are projectors good for gaming 5207218 6c6bdf456869417f80f551c4756c6c86

Projektori voi tuntua erittäin houkuttelevalta vaihtoehdolta, jos haluat nauttia pelaamisesta suurella näytöllä. Loppujen lopuksi suuret televisiot maksavat paljon enemmän kuin monet peliprojektorit. Todella suuren näytön elämyksen saavuttamiseksi televisiot eivät yleensä ylitä 100 tuumaa, kun taas projektorit voivat tarjota paljon suurempia näyttöjä. Ovatko projektorit kuitenkin hyviä pelaamiseen? Tässä on yhteenveto tärkeimmistä asioista, jotka on otettava huomioon ennen peliprojektorin ostamista.

Toimivatko projektorit pelaamiseen?

Kyllä, jos ostat työhön oikean projektorin. Tavallinen perusprojektori ei riitä pelaamiseen. Ennen peliprojektorin ostamista on otettava huomioon useita tärkeitä asioita. Television ostaminen ja liittäminen ei ole niin helppoa.

 • Projektori on investointi. Halpa televisio näyttää pelit melko hyvin, mutta halpa projektori näyttää usein suhteellisen huonolta nopeasti liikkuvissa kohtauksissa, kuten pelien toiminnantäyteisissä hetkissä. Sinun pitäisi pystyä sijoittamaan hyvään peliprojektoriin.
 • Hyvät tekniset tiedot ovat välttämättömiä. Hyvän peliprojektorin tulee tarjota korkea alkuperäinen resoluutio, nopea virkistystaajuus ja alhainen tuloviive. Muuten kuvanlaatu saattaa näyttää huonolta.
 • Älä unohda projektorin pintaa. On mahdollista heijastaa kuva seinälle, mutta erillinen heijastusnäyttö on paras, koska seinä voi häiritä värien tarkkuutta, jolloin pelisi näyttää vähemmän upealta.
 • Pimeys on elintärkeää. Jotkut projektorit voivat torjua huoneeseen tulevaa päivänvaloa, mutta ihannetapauksessa huone tulisi pimentää verhoilla tai kaihtimilla.

Onko projektoreilla viiveitä?

Joo. Kuten televisioissa, projektoreilla on tietty määrä tuloviivettä. Se vaihtelee ostamasi projektorin mukaan. Erityisesti pelaamista varten on tärkeää tarkistaa tekniset tiedot ennen ostamista. Jotkut projektorit tarjoavat erilaisia ​​tiloja pelitilassa, mikä minimoi viiveen.

Viive tarkoittaa aikaa sen välillä, kun projektori vastaanottaa videosignaalin ja kun se heijastetaan. Se voi häiritä peliaikasi laatua, jos ostat halvan projektorin suurella tuloviiveellä. Projektori on kuitenkin mahdollista ostaa alle 1 ms:n viiveellä, ja tämä on viisasta etsiä peliprojektoria ostettaessa, mikäli sinulla on siihen varaa.

Voinko pelata PS5:tä projektorilla?

Joo. Tarvitset projektorin, jossa on HDMI-portti, mutta kaikkien nykyaikaisten projektoreiden pitäisi tarjota tämä. Liitä PlayStation 5 HDMI-porttiin samalla tavalla kuin televisio, niin voit pelata PlayStation 5 -pelejä projektorilla.

Mitkä ovat peliprojektorin hyvät ja huonot puolet?

On hyviä syitä ostaa peliprojektori ja joitain haittoja. Tässä on yleiskatsaus peliprojektorin käytön eduista ja haitoista.

 • Merkittävä näytön koko. Projektori voi projisoida paljon suurempia kuin useimmat televisiot ja yleensä halvemmalla. Jos suuren näytön kokemus on sinulle välttämätön, tämä on yksi parhaista tavoista omaksua se.
 • Korkeat virkistystaajuudet ovat mahdollisia. Jotkut huippuluokan peliprojektorit tarjoavat erittäin korkeat virkistystaajuudet, kuten 240 Hz, joten saat paljon paremman kuvan kuin tavallinen televisio ja halvemmalla.
 • Projektorit voivat tarjota alhaisen tuloviiveen pienemmällä hinnalla. Monet halvat televisiot tarjoavat suhteellisen suuren tuloviiveen, mikä ei sovellu pelaamiseen, mutta projektori tarjoaa usein suhteellisen pienen tuloviiveen paremmalla hinnalla.
 • Sinun on valmisteltava huoneesi. Projektorin asentaminen ei ole yhtä helppoa kuin television liittäminen. Sinun on varmistettava, että huone on tarpeeksi pimeä käyttääksesi projektoria, ja sinun on asennettava myös valkokangas, sillä seinälle projisointi on harvoin tehokasta pelatessa.
 • Usein tarvitset erilliset kaiuttimet. Joissakin projektoreissa on sisäänrakennetut kaiuttimet, mutta monet niistä eivät ole mahtavia. Sinun on ostettava erilliset kaiuttimet saadaksesi parhaan hyödyn pelikokemuksestasi tai käytettävä kuulokkeita projektorin kanssa.
 • Projektorit voivat olla meluisia. Projektorit voivat kuumentua ja kuulua melko äänekkäästi erityisesti asennuksen aikana. Se ei ehkä ole sopimuksen katkaisija sinulle, mutta se on harkittava asia.

FAQ

 • Mitä sinun pitäisi etsiä peliprojektorista?

  Peliprojektorin kolme pääominaisuutta ovat tuloviive, virkistystaajuus ja resoluutio. Sinun on varmistettava, että valitsemasi projektori tukee haluamaasi resoluutiota ja kuvanopeutta. Lisäksi tarvitset sellaisen, jossa on pieni tuloviive, jotta pelisi pysyvät responsiivisina.

 • Voitko käyttää pelikonsolia projektorilla koulussa?

  Jos kyseessä on moderni projektori, jossa on HDMI-tulo, voit liittää siihen HDMI-laitteita, kuten pelikonsoleita. Jos kyseessä on kuitenkin vanha analoginen projektori, jota käytetään laskentataulukoiden näyttämiseen, tällainen projektori ei ole yhteensopiva pelikonsolin kanssa.

Por Markus