External rs232 serial dialup fax modem 57f846e85f9b586c356ff5a4

Puhelinverkkotekniikan avulla tietokoneet ja muut verkkolaitteet voivat muodostaa yhteyden ulkoisiin verkkoihin tavallisten puhelinlinjojen kautta, ja tämä tekniikka on edelleen saatavilla joillakin markkinoilla. Kun World Wide Webin suosio kasvoi räjähdysmäisesti 1990-luvulla, puhelinverkkoyhteys oli yleisin saatavilla oleva Internet-palvelu, mutta paljon nopeammat laajakaistaiset Internet-palvelut korvasivat sen pian.

Puhelinverkkoyhteyden käyttäminen

Verkkoon siirtyminen puhelinverkkoyhteyden kautta toimii nykyään samalla tavalla kuin Internetin alkuaikoina. Kotitalous tilaa modeemin Internet-palveluntarjoajan, kytkee modeemin kotipuhelinlinjaan ja valitsee julkisen numeron online-yhteyden muodostamiseksi. Kotimodeemi soittaa toisen palveluntarjoajan modeemille (joka tekee erottuvan joukon ääniä). Kun molemmat modeemit ovat neuvotelleet yhteensopivista asetuksista, yhteys muodostetaan ja molemmat modeemit jatkavat verkkoliikenteen vaihtamista, kunnes toinen tai toinen katkaisee yhteyden. Puhelinverkkopalvelun jakaminen useiden kotiverkon laitteiden välillä voidaan suorittaa useilla tavoilla. Huomaa, että nykyaikaiset laajakaistareitittimet eivät tue puhelinverkkoyhteyden jakamista. Toisin kuin kiinteät laajakaistaiset Internet-palvelut, puhelinverkkoliittymää voi käyttää mistä tahansa paikasta, jossa yleiset puhelimet ovat saatavilla. Esimerkiksi EarthLinkin puhelinverkkoyhteys (nyt Windstream) tarjoaa useita tuhansia pääsynumeroita Yhdysvaltoihin ja Pohjois-Amerikkaan.

Puhelinverkkojen nopeus

Puhelinverkkojen suorituskyky on huonompi kuin nykyaikaiset standardit perinteisen modeemitekniikan rajoitusten vuoksi. Ensimmäiset modeemit valmistettiin 1950- ja 1960-luvuilla; ne toimivat 110 ja 300 baudin nopeuksilla. Tämä vastaa 110-300 bittiä sekunnissa (bps). Nykyaikaiset puhelinverkkomodeemit voivat saavuttaa maksiminopeuden 56 Kbps (0,056 Mbps) teknisten rajoitusten vuoksi. Baud on Emile Baudotin mukaan nimetty analogisen signaalin mittausyksikkö. Palveluntarjoajat, kuten Earthlink/Windstream, mainostavat verkon kiihdytystekniikkaa, joka väittää parantavansa puhelinverkkoyhteyksien suorituskykyä käyttämällä pakkaus- ja välimuistitekniikoita. Vaikka puhelinverkkokiihdyttimet eivät lisää puhelinlinjan enimmäisrajoja, ne voivat joissain tilanteissa auttaa käyttämään sitä tehokkaammin. Puhelinverkkoyhteyden yleinen suorituskyky on tuskin riittävä sähköpostien lukemiseen ja yksinkertaisten verkkosivustojen selaamiseen.

Puhelinverkkoyhteys vs DSL

Dial-up- ja Digital Subscriber Line (DSL) -tekniikat mahdollistavat Internet-yhteyden puhelinlinjojen kautta. DSL saavuttaa yli 100 kertaa nopeammat nopeudet kuin puhelinverkkoyhteydet kehittyneen digitaalisen signalointitekniikan ansiosta. DSL toimii myös korkeilla signaalitaajuuksilla, jolloin kotitalous voi käyttää samaa puhelinlinjaa puheluihin ja Internet-palveluihin. Puhelinverkkoyhteys puolestaan ​​vaatii yksinomaisen pääsyn puhelinlinjaan; kun puhelin on kytketty Internetiin, kotitalous ei voi käyttää sitä puheluihin. Puhelinverkkojärjestelmät käyttävät erityisiä verkkoprotokollia, kuten Point-to-Point Protocol (PPP), josta tuli myöhemmin perusta DSL:ssä käytetylle PPP over Ethernet (PPPoE) -tekniikalle.

Por Markus