EthernetCable 5a95e266ae9ab8003745cb7c

USB-Ethernet-sovitin on laite, joka voi tarjota liitännän USB- ja Ethernet-liitännän välille. Ne ovat hyödyllisiä tilanteissa, joissa toisessa laitteessa on vain USB-portti ja toisessa vain Ethernet-portti.

Eri portit

Jos nämä kaksi voitaisiin yhdistää, USB-laite voisi olla yhteydessä suoraan Ethernet-laitteeseen. Tämä voi olla tarpeen, jos molemmilla ei ole samanlaista yhteysporttia. Esimerkki, jossa tällainen järjestely olisi hyödyllinen, on silloin, kun kyseessä on DSL- tai kaapelimodeemi, jossa on vain yksi USB-portti kotiverkkoon yhdistämistä varten, ei Ethernet-porttia. Jos vanhemmassa Ethernet-laajakaistareitittimessä, kytkimessä tai tietokoneessa ei ole USB-liitäntää ja siinä on vain Ethernet-portti, USB-Ethernet-sovitin olisi ratkaisu.

Onko niitä olemassa?

Vain USB-modeemin liittäminen vain Ethernet-verkkolaitteeseen ei toimi. On olemassa USB–Ethernet-sovitinkaapeleita, jotka yhdistävät USB-portin RJ-45 Ethernet-porttiin. Nämä verkkokaapelit yhdistävät kaksi tietokonetta, mutta jotta ne toimisivat kunnolla, yhteyden USB-pään hallintaan on käytettävä erityisiä verkkoajureita. Tietokoneessa nämä ohjaimet voidaan asentaa käyttöjärjestelmän kautta kuten kaikki muutkin. Tällainen tilanne ei kuitenkaan ole mahdollista USB-modeemien kanssa, koska tämän tyyppisillä laitteilla ei ole yhteisiä laskentaominaisuuksia. Ainoa tilanne, jossa USB-modeemi voi muodostaa yhteyden Ethernet-laitteeseen, on, jos modeemin valmistaja on räätälöinyt sovittimen. Sitten se toimittaisi modeemille tarvittavat ohjelmistokomponentit yhteyden muodostamiseksi. Tämä tulisi tehdä laiteohjelmistopäivityksen tai jonkinlaisen sovittimen sisäänrakennetun mekanismin kautta.

Por Markus