2LW4145806 Offworld Hero Shot e2bcf25749f14c0cb98b6c6e4743d630

Ulkopuolinen kauppayhtiö

Mistä pidämme

 • Älykäs ja usein hauska
 • Älykäs, nopeatempoinen peli taloudellisesta yhdentekemisestä, joka on yllättävän helppo oppia
 • Melkein täysin väkivallaton, varkausmahdollisuutta lukuun ottamatta

Mistä emme pidä

 • Takaapäin tulevat voitot ovat kovia
 • Ei tunnu siltä, ​​että voittoon on useita kelvollisia polkuja.
 • Online-moninpeli on enimmäkseen kuollut

Offworld Trading Company koukistaa erilaisia ​​lihaksia kuin useimmat reaaliaikaiset strategiapelit keskittyen taloudelliseen manipulointiin ja älykkääseen sabotaasiin tavallisen nopeatempoisen päätöksenteon lisäksi.

3.4

Mohawk Games Offworld-kauppayhtiö

Ulkopuolinen kauppayhtiö

tässä artikkelissa

Ostimme Offworld Trading Companyn, jotta asiantunteva arvioijamme voisi testata ja tarkistaa sen perusteellisesti. Jatka lukemista saadaksesi koko tuotearviomme.

Offworld Trading Companyn on luonut yhdessä Soren Johnson, yksi pahamaineisen riippuvuutta aiheuttavien strategiapelien Civilization III ja IV johtavista suunnittelijoista. Se on (melkein) puhtaan taloudellisen sodankäynnin peli. Pelaat aloittelijana yhdessä useista yrityksistä, jotka kilpailevat hyödyntääkseen äskettäin asettuneen Marsin ominaisuuksia. Lopullinen tavoitteesi on eliminoida kaikki muut pelaajat pelistä ostamalla enemmistöosuus heidän yrityksistään ja järjestämällä vihamielinen valtaus. Samanaikaisesti sinun on pidettävä voittosi korkealla ja velkasi alhaisina, jotta muiden pelaajien olisi kohtuuttoman kallista ostaa omia osakkeitasi. Matkan varrella voit hallita erilaisia ​​hyödyllisiä tavaroita, ostaa ja myydä resursseja avoimilla markkinoilla ja käyttää alamaailman kontakteja vastustajiesi sabotointiin.

Ulkopuolinen kauppayhtiö

Asennusprosessi: lyhyt, kivuton asennus

Offworld Trading Companyn voi ostaa tietokoneellesi digitaalisten myymälöiden kautta, ja moninpeli on saatavilla ilmaiseksi pelattavana palveluna. Maksa vain rahasi ja odota sen valmistumista. Tässä vaiheessa voit käyttää yllättävän määrän rahaa peliin tarttumalla kaikkiin laajennuksiin kerralla. Sinun on kuitenkin parempi kokeilla peruspeliä ensin varmistaaksesi, että olet kiinnostunut, ennen kuin aloitat all-in.

Ulkopuolinen kauppayhtiö

Tarina: Tervetuloa uuteen kultakuumeeseen

Se on kaukainen tulevaisuus, ja useat taloudelliset ryhmittymät ovat tulleet Marsiin hyödyntämään uusia resursseja. Yhtenä näistä yrityksistä, jotka vaihtelevat muutamista pakkomielteisistä tiedemiehistä yllättävän sarkastiseen robottitiimiin, kilpailet panostaaksesi vaatimuksiasi, avaat kaivoksia, hankit materiaaleja ja muunnat niistä tiloja ja vankkaa voittoa. Se kaikki on toimitettu PG-luokituksen Gordon Geckon riemastuttavan maanläheisellä moraalittomuudella kourallisen erilaisten omalaatuisten tunnushahmojen kautta. Se on hieman pinnallista, varsinkin tekoälyä vastaan, koska on vain yksi todellinen tapa voittaa: vihamielinen kaikkien kilpailijoiden haltuunotto. Kaikki mitä teet on osa tätä keskeistä tarkoitusta. Se on toki hyvä shakissa, mutta on outoa, että peli, joka keskittyy niin voimakkaasti lautasten pyörittämiseen ja useisiin mahdollisiin lähestymistapoihin, ei myöskään tarjoa useita polkuja voittoon.

Se on hieman pinnallista, varsinkin tekoälyä vastaan, koska on vain yksi todellinen tapa voittaa: vihamielinen kaikkien kilpailijoiden haltuunotto. Peli tulee todella omaksi, kun kolme tai useampi ihmispelaajaa ajaa ja jakaa, mikä on enemmän tai vähemmän suunniteltu kokemus. Itse asiassa pelin Deluxe Edition sisältää erityisesti pelin lahjaavaimen, jotta voit antaa sen ystävällesi ja pelata heidän kanssaan. Paikallisen verkkopelin perustaminen tai koordinointi verkkoyhteisön kanssa on hauska, suhteellisen väkivallaton tapa viettää iltaa tai viikonloppua.

Ulkopuolinen kauppayhtiö

Pelin kulku: osta halvalla, myy kalliisti, huijaa kuin hullu

Tee itsellesi palvelus ja käy läpi kaikki opetusohjelmat. Kierroksen alussa valitset paikan Marsin maisemasta perusmoduulin sijoittamiseen ja sinulla on kourallinen maavaatimuksia, joita voit käyttää rakennusten sijoittamiseen. Sinulla on myös rajoitettu määrä kovaa valuuttaa, jolla voit ostaa materiaaleja suoraan vapailta markkinoilta. Resurssit, joita tarvitset polttaa jatkaaksesi liiketoimintaa, kuten ruokaa ja polttoainetta, ostetaan automaattisesti, jolloin sinut jää tarvittaessa velkaan, mutta rakennusmateriaalit eivät. Käytät maavaatimuksiasi kaivosten sijoittamiseen resurssien, kuten veden, raudan ja piin, tuottamiseen. Kun keräät sitä, voit käyttää enemmän maavaatimuksia rakentaaksesi tiloja, joiden avulla voit muuttaa saapuvista resursseistasi jalostettuja tuotteita, joita voit käyttää omiin projekteihisi tai käydä kauppaa markkinoilla voiton saamiseksi. (Lasi ja teräs ovat vahvoja voittajia pelien varhaisilla markkinoilla, mutta ennemmin tai myöhemmin haluat päästä kemian tai elektroniikan pariin.) Samaan aikaan kilpailijasi tekevät samoin: kilpailevat rakennusten päivittämiseksi, kehittyneiden tilojen rakentamiseksi ja ihannetapauksessa kokoa laukaisualustan, jotta voit myydä tavarasi maailman ulkopuolisille siirtokunnille hämmästyttävällä voitolla. Matkan varrella voit käyttää mustan markkinan nauhoja häiritäksesi toisiasi merirosvoilla, sabotaasilla ja markkinoiden manipuloinnilla. Myy iso kasa omia ylijäämätavaroitasi tahallisesti alentaaksesi osakekurssia ja vahingoittaaksesi vastustajasi bisnestä, mutta muista pitää silmällä omaa voittoasi, sillä mitä suurempi velkasi, sitä vähemmän osakkeen arvo on. Aina kannattaa polttaa ylimääräistä valuuttaa ostaessasi osakkeita tai maksaessasi velkojasi, mikä suojaa sinua vastustajasi yrityksiltä ostaa sinut pois.

Rehellinen pelaaja työskentelee huomattavassa haitassa, mutta sinun on oltava varovainen, sillä mustan pörssin liikkeillä on pitkä latausajastin. Voittaja on viimeinen yritys, joka on pystynyt ostamaan kaikki muut kentällä olevat kilpailijat. Aluksi se on intensiivistä, koska on helppo jättää itsesi avoimeksi ratkaisevalla rintamalla, esimerkiksi olemalla rakentamatta rauta- tai piikaivoksia aikaisin, ja lopulta se tiivistyy nopeatempoiseen liikkeiden ja vastaliikkeiden peliin. Paperilla tämä on puhtaasti taloudellinen taistelu, jossa voitto menee älykkäimmälle haastajalle. Voit kuitenkin käyttää mustan pörssin nauhoja hidastaaksesi kilpailijoiden pelaamista, maksaa merirosvoille, että he istuvat syöttöreittien varrella, peittää heidän komentokeskuksensa tai jopa käyttää maanalaisia ​​ydinaseita tuhotaksesi miinoja. Rehellinen pelaaja työskentelee huomattavassa haitassa, mutta sinun on oltava varovainen, sillä mustan pörssin liikkeillä on pitkä latausajastin. Jos hukkaat yhden, olet käyttänyt huomattavan summan rahaa, hukannut arvokasta aikaa ja pahimmassa tapauksessa jopa antanut vastustajallesi hyödyllisen resurssin. Jos pelaaja kuitenkin onnistuu tekemään kaikki oikeat päätökset varhain, se voi luoda voittomoottorin, jota vastustajien on vaikea voittaa; Voit tietysti käyttää sabotaasia lamauttaaksesi tai hidastaaksesi heidän tuotantoaan, mutta varakkaan pelaajan on helppo ennustaa ja torjua. Ryhmän perustaminen kriittisimpien tilojesi suojaamiseksi on yllättävän halpaa ja tehokasta, ja vastustaja on rajoitettu kouralliseen epäsuoraan taktiikoihin. Isossa pelissä tämä alkuperäinen monopoli tulee kuitenkin vaikeaksi hallittavaksi. Offworld Trading Company on paljon hauskempaa neljän tai useamman ihmispelaajan kanssa kuin tekoälyä vastaan, sillä voitte lyödä yhteen markkinajohtajan kukistaakseen tai taistellakseen toisianne vastaan. Puolet hauskuudesta on pelin sisäistä politiikkaa ja lyhytaikaisia ​​liittoutumia.

Huomasimme, että Offworld Trading Company menetti nopeasti kiiltonsa. Se on hauska ensimmäinen juoksu, ja voit saada siitä paljon irti peliillan aikana, mutta siinä ei ole sivilisaation loputonta vetovoimaa. Jos pelin maailma ja tausta kiinnostavat sinua, muista hankkia Market Corrections DLC, joka sisältää muutamia hahmokampanjoita, jotka täydentävät universumin tarinaa. Voit myös haastaa itsesi viime vuoden Limited Supply DLC:llä, joka lisää uusia skenaarioita, jotka muuttavat sinut vakiintuneesta yritystitaanista kamppailevaksi pioneeriksi, joka yrittää selviytyä vastikään perustetulla planeetalla.

Ulkopuolinen kauppayhtiö

Grafiikka: yksinkertainen, mutta tehokas

Et itse asiassa näe paljon Offworld Trading Companyssa. Ne ovat kaikki lentäviä droneja ja Marsin maisemia kaikkitietävästä näkökulmasta katsottuna. Sitä on itse asiassa hauska katsoa, ​​enemmän kuin tarvitsisi. Näyttö voi ajoittain olla kiireinen ja sekava, mutta jopa pelin loppupuolella, kun keskuspaikkasi on sykkivä kromi scifi-kaupunki, on suhteellisen helppo selvittää, mitä tapahtuu. Emme antaisi sitä täysin aloittelijalle, mutta sillä on myös yllättävän anteeksiantava oppimiskäyrä.

Ulkopuolinen kauppayhtiö

Hinta: Halpa aloittaa, mahdollisesti kallis, jos liityt

Offworld Trading Companyn moninpeli on ilmainen 28. helmikuuta 2019 alkaen. Voit ostaa deluxe-version Steamista tai Stardockista 39,99 dollarilla tai standardiversion muutamalla pienemmällä kellolla ja pillillä hintaan 29,99 dollaria; Steamin erittäin alennettu paketti, joka sisältää useita ladattavia sisältöpaketteja, maksaa tällä hetkellä 55,40 dollaria. Moninpeli on todellakin pelin ydin, joten kokeile sitä ilmaiseksi ja katso, tarttuuko se sinuun, mieluiten muutaman kiinnostuneen ystävän kanssa. Sen jälkeen voit valita pääpelin ja sen DLC:n laajentaaksesi vaihtoehtojasi.

Kilpailu: Kourallinen superälykkäitä, riippuvuutta aiheuttavia kilpailijoita

Offworld Trading Companylla on nopeatempoinen sotapeli, mutta markkinoiden manipulointi ja yleinen poliittinen/taloudellinen kamppailu muistuttavat enemmän Sid Meierin Civilization -sarjaa. Jos aiot pelata yksin, ei todellakaan ole mitään syytä poimia Offworldiä, jos viimeaikainen Civilization-peli on olemassa. Offworldillä on myös paljon yhteistä tiettyjen todella monimutkaisten lautapelien ja simulaatioiden kanssa, kuten tulevan Nintendo Switch -version palkitusta Settlers of Catanista. Offworld Trading Company on enemmän isompi kuva ja abstraktimpi, mutta se on samanlainen kokemus.


Lopullinen tuomio

Ainutlaatuinen, riippuvuutta aiheuttava, mutta ei erityisen pitkäkestoinen.Offworld Trading Company on yllättävän helppo poimia sen suhteellisen monimutkaisuuden vuoksi, ja sillä on tällä hetkellä runsaasti sisältöä houkuttelevan keskussilmukan ja hyvällä markkinavoimien hyödyntämisellä. Pelin keskeinen mekaniikka on kuitenkin pohjimmiltaan aina sama: lamauta vastustajasi, rakenna tehtaita, osta toinen kaveri pois. Tämän seurauksena huomasimme, että Offworld Trading Company menetti nopeasti kiiltonsa. Se on hauska ensimmäinen juoksu, ja voit saada siitä paljon irti peliillan aikana, mutta siinä ei ole sivilisaation loputonta vetovoimaa.

Tekniset tiedot

 • tuotteen nimi

  Ulkopuolinen kauppayhtiö

 • Tuotteen merkki

  Mohawk pelit

 • Julkaisupäivämäärä

  Huhtikuu 2016

 • Genre

  Taloudellinen reaaliaikainen strategia

 • Peliaika

  mahdollisesti ääretön

 • ESRB-luokitus

  E

 • Hinta

  Ilmainen (moninpeli); 29,99 US$ (Standard Edition); 39,99 US$ (Deluxe Edition)

 • Pelaajat

  1-8

Por Markus