1667625080 816 TV ruudun mittaaminen

Mitä tietää

  • Mitat tiedossa: TV:n näytön koko diagonaalinen, TV-kehyksen koko jalustalla tai seinätelineellä ja ilman ja tilaa, johon televisio menee.
  • TV-kehykset voivat lisätä 1/2–3 tuumaa TV-kehyksen leveyttä ja korkeutta. Telineet lisäävät muutaman sentin.
  • Julkisesti mainostetut diagonaaliset näytön koot eivät aina vastaa (hieman pienempää) näkyvää näytön kokoa.

Tässä artikkelissa opit eron julkisesti mainostetun TV-ruudun koon ja näytön todellisen koon välillä. Tässä artikkelissa kerrotaan myös, miksi TV-telineen tai seinätelineen mitat kannattaa ottaa huomioon valittaessa TV:n paikkaa. Vain koska sinulla on tilaa televisiollesi on 55 tuumaa, sopiiko uusi televisiosi todella tähän tilaan? Ennen kuin suuntaat ulos ovesta saadaksesi upean taulutelevisiotarjouksen mainoksen ja käteisen taskussasi, varmista, että se on sen kokoinen, kuin luulet sen olevan. Tässä ovat television mitat, jotka sinun on tiedettävä.

  • Näytön diagonaalinen koko.
  • Kehyksen/kehyksen mitat mukana toimitetun telineen kanssa tai ilman, tasolle ja seinäkiinnitykseen.
  • Huone, johon televisiosi sijoitetaan.

Näytön diagonaalinen koko (katso television kokotaulukko)

Kun näet television mainoksen, näytön koko on huomattavin. Mainittu näytön koko viittaa diagonaalin pituuteen tuumina. Diagonaalin pituus mitataan näytön pinnan yhdestä kulmasta vastakkaiseen kulmaan (alhaalta vasemmalta ylhäältä oikealle tai ylhäältä vasemmalta alaoikealle).

Kuitenkin julkisesti mainostetun näytön diagonaalikoko ei aina vastaa todellista näkyvän näytön kokoa. Taulutelevisioiden väärästä mainonnasta esitettyjen syytösten torjumiseksi käytetään usein termiä «luokka». Tämä tarkoittaa, että mainostettua televisiota voidaan kutsua 55 tuuman «luokkatelevisioksi». Tämä johtuu siitä, että kehyksen/kehyksen on peitettävä pieni osa paneelista sen kiinnittämiseksi. Alla on esimerkkejä näytön oletushalkaisijasta verrattuna todelliseen näkyvään lävistäjän kokoon (kaikki koot tuumina).

TV:n kokotaulukko
Mainostettu näytön diagonaalinen koko Todellinen näytön diagonaalikoko
40 39.9
55 54.6
65 64.5
70 69.5
75 74.5
85 84.5

TV:n runko/kehys ja jalusta

Vaikka kuvaruudun diagonaalimittaus määrittää television näytön suhteellisen katselualueen, se ei tarkalleen kerro, sopiiko televisio tiettyyn huoneeseen. Sinun tulee myös ottaa huomioon koko television kehyksen, kehyksen ja jalustan todellinen leveys ja korkeus. Kehykset/kehykset voivat lisätä missä tahansa 1/2–3 tuumaa TV-kehyksen leveyteen ja/tai korkeuteen, ja jalustat lisäävät muutaman. Jalustat lisäävät myös syvyyttä.

Keltaiset viivat edustavat koko television (ei vain näytön) kokoa.

Tämä tarkoittaa, että tilaatpa television verkosta tai ennen kauppaan menoa, muista kirjoittaa koko television ilmoitettu koko, joka sisältää näytön lisäksi myös kehyksen/kehyksen ja kehyksen. Jos sinulla on mielessäsi joitain TV-merkkejä ja -malleja, useimmat valmistajat julkaisevat verkkosivuillaan sekä TV-tuotteiden että pakkausten mitat. Mutta vaikka sinulla olisikin nämä tiedot käsilläsi, jos menet kaupasta ostamaan television, hanki a mittanauha mukanasi jos televisio tulee näkyviin. Tämän jälkeen voit tarkistaa tai vahvistaa television täydelliset ulkomitat. Jos televisiota ei ole näytössä, vaan se on vain laatikossa, valitse ruutu, jos näet kaikki tiedot, jotka koskevat television kokoa jalustalla ja ilman.

Mittaa huone, johon televisiosi on sijoitettu

Kun tiedät koko television koon, saat tietoa siitä, kuinka paljon tilaa se tarvitsee sijoittamiseen, mutta sinun tulee myös varmistaa, että olet myös mitannut sen huoneen leveyden ja korkeuden, johon televisiosi sijoitetaan. Televisio menee avoimeen tilaan tai seinälle, tärkeintä on, että jalustalle on tilaa eikä seinässä ole reunoja, joita sinun on ehkä tehtävä leveydelle. Jos kuitenkin sijoitat television suljettuun tilaan, kuten viihdekeskukseen, jätä vähintään 2–3 tuumaa tilaa vasemmalle ja oikealle puolelle sekä ylä- ja alaosaan (jalusta mukaan lukien). TV:stä, jotta se voidaan siirtää turvallisesti ja helposti paikoilleen.

LCD-TV seinässä

On myös hyvä idea liittää kaikki televisioosi ennen sen asettamista paikoilleen, koska TV-liitännät voivat olla joko television takana tai sivuilla. Muista tuoda sekä mitatut mitat että mittanauhasi myymälään.

Miesten television koon mittaaminen

Television ja huoneen, johon se sijoitetaan, mittaamisen lisäksi on tärkeää ottaa huomioon myös istumaetäisyys ja katselukulma.

Por Markus