftin uusin lento-sim on paljon parempi suora kilpailija. Suurin ero näiden kahden välillä on se, että X-Plane julkaistiin vuonna 2017 ja näyttää epäilemättä paljon paremmalta, sisältää nykyaikaisemmat säätimet, animaatiot ja päivitetyn pelin nykyisen sukupolven järjestelmiin. Jos etsit puhtaasti uusinta ja parasta lentosimulaattoriohjelmistoa, X-Plane on helppo valinta sinulle. FSX:n pitkäikäisyydestä on kuitenkin varmasti sanottavaa. Peli saa edelleen tukea, ja sillä on aktiivinen yhteisö, jossa on tuhansia modifikaatioita lisämukautettaviksi. Vaikka X-Plane voi olla nykyisen sukupolven suosikki, se ei tule lähellekään sitä sisältöä, jonka FSX voi tuoda pöytään. Kompromissi tässä on vanhempi peli, jossa on vanhentunut grafiikka, mutta jos se ei häiritse sinua, FSX saattaa vain saada sinulle enemmän tunteja kokonaispelaamiseen. Ja jos sinulla ei ole huippuluokan pelilaitetta, FSX toimii todennäköisesti vielä paremmin halvemmissa järjestelmissä.


Lopullinen tuomio

Kymmenen vuotta myöhemmin edelleen yksi suurimmista.On hullua ajatella, että yli kymmenen vuotta vanha peli on edelleen ajankohtainen, mutta FSX on yksi niistä legendaarisista peleistä, jotka vain venyvät. Jos pystyt käsittelemään vanhentunutta grafiikkaa ja säätimiä, saat helposti satoja tunteja viihdettä.

Samanlaisia ​​arvioimamme tuotteet:

 • Minecraft
 • PlayerUnknown’s Battlegrounds
 • overwatch

Tekniset tiedot:

 • tuotteen nimi

  Flight Simulator X: Gold Edition

 • Tuotteen merkki:

  Microsoft

 • UPC

  882224730600

 • Hinta

  24,99 dollaria

 • Julkaisupäivämäärä

  lokakuuta 2006

 • Alusta

  Windows/PC

 • Tallennustilan koko:

  ~30GB

 • Genre

  Simulaattori

 • ESRB:n arviointi

  E

Por Markus