torrent file 2622839 d18e45f50e36403faac7dfcb4f2dc32b

Torrentit ovat tapa jakaa tiedostoja Internetin kautta. Ne toimivat BitTorrent-protokollan kautta Päärynä päärynä (P2P) tiedostojen jakamiseen. Torrent-pohjaisella tiedostojen jakamisella on useita etuja perinteiseen tiedostojen jakamiseen verrattuna. Kalliit palvelinlaitteet eivät ole välttämättömiä tiedostojen lähettämiseen useille ihmisille kerralla, ja pienen kaistanleveyden (hitaat) verkot voivat ladata suuria tietomääriä yhtä helposti. Yleisin tapa käyttää torrentteja on erityinen tiedosto, joka käyttää .TORRENT-tiedostotunnistetta. Tiedostossa on ohjeita tiettyjen tietojen jakamiseen muiden ihmisten kanssa.

Torrentit voivat olla vaarallisia

Ennen kuin opimme lisää torrentien toiminnasta, on erittäin tärkeää ymmärtää, että ne ovat myös suurempi riski verrattuna muihin tiedostojen jakamismuotoihin. Torrentit eivät ole luonnostaan ​​vaarallisia käyttää tai luoda, mutta on tärkeää muistaa, että ellet voi luottaa lähteeseen, on aivan liian helppoa ladata vahingossa tiedostoja, joita ei ole ladattu asianmukaisella laillisella luvalla, tai jopa ladata tiedostoja, jotka ovat saastuttaneet haittaohjelmia. Jos haluat käyttää torrentteja omien tiedostojesi jakamiseen tai suurten tiedostojen lataamiseen muilta ihmisiltä, ​​pysy turvassa virustorjuntaohjelman avulla ja lataa torrentteja vain käyttäjiltä, ​​joihin luotat.

Kuinka Torrentit ovat ainutlaatuisia

Torrentit ovat aivan kuten mikä tahansa muu lataustapa tietokoneellesi. Tiedostojen saaminen ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista, ja omien tietojen jakaminen on paljon helpompaa. Tässä on esimerkki siitä, kuinka perinteinen tiedostojen jakaminen toimii HTTP-protokollan kautta:

 1. Vieraile verkkosivulla selaimessasi.
 2. Napsauta latauslinkkiä aloittaaksesi latausprosessin.
 3. Tallenna tiedosto tietokoneellesi.

Lataamasi tiedosto oli palvelimella, luultavasti huippuluokan palvelimella, jossa on paljon levytilaa ja muita järjestelmäresursseja ja joka on suunniteltu palvelemaan tuhansia tai miljoonia ihmisiä kerralla. Tiedosto on siinä vain yksi palvelin, ja kuka tahansa, jolla on pääsy siihen, voi ladata sen. Torrentit toimivat hieman eri tavalla. Kun verkkoselaimesi muodostaa yhteyden verkkosivustoihin HTTP-protokollaa käyttäen, torrentit käyttävät BitTorrentia, joten tarvitset sen sijaan ohjelman, joka voi kommunikoida BitTorrentin kautta:

 1. Avaa torrent-ohjelma.
 2. Aloita latausprosessi avaamalla TORRENT-tiedosto.
 3. Tallenna tiedosto tietokoneellesi.

Tässä tilanteessa torrentin kautta lataamasi tiedot voivat olla olemassa sadoilla palvelimilla kerralla, mutta nämä palvelimet ovat lähes aina tavallisia tietokoneita kotona, aivan kuten sinunkin. Edistynyttä laitteistoa ei vaadita, ja kuka tahansa voi osallistua tämäntyyppiseen tiedostojen jakamiseen. Itse asiassa jokainen, joka lataa edes osan tiedostosta, voi nyt toimia omana torrent-palvelimena. Jos olet kiinnostunut osat tiedostot tietokoneeltasi Internetin kautta, perinteinen tapa tehdä tämä on ladata tiedot keskitettyyn paikkaan (mikä tahansa tiedostonjakomenetelmä käy), jolloin vastaanottajat voivat ladata ne. Torrenteissa jakaminen on samanlaista kuin tallentaminen, kuten yllä on kuvattu: sen sijaan, että lataat jonkun muun luoman torrentin, jolla on ohjeet tiedostojensa tallentamiseen, jaat itse luomasi torrentin, jotta vastaanottajilla on tarvittavat ohjeet lataamiseen. sinulta.

Miten torrentit toimivat

Tämä kaikki saattaa kuulostaa hieman hämmentävältä, mutta idea on itse asiassa melko yksinkertainen. Kuten yllä luet, torrentit perustuvat vertaisverkkoon. Tämä tarkoittaa vain sitä, että torrent-dataa, olipa se mitä tahansa, voidaan käyttää useampi kuin yksi palvelin kerrallaan. Jokainen, joka lataa torrentin, saa sen palasina muilta palvelimilta. Kuvittele esimerkiksi, että olen luomassa torrentia jakaakseni luomani ohjelman. Otan torrentin käyttöön ja jaan tiedoston verkossa. Kymmenet ihmiset lataavat sen, ja sinä olet yksi heistä. Torrent-ohjelmasi valitsee, miltä palvelimelta tiedosto haetaan sen mukaan, kuka sitä parhaillaan jakaa ja millä palvelimilla on juuri tarvitsemasi osa tiedostosta. Perinteisessä tiedostopalvelinta käyttävässä tiedostonjakoasetuksissa 200 megatavun ohjelman jakaminen 1 000 ihmisen kanssa kuluttaisi nopeasti kaiken lähetyskaistani, varsinkin jos he kaikki pyytäisivät tiedostoa kerralla. Torrentit poistavat tämän ongelman antamalla asiakkaiden kaapata vähän tietoja minulta, vähän toiselta käyttäjältä ja niin edelleen, kunnes he ovat ladanneet koko tiedoston. Kun useampi kuin yksi henkilö on ladannut koko tiedoston, alkuperäinen jakaja voi lopettaa sen jakamisen vaikuttamatta keneenkään muuhun. Tiedosto on edelleen muiden kyseisen torrentin käyttäjien saatavilla BitTorrentin hajautetun P2P-pohjan vuoksi.

Miten torrentit jaetaan

Kun torrent on luotu, sen tekijä voi jakaa kaksi asiaa: .TORRENT-tiedoston tai torrentin tiivisteen, usein magneettinen linkki. Magneettilinkki on helppo tapa tunnistaa torrent BitTorrent-verkossa ilman TORRENT-tiedoston käsittelyä. Se on ainutlaatuinen kyseiselle torrentille, joten vaikka linkki on vain merkkijono, se on yhtä hyvä kuin tiedosto. Magneettilinkit ja TORRENT-tiedostot luetellaan usein torrent-hakemistoissa, jotka ovat sivustoja, jotka on suunniteltu erityisesti torrentin jakamiseen. Voit myös jakaa torrent-tietoja sähköpostitse, tekstiviestinä jne. Koska magneettilinkit ja TORRENT-tiedostot ovat vain ohjeita BitTorrent-asiakkaalle, jotta he ymmärtävät kuinka saada tiedot, niiden jakaminen on nopeaa ja helppoa. Torrent-tiedosto ei ole erityisen hyödyllinen, ellei sitä käytetä asiakasohjelman kanssa. Tässä esimerkki tekstieditorissa avatusta torrentista – näet kuinka turhaa on katsoa torrentia tällä tavalla.

Kuvakaappaus Ubuntu torrent -tiedoston takana olevasta tekstistä

Torrentin yleiset ehdot

Tässä on joitain hyödyllisiä termejä, jotka sinun on tiedettävä torrentien käsittelyssä:

 • Siemen: Torrentin kylväminen on sen jakamista. Torrentin siementen määrä on niiden ihmisten määrä, jotka jakavat koko tiedoston. Nolla siemeniä tarkoittaa, että kukaan ei voi ladata koko tiedostoa.
 • Yhtä suuri: Peer on henkilö, joka lataa tiedoston kylvökoneesta, mutta hänellä ei vielä ole täydellistä tiedostoa.
 • Iilimato: Leecherit lataavat enemmän kuin lataavat. Sen sijaan leecher ei voi ladata mitään sen jälkeen, kun koko tiedosto on ladattu.
 • Parvi: Ryhmä ihmisiä, jotka lataavat ja jakavat saman torrentin.
 • seuraaja: Palvelin, joka seuraa kaikkia yhdistettyjä käyttäjiä ja auttaa heitä löytämään toisensa.
 • Asiakas: Ohjelma tai verkkopalvelu, jota torrent-tiedosto tai magneettilinkki käyttää tiedostojen lataamisen tai lähettämisen ymmärtämiseen.

FAQ

 • Kuinka lataan torrentteja Internet-palveluntarjoajani tietämättä?

  Torrenttien käyttö on laillinen ja tehokas tapa jakaa suuria tiedostoja. Internet-palveluntarjoajat eivät estä sinua käyttämästä torrentteja, mutta ne voivat joskus rajoittaa BitTorrent-liikennettä, mikä hidastaa latausnopeuttasi. Jos et halua Internet-palveluntarjoajan tietävän, että lataat torrentteja, sinun on käytettävä VPN:ää (Virtual Private Network), joka suojaa yksityisyyttäsi.

 • Kuinka lataan torrentteja VPN:n avulla?

  Lataa torrentit turvallisesti VPN:n avulla etsimällä VPN-verkkoa P2P-tukea varten, «nolla kirjaamista» -käytäntöä (istuntotietoja ei valvota tai tallenneta), «tappikytkintä», joka katkaisee Internet-yhteytesi välittömästi, jos VPN-yhteys katkeaa, ja suuret nopeudet. Kun olet valinnut VPN-palveluntarjoajan, lataa ja asenna ohjelmisto ja varmista, että käytät turvallisimpia saatavilla olevia asetuksia. Valitse sitten torrent-ystävällinen palvelin, jossa on turvallista, laillista sisältöä, muodosta yhteys VPN-verkkoosi ja luo suojattu yhteys.

 • Kuinka suoratoistan torrentteja?

  Kun suoratoistat torrentia, esimerkiksi elokuvatiedostoa, voit katsoa elokuvan odottamatta koko tiedoston lataamista. Tätä varten tarvitset erillisen torrent-suoratoistosivuston tai -työkalun. Joitakin esimerkkejä ovat WebTorrent Desktop, Webtor.io ja Seedr. Varmista kuitenkin ennen torrentin suoratoistoa, että sisältö on ilmaista ja laillisesti saatavilla, kuten elokuva, joka on vapaasti käytettävissä.

 • Miten teen torrenteista nopeampia?

  Voit tehdä torrent-tiedostojen lataamisen nopeuttamiseksi muutamalla tavalla. Tarkista ensin, kuinka monta «kylvölaitetta» torrent-tiedostolla on. Kylvökoneet ovat ihmisiä, jotka jatkavat torrentin jakamista sen lataamisen jälkeen. Mitä enemmän kylvölaitteita, sitä nopeammin torrent-lataukset ovat. Voit myös yrittää välttää Wi-Fi-yhteyttä ja käyttää langallista Internet-yhteyttä, ladata tiedostoja yksi kerrallaan, ohittaa palomuurisi tai päivittää nopeampaan Internet-liittymään.

Por Markus