GettyImages 1318334578 350ef2cf085844b388b807bb7b6fc65e

Uuden television asentaminen ei ole niin yksinkertaista kuin täydellisen paikan valitseminen olohuoneeseesi ja laitteen kytkeminen pistorasiaan. Tämä opas kuitenkin auttaa sinua sukeltamaan tehtävään ilman turhautumista tai hämmennystä.

Pidä käsikirja käden ulottuvilla

Tietyn television ohjeet kannattaa ainakin lukea ennen asennuksen aloittamista. Tämä johtuu siitä, että ne voivat sisältää yksityiskohtia, jotka estävät sinua palaamasta takaisin myöhemmin. Esimerkiksi Samsungin älytelevision omistajien ohjeissa neuvotaan osoittamaan mukana toimitettu kaukosäädin laitetta kohti, kun se käynnistetään ensimmäisen kerran. Sen jälkeen saatat joutua asettamaan uudet TV-salasanat, jotta voit käyttää Internet-ominaisuuksia monissa nykyaikaisissa televisioissa.

Tee tarvittavat liitännät

Aloita kytkemällä television virtajohto lähimpään saatavilla olevaan pistorasiaan. Kun tämä on tehty, etsi televisiosta HDMI Out -portti ja liitä HDMI-kaapeli siihen.

TV-asennus television kaapelien taakse.

Koska HDMI-kaapelit siirtävät digitaalista tietoa pakkaamatta sitä, ne tarjoavat parhaan äänen- ja videolaadun, josta voit nauttia. Televisiossasi voi olla useita HDMI-portteja sen tukemasta korkeimmasta videolaadusta riippuen. Jos näin on, varmista, että käyttämäsi kaapeli vastaa valitsemaasi porttia. Esimerkiksi HDMI 1.0 -portti tukee jopa 1080p:tä 60 Hz:llä, kun taas HDMI 2.1 -portti voi näyttää 4K- tai 8K-videota Hz:llä. Hertsi tarkoittaa virkistystaajuutta. Voit silti saada 4K-videota HDMI 1.4 -portilla, mutta pienemmällä virkistystaajuudella.

Yhdistä wifi ja valitse sovellukset

Suurin osa markkinoilla olevista televisioista on nykyään älytelevisioita, joten ne vaativat aktiivisen Internet-yhteyden kotona.

Yhdistä kytkemällä älytelevisio päälle virtapainikkeella tai kaukosäätimellä. Etsi luettelo Wi-Fi-yhteyksistä ja valitse kotiisi sopiva. Sinun on myös annettava verkon salasana kaukosäätimen painikkeilla. Yleensä käytät kaukosäädintä oikean vaihtoehdon valitsemiseen ja syötät salasanan muodostaaksesi yhteyden. Tarkat vaiheet vaihtelevat kuitenkin valmistajan mukaan.

Älytelevision käyttöönoton tärkeä osa on sen kanssa käytettävien sovellusten valitseminen. Käytettävissä olevien sovellusten selaaminen alkaa usein television kotivalikosta tai näytöstä, vaikka tämä riippuu valmistajan asetuksista. Käytät todennäköisesti television kaukosäädintä sovelluskokoelmissa liikkumiseen ja ladattavien vaihtoehtojen valitsemiseen. Jos haluat määrittää uusia TV-sovelluksia myöhemmin, suorita sama prosessi. Kiinnitä huomiota ilmaisiksi merkittyihin sovelluksiin. Monet tarjoavat ilmaisen kokeilujakson ja olettavat sitten, että haluat säilyttää palvelun ilmaisen kokeilujakson jälkeen. Varmista, että ymmärrät hintatiedot nyt, jotta vältyt myöhemmin ikäviltä yllätyksiltä.

Säädä kuvan asetuksia

television älytelevisioasetukset

television asetukset älytelevisio.

Nykyaikaisissa televisioissa on erilaisia ​​kuva-asetuksia erityistarpeiden mukaan. «Elokuva» tai «Elokuva» tarjoaa yleensä todenmukaisimman esityksen näytön sisällöstä. Katso omistajan käsikirjasta, kuinka valmistaja viittaa käytettävissä oleviin kuvatiloihin. «Eloisa» tai «Näyttö» -nimisen näkeminen saattaa herättää uteliaisuutesi, mutta on parasta välttää sitä. Tällaiset asetukset tarjoavat hyperrealistista sisältöä, yleensä kiinnittääkseen ihmisten huomion, kun he kävelevät sarjan ohi kaupassa. Ne tekevät todennäköisesti vaikutuksen vieraasi, mutta ovat liian voimakkaita päivittäiseen käyttöön. Katso television käyttöoppaasta, kuinka voit käyttää tietyn mallisi kuvaasetuksia. Ne sisältävät luultavasti liukusäätimiä, joiden avulla voidaan säätää esimerkiksi kirkkautta, väriä tai kontrastia. Ole varovainen siirtäessäsi niitä, koska televisioiden välillä ei ole standardointia.

Linkitä lisägadgeteja

Jos haluat käyttää muita tuotteita uuden televisiosi kanssa, katso tarkimmat tiedot kunkin tuotteen ohjeista. Monet käyttävät HDMI-porttia. Esimerkiksi 4K-yhteensopiva Roku-tikku liitetään HDMI-porttiin, jossa on HDCP 2.2 -yhteensopiva. Tarkista, onko television kaukosäätimessäsi lähdepainiketta. Painamalla sitä voit skannata kaikkiin liitettyihin HDMI-yhteensopiviin laitteisiin. Kun televisiosi tunnistaa ne, voit lisätä minkä tahansa gadgetin aloitusnäyttöön vaihtaaksesi niiden välillä. Näet myös portin, jossa on merkintä HDMI Audio Return Channel tai HDMI ARC. Voit käyttää sitä ääni-/videovastaanottimen liittämiseen televisioon sen jälkeen, kun olet yhdistänyt lisälaitteet äänijärjestelmään.

Pidä ohjelmisto päivitettynä

Kun olet oppinut määrittämään älytelevision, on tärkeää tarkistaa säännöllisesti ohjelmistopäivitykset, jotta laite toimii sujuvasti. Valmistajan ohjeissa kerrotaan tarkat vaiheet. Löydät tämän vaihtoehdon kuitenkin yleensä Järjestelmä-valikosta. Voit pyytää television tarkistamaan uudet päivitykset ja asentamaan ne sitten, jos niitä on saatavilla, valitsemalla sopivat vaihtoehdot kaukosäätimellä. Olet nyt valmis valitsemaan suosikkiohjelman ja asettumaan katsomaan sitä. Saatat joutua tekemään lisäsäätöjä tulevina viikkoina, kun tutustut ominaisuuksiin ja asetuksiin. Voit kuitenkin olla varma, että olet käynyt läpi päämääritysprosessin tämän oppaan noudattamisen jälkeen.

Por Markus