whatisvst 5bd0a8c046e0fb00263b2e87

Virtual Studio Technology (VST) -laajennukset ovat sitä, mitä amatööri- ja ammattitallennusinsinöörit ja -taiteilijat käyttävät parantaakseen ääniprojektejaan. Plugin on eräänlainen ohjelmisto, joka toimii toisen ohjelmiston sisällä. Sen sijaan, että työskentelet yksin, yhdistä se johonkin muuhun.

Mikä on VST-laajennus?

VST-laajennukset on suunniteltu toimimaan sellaisissa digitaalisissa äänityöasemasovelluksissa (DAW), joita voit käyttää musiikin luomiseen koti- ja ammattistudioissa. Vaikka VST-laajennukset on suunniteltu käytettäviksi DAW-sovellusten kanssa, erityyppiset VST-laajennukset palvelevat eri tarkoituksia. VST Instrument Pluginsin avulla voit lisätä erilaisia ​​virtuaalisia instrumentteja äänitallenteeseen ilman, että sinulla on pääsy näiden instrumenttien fyysisiin versioihin, ja VST Effect Plugins -laajennusten avulla voit muokata ääniä uusilla ja jännittävillä tavoilla. Yhdessä käytettynä erityyppiset VST-laajennukset voivat auttaa sinua luomaan houkuttelevamman lopputuotteen.

Mihin VST-laajennukset ovat?

Alkuperäinen tallennus- ja miksausmenetelmä vaati fyysisiä instrumentteja ja laitteistoa tehosteiden, kuten pakkauksen ja kaiun, aikaansaamiseksi. Tämäntyyppiseen työhön tarvittavat laitteet ovat kohtuuttoman kalliita ja vievät paljon tilaa. Virtual Studio Technology kehitettiin korvaamaan tai täydentämään fyysisiä laitteita. Sen sijaan, että investoisit soittimiin, syntetisaattoreihin, efektilaitteistoihin ja muihin kalliisiin laitteisiin, voit käyttää VST-laajennuksia, jotka suorittavat samat toiminnot. Voit jopa luoda kokonaisen kappaleen tyhjästä käyttämällä VST-laajennuksia ja valitsemaasi DAW:ta koskematta fyysiseen instrumenttiin.

VST-laajennusten tyypit

VST-laajennukset jaetaan yleensä kolmeen pääluokkaan:

  • VST instrumentit: Nämä laajennukset tuottavat ääntä, joka kuulostaa syntetisaattorin tai perinteisen instrumentin, kuten pianon tai kitaran, luomiselta. Monet VSTi-laajennukset on suunniteltu kuulostamaan ja näyttämään suosituilta laitteistosyntetisaattoreilta, joista monet ovat kohtuuttoman kalliita tai niitä ei ole enää saatavilla.
  • VST-tehosteet: Nämä laajennukset tallentavat ääntä ja muokkaavat sitä eri tavoin. Ne eivät voi luoda uutta ääntä, mutta ne voivat lisätä kaikua ja muita tehosteita. Tämä luokka sisältää myös laajennuksia, jotka tarjoavat erilaista visuaalista palautetta.
  • VST MIDI -efektit: Nämä laajennukset toimivat Musical Instrument Digital Interface (MIDI) -rajapinnan tietojen kanssa joko yksinään tai yhdessä muiden VST-laajennusten kanssa. Jos olet muusikko ja olet kiinnostunut yhdistämään instrumentin, kuten kosketinsoittimen, DAW-laitteeseen MIDI-liitännän kautta, nämä ovat hyödyllisiä.

VST Instrument Plugins

VST Instrument Plugins, joka tunnetaan myös nimellä VSTi Plugins, emuloi erilaisia ​​instrumentteja digitaalisissa äänityöasemissa. Voit kopioida melkein minkä tahansa instrumentin VSTi:llä halvemmalla kuin varsinaisen instrumentin ostokustannukset.

Synth1 VSTi -laajennus.

VSTi-laajennusten etuna on, että voit luoda alusta alkaen musiikkia, joka kuulostaa siltä kuin se olisi soitettu jollakin instrumentilla, kuten pianolla tai saksofonilla, tai luotu syntetisaattorilla. VSTi-laajennusten houkutteleva piirre on, että ne voivat emuloida syntikoita, kuten Moog Voyager, Yamaha CS-80, Hammond B3 ja muut. Nämä syntetisaattorit tunnetaan ikonisista soundeistaan, ja ne ovat niin kalliita, että syntetisaattorin ostamiseen ei useimmilla ole varaa. Löydät upeita VSTi-laajennuksia ilmaiseksi, ja premium-VSTi-laajennukset ovat yleensä halvempia kuin fyysinen laitteisto, jolle ne on suunniteltu. Toinen VSTi-laajennusten käytön etu fyysisiin soittimiin ja syntikoihin verrattuna on tila. Jos sinulla ei ole suurta studiotilaa musiikin nauhoittamiseen, oikeilla VSTi-laajennuksilla varustettu tietokone voi kaataa toimintasi ja jättää sen tarpeeksi pieneksi mahtumaan kotitoimistoosi.

VST Effects -laajennukset

Kun VSTi-laajennukset luovat ääntä tyhjästä, VST-tehostelaajennukset ottavat tämän äänen ja muuttavat sitä eri tavoin. Nämä laajennukset on usein mallinnettu todellisen laitteiston mukaan fyysisiä tehosteita varten, samalla tavalla kuin monet VSTi-laajennukset on suunniteltu kuulostamaan oikeilta instrumenteilta ja syntetisaattoreilta.

Laajennukset Krush, PanCake ja TDR Nova VST -efektit.

Useimmissa DAW:issa on sisäänrakennettuja ominaisuuksia tehosteiden lisäämiseen ja miksauksen hienosäätöön, mutta VST-tehostelaajennukset vievät sen seuraavalle tasolle. Ne suorittavat samat toiminnot, joita vastaavat kalliit, tilaa vievät laitteisto-ääniprosessorit, joita tavallisesti löytyy studiotelineestä. VST-tehostelaajennuksella voidaan saavuttaa mitä tahansa ääniraitaan sovellettavia tehosteita. Halusitpa sitten lisätä yksinkertaisen kaiun tai pannun tai luoda uudelleen 80-luvun ääniä synthwave-raidassa, voit tehdä sen tehostelaajennuksilla.

VST MIDI -laajennukset

VST MIDI -laajennukset ovat kuin tehostelaajennukset, koska ne eivät luo ääntä, mutta ne on suunniteltu toimimaan MIDI-tietojen kanssa. Nämä laajennukset voivat käsitellä tai muokata MIDI-tietoja itse ja välittää ne sitten muille laajennuksille.

Hypersykliset MIDI-efektit VST.

VST MIDI -laajennukset voivat suorittaa suhteellisen yksinkertaisia ​​tehtäviä, kuten transponointia tai arpeggiointia, mutta se on vain jäävuoren huippu. Vaikka MIDI on tehokas työkalu, graafipohjaiset MIDI-sävellykset voivat kuulostaa keinotekoisilta koulutetulle korvalle. Käyttämällä oikeaa VST-laajennusta voit saada MIDI-tulot kuulostamaan luonnollisemmilta ja mukauttaa niitä monin eri tavoin.

Kuinka käyttää VST-laajennuksia

Virtual Studio Technology on suunniteltu mahdollistamaan joidenkin VST:iden työskentely itsenäisesti, mutta VST-laajennukset on tarkoitettu käytettäväksi digitaalisissa äänityöasemissa. Jotta voit käyttää VST-laajennusta, sinun on ensin ladattava ja asennettava DAW, kuten Ableton Live, FL Studio tai Sonar. VST-laajennusten käytön aloittaminen on helppoa. Yleensä prosessi menee jotenkin näin:

  1. Etsi haluamasi VST-laajennus ja lataa se.

  2. Jos laajennus on ZIP-tiedostossa, pura se.

  3. Sijoita puretut VST-laajennustiedostot kansioon, jossa voit säilyttää ne. Jos VST:n mukana tulee suoritettava tiedosto, suorita se. Tämä käynnistää asennusprosessin, jossa voit yleensä valita VST:n asennuskansion.

  4. Käynnistä DAW ja anna sen etsiä uusia VST:itä.

  5. Luo uusi projekti DAW:ssasi ja valitse uusi VSTi instrumentiksi tai aseta uudet tehosteet VST raidalle mikserin avulla.

Mistä löytää VST-laajennuksia

Jos olet valmis lisäämään VST-laajennuksia digitaaliseen äänityöasemaasi, tutustu 15 parhaan ilmaisen VST-laajennuksen luetteloomme. Tämä luettelo ei ole läheskään täydellinen, mutta meillä on joitain VSTi- ja tehostelaajennuksia, joiden avulla pääset alkuun.

Por Markus