close up of modem against white background 1191022542 67c7b601744f4d6084bf510d27773657

Ennen kuin kysyt: «Miksi modeemi ei toimi?» sinun on varmistettava, että modeemi, ei reititin, on wifi-ongelmien perimmäinen syy. Kun olet tehnyt sen, olet valmis korjaamaan modeemin, joka ei voi muodostaa yhteyttä Internetiin.

Syitä siihen, että modeemi ei muodosta yhteyttä Internetiin

Voi olla useita syitä, miksi et saa yhteyttä Internetiin, mutta tässä on joitain yleisiä modeemeihin liittyviä ongelmia:

 • Löysät virta- tai koaksiaaliliitännät
 • Vaurioituneet Ethernet-kaapeliliitännät
 • Yhteysvirhe reitittimen kanssa
 • Ylikuumeneminen
 • Vanhentunut laiteohjelmisto tai laite

Ennen kuin aloitat modeemin vianmäärityksen, yritä muodostaa yhteys Wi-Fi-verkkoosi toisella laitteella. Jos voit, ongelma on laitteessasi. Jos et saa yhteyttä Wi-Fi-verkkoosi ollenkaan, ongelma on todennäköisesti reitittimessäsi eikä modeemissa. Tällaisissa tapauksissa sinun tulisi keskittyä Wi-Fi-verkkosi korjaamiseen. Jos pystyt muodostamaan yhteyden verkkoosi, mutta et silti pääse Internetiin, modeemissasi on todennäköisesti jotain vikaa.

Kuinka korjata modeemi, joka ei saa yhteyttä Internetiin

Kokeile näitä ratkaisuja järjestyksessä ja tarkista matkan varrella, onko ongelma ratkaistu, ennen kuin siirryt seuraavaan vaiheeseen.

 1. Tarkista modeemin valot. Modeemin kyljessä olevat valot kertovat, onko modeemi yhdistetty reitittimeen ja Internetiin. Jos mikään modeemin valoista ei syty, modeemi ei ole päällä, joten sinun tulee tarkistaa virtajohto.

 2. Tarkista virtalähde ja koaksiaalikaapelit. Tarkista kaikki modeemi kaapelit varmistaaksesi, ettei liitännöissä ole löysää tai rispaantunutta. Jos modeemin valot vilkkuvat, kun siirrät virtajohtoa, on luultavasti aika hankkia uusi virtalähde. Samoin jos koaksiaalikaapelin (suuri, pyöreä kaapeli, joka liitetään seinään) liitinnasta on taipunut, se on vaihdettava.

 3. Käynnistä reititin ja modeemi uudelleen. Laitteen päivittäminen voi korjata tilapäisiä teknisiä ongelmia, joita väistämättä ilmenee ajoittain. Jos haluat käynnistää modeemin uudelleen, sinun on käynnistettävä myös reititin uudelleen. Uudelleenkäynnistys on eri asia kuin nollaus. Uudelleenkäynnistys sammuttaa modeemin ja käynnistää sen uudelleen.

 4. Tarkista Ethernet-kaapelit. Ethernet-kaapeli yhdistää modeemin ja reitittimen. Jos sinulla on varaosa, poista se käytöstä varmistaaksesi, ettei fyysisessä yhteydessä ole ongelmia.

 5. Irrota kaikki liitetyt laitteet. Jos verkkoosi on kytketty useita laitteita (älykodin laitteita, useita tietokoneita jne.), modeemi voi ylikuormittua. Irrota kaikki laitteet, käynnistä modeemi uudelleen ja yhdistä sitten laitteet uudelleen. Jos internet alkaa toimia, mutta pysähtyy jossain vaiheessa, modeemi saattaa olla rajoitteissaan, joten sinun tulee keskustella Internet-palveluntarjoajan kanssa päivityksestä.

 6. Liitä tietokoneesi modeemiin. Jos tietokoneessasi on Ethernet-portti, voit liittää sen suoraan modeemiin. Jos voit käyttää Internetiä, modeemi on kunnossa ja ongelma on laitteessasi tai reitittimessäsi.

 7. Pidä modeemi viileänä. Jos modeemi nollautuu jatkuvasti, se voi ylikuumentua. Pidä se 15 cm:n etäisyydellä muista laitteista ja varmista, että tuuletusaukoissa ei ole pölyä. Älä säilytä sitä lämmittimen lähellä tai kosteassa ympäristössä.

 8. Päivitä modeemin ja reitittimen laiteohjelmisto. Internet-palveluntarjoajasi hoitaa yleensä modeemi ohjelmistopäivitykset, mutta jos käytät reititin-modeemi-yhdistelmää, tarkista reitittimen laiteohjelmistopäivitykset varmistaaksesi, että sinulla on uusimmat tietoturvapäivitykset ja virheenkorjaukset.

 9. Vaihda WiFi-kanavaa. Jos sinulla on reititin/modeemi-yhdistelmäyksikkö, se saattaa määrittää liian monta laitetta yhdelle Wi-Fi-kanavalle. Jos mahdollista, jaa laitteesi manuaalisesti kahden kanavan kesken ja valitse kullekin laitteelle paras langaton kanava (kaikki laitteet eivät voi muodostaa yhteyttä 5 GHz:iin).

 10. Palauta reitittimen/modeemin oletusasetukset. Etsi modeemin pohjasta pieni reikä ja paina sen sisällä olevaa pientä nollauspainiketta suoristetulla paperiliittimellä. Reitittimen tehdasasetusten palauttaminen korjaa kaikki reitittimen asetuksiin liittyvät ongelmat, mutta se poistaa myös kaikki salasanat, mukautetut DNS-asetukset ja määrittämäsi palomuurit.

 11. Ota yhteyttä Internet-palveluntarjoajaasi (ISP). Internet-palveluntarjoajasi voi kertoa sinulle, jos alueellasi on katkos, ja tarkistaa, onko heidän puolellaan ongelmia. Jos he eivät pysty korjaamaan ongelmaa, he voivat ohjata sinut oikeaan suuntaan.

 12. Osta uusi modeemi. Jos et vuokraa modeemia Internet-palveluntarjoajaltasi, käyttämäsi modeemi ei välttämättä tue uusimpia langattomia standardeja. Tai sinulla voi olla enemmän laitteita kytkettynä kuin modeemi pystyy käsittelemään. Pyydä Internet-palveluntarjoajaltasi suositellut modeemitiedot Internet-liittymääsi varten.

FAQ

 • Mitä eroa on reitittimellä ja modeemilla?

  Modeemia käytetään suorassa Internet-yhteydessä. Reititintä käytetään useiden laitteiden yhdistämiseen Wi-Fi-verkkoon. Toisin kuin modeemi, reititin ei voi muodostaa yhteyttä suoraan Internetiin.

 • Mitä modeemin valot tarkoittavat?

  Modeemin valoilla voi olla erilaisia ​​merkityksiä käyttämäsi mallin tai Internet-palveluntarjoajan mukaan. Mutta yleensä vihreä voi tarkoittaa aktiivista Internet-yhteyttä; sininen voi tarkoittaa, että laiteohjelmiston päivitys on käynnissä; oranssi voi tarkoittaa, että modeemi muodostaa yhteyttä; punainen voi tarkoittaa, että laitteesi on ylikuumentunut tai että yhteyttä ei ole; valkoinen voi tarkoittaa, että laitteesi on päällä tai muodostaa pariliitoksen toisen laitteen kanssa.

 • Miten pääsen modeemin asetuksiin?

  Etsi oletusyhdyskäytäväsi IP-osoite ja siirry siihen verkkoselaimella. Jos et ole koskaan aiemmin päässyt modeemi asetuksiin, voit kirjautua sisään oletuskäyttäjänimellä ja -salasanalla laitteen valmistajan mukaan.

Por Markus