GettyImages 907872064 b7c4efd155234595bf572db5694cad99

Mitä tietää

 • Käytä säänkestävää Wi-Fi-toistinta tai mesh-verkkoa, joka on tarkoitettu ulkokäyttöön.
 • Huomioi ulkopistorasiat ja määritä nykyinen kantama Wi-Fi-signaalin testaussovelluksella.
 • Testaa useita paikkoja. Aloita yhdestä laitteesta ja lisää lisää, kun kattavuustarpeesi selkiytyvät.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit laajentaa ulkona toimivaa Wi-Fi-yhteyttäsi musiikin suoratoistoa ja e-kirjojen lataamista varten patiolla tai puutarhassa.

Kuinka voin laajentaa WiFi-yhteyttä?

Yleisten hakkerointien lisäksi, jotka lisäävät yleistä Wi-Fi-aluetta, on olemassa kaksi yleistä vaihtoehtoa Wi-Fi:n laajentamiseen: toistimet ja mesh-verkot. Toistimet ovat pieniä antenneja, jotka kloonaavat reitittimen kokoonpanon, kuten salasanan ja muut tunnistetiedot. Sitten se näyttää ja käyttäytyy kuin tavallinen reititin, johon sinun on kirjauduttava liikkuessasi, ja se siirtää signaalin alkuperäisestä reitittimestä. Toistimia kutsutaan myös boostereiksi tai jatkeiksi. Voit myös perustaa mesh-verkon. Mesh-verkot ovat joukko reitittimiä, jotka yhdistävät ja vahvistavat toisiaan. Nämä vaativat vain yhden Internet-yhteyden ja lähettävät signaalin läheisyydestä riippuen. Muista etsiä säänkestäviä Wi-Fi-laitteita, jotka on suunniteltu ulkokäyttöön.

Laajenna WiFiäsi ulkona

Kun olet valinnut ratkaisun Wi-Fi-verkkosi laajentamiseen, tulee ratkaiseva osa, asennus. Sinun on selvitettävä, missä haluat vahvistaa signaalia. Ota huomioon rakenteet, säänkestävyys ja lujuus. Pienellä ajattelulla Wi-Fi-yhteyden laajentamisen ulkona pitäisi olla kivutonta.

 1. Selvitä, mitkä alueet ulkopuolella tarvitsevat Wi-Fi-signaalin. Rajoita Wi-Fi-verkon ulottuvuutta estääksesi ihmisiä, joita et halua verkkoosi, yrittämästä kirjautua sisään.

 2. Laitteen ostamisen jälkeen testaa eri paikkoja. Liitä se ja suorita wifi-testisovellus eri alueilla. Tasapainon kattavuus, laitteiden saavutettavuus (jos joudut irrottamaan ja tuomaan sen sisään) ja kokonaisnopeus.

 3. Aloita yhdestä laitteesta ja lisää lisää, kun kattavuustarpeesi selkiytyvät.

Voinko laajentaa WiFi-yhteyttä kodin ulkopuolelle?

Ennen kuin etsit ratkaisua, varmista, että Wi-Fi-verkkosi laajentaminen on järkevää.

 1. Huomaa ulkopistorasiat, muut virtalähteet ja sisätilojen, kuten autotallien ja aitojen, läheisyys alueelle, jossa haluat Wi-Fi-yhteyden. Ulkoseinien vieressä olevien laitteiden kantama on hyvä. Jos terassisi oven vieressä on pistoke, saatat tarvita vain yhden laitteen kyseiseen pistorasiaan hyvän kattavuuden takaamiseksi.

 2. Kosteus, lämpötila ja sade voivat häiritä Wi-Fi-signaaleja. Nämä sääolosuhteet vähentävät kaikkien käyttämiesi laitteiden tehoa ja kantamaa. Valitse laitteet, joilla on riittävä teho ja säänkestävät ominaisuudet näiden tekijöiden kompensoimiseksi.

 3. Käytä WiFi-signaalin testaussovellusta nähdäksesi, kuinka paljon kantamaa sinulla on tällä hetkellä ja kuinka vahva se on.

 4. Etsi luonnollisia ja valmistettuja ominaisuuksia, jotka voivat häiritä Wi-Fi-yhteyttä, kuten paksut seinät tai metalliaidat.

Mitä minun pitäisi käyttää parantamaan WiFi-verkkoani ulkona?

On olemassa muutamia vaihtoehtoja Wi-Fi-signaalin tehostamiseen ulkona. Wi-Fi-alueen laajentimet ja mesh-verkot ovat molemmat toteuttamiskelpoisia ratkaisuja. Varmista, että ymmärrät, mitä kunkin suunnitteluun ja asennukseen sisältyy. Alla on yksityiskohtainen vertailu eri signaalivahvistimien tyypeistä.

Wi-Fi-alueen laajentimet

Mitä me pidämme?

 • Budjettiystävällinen.
 • Jotkut mallit estävät häiriöt ja ylikuulumisen.
 • Kohtuullinen signaalialue.
 • Helppo asentaa.

Mistä emme pidä

 • Monet vaativat toistuvan hakemuksen siirtoa varten.
 • Häiriöt reitittimiin ovat yleisiä halvemmissa malleissa.
 • Yhteensopivuusongelmia joidenkin reitittimien kanssa.
 • Kantama ja signaali riippuvat etäisyydestä reitittimeen.

Jos rahaa on vähän, valikoiman laajentaja voi olla oikea valinta sinulle. Varmista kuitenkin, että teet läksyt. Sinun on varmistettava, että valitsemasi malli ei häiritse ja on yhteensopiva sisäreitittimesi kanssa. Jos tekniikka ei ole sinun juttusi, kantamanpidennykset on helpompi asentaa.

Wi-Fi mesh -verkot

Mitä me pidämme?

 • Nopeammat ja johdonmukaisemmat yhteydet.
 • Yksi kirjautuminen verkkoyhteyttä varten.
 • Sisäänrakennettu redundanssi vähentää signaalin katkeamista.

Mistä emme pidä

 • Jatkeisiin verrattuna kalliimpi.
 • Reitittimen päivitys saattaa olla tarpeen.
 • Talon koosta riippuen se voi olla liikaa.

Wi-Fi mesh -verkot eivät ole perehtymättömiä varten. Vaikka nämä ovat yleensä nopeampia ja niillä on vahvempi yhteys, mesh-verkkojen käyttöönotto voi olla haastavaa. Sisäänrakennettu redundanssi kuitenkin vähentää joitakin asennusongelmia ilman, että sinun on kirjauduttava sisään joka kerta, kun siirrät sitä.

Por Markus