grd files photoshop 1233831d15514f0ab1290be43de6ee9e

Mitä tietää

  • Jotkut GRD-tiedostot ovat gradienttitiedostoja, jotka avautuvat Photoshopissa.
  • Käytä Tuonti -painiketta Photoshopin gradienttieditorissa.
  • Muut ohjelmat käyttävät GRD-tiedostoja eri syistä.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitkä tiedostomuodot käyttävät GRD-tiedostotunnistetta ja kuinka tiedosto avataan tai muunnetaan.

Mikä on GRD-tiedosto?

GRD-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto voi olla Adobe Photoshopin gradienttitiedosto. Näitä tiedostoja käytetään esiasetusten tallentamiseen, jotka määrittävät, kuinka useat värit sekoittuvat toisiinsa. Käytä yhtä käyttääksesi samaa sekoitustehostetta useisiin objekteihin tai taustoihin. Jotkut GRD-tiedostot voivat sen sijaan olla Surfer-rasteritiedostoja, muotoa, jota käytetään karttatietojen tallentamiseen teksti- tai binäärimuodossa. Muita voidaan käyttää salattuina levykuvina PhysTechSoftin StrongDisk-ohjelmistossa.

Kuinka avata GRD -tiedosto

GRD-tiedostoja voidaan avata Adobe Photoshopilla ja Adobe Photoshop Elementsillä. Oletusarvoisesti Photoshopin mukana tulevat sisäänrakennetut liukuvärit tallennetaan ohjelman asennuskansioon EsiasetuksetVanhentunut kansio. Tämä on yleensä tällaisessa kansiossa:

C:Program FilesAdobeAdobe Photoshop <version>

Voit avata tiedoston manuaalisesti, jos kaksoisnapsautus ei toimi. Valitse Gradienttityökalu (Pikanäppäin G) kohdasta Työkalut baari. Valitse sitten Photoshopin yläosassa valikoista väri, joka tulee näkyviin, jotta Gradienttieditori avautuu. Valita Tuonti tai ladata selataksesi tiedostoa.

Käytä Viedä tai Tallentaa -painiketta luodaksesi oman GRD-tiedoston. Ilmainen online-kuvankäsittelyohjelma Photopea on hyvin samanlainen kuin Photoshop ja voi myös tuoda GRD-tiedoston. Kun liukuvärityökalu on valittuna, käytä näytön yläreunassa olevan värivaihtoehdon vieressä olevaa nuolta nähdäksesi kaikki liukuvärivaihtoehdot. Ikkunassa on toinen valikko, josta voit valita Lataa .GRD.

Photopea lataa grd-valikko

Surfer-rasteritiedostoja voidaan avata Golden Softwaren Surfer-, Grapher-, Didger- ja Voxler-työkaluilla. Jos nämä ohjelmat eivät toimi, kokeile GDAL- tai DIVA-GIS-sovellusta. GRD-tiedostosi on todennäköisesti jossakin jo mainituista muodoista, mutta jos ei, se voi olla salattu levykuvatiedosto. Ainoa tapa avata se olisi PhysTechSoftin StrongDisk Pro -ohjelmistolla sen kautta kiinnitys > Selaamaan läpi nuppi. Myös muut tiedostomuodot voivat käyttää tätä laajennusta. Jos GRD-tiedostosi ei avaudu aiemmin mainitsemillamme ohjelmilla, kokeile käyttää ilmaista tekstieditoria avataksesi tiedoston tekstiasiakirjana. Jos löydät tiedostosta selkeää tekstiä, kuten aivan ylä- tai alareunasta, saatat pystyä käyttämään näitä tietoja tutkiaksesi ohjelman, jota tiedostosi luotiin. Kun otetaan huomioon ohjelmien määrä, jotka voivat avata GRD-tiedoston, useampi kuin yksi voidaan asentaa kerrallaan. Se on hyvä, mutta vain a Ohjelma voi avata tietyn tiedoston kaksoisnapsauttamalla. Muuta Windowsin tiedostoyhdistelmiä valitaksesi, mikä tiedosto on oletustiedosto.

Kuinka muuntaa GRD-tiedosto

Photoshopissa käytetyt GRD-tiedostot voidaan muuntaa PNG-, SVG-, GGR- (GIMP-gradienttitiedosto) ja useisiin muihin muotoihin cptutils-onlinella. ArcGIS ArcToolbox voi muuntaa rasteritiedoston shape-tiedostoksi SHP-tiedostotunnisteella. Seuraa näitä ohjeita Esrin verkkosivustolla saadaksesi ohjeet tämän tekemiseen. Normaalisti tarvitset jonkinlaisen tiedostomuuntimen, ennen kuin voit muuntaa tiedoston toiseen muotoon. Surfer-rasteritiedoston tapauksessa sinun pitäisi kuitenkin pystyä nimeämään GRD-tiedosto uudelleen ASC-tiedostoksi ja avata se sitten suoraan ArcMapissa. Salattuja levykuvia ei voi tallentaa muuhun muotoon.

Etkö vieläkään voi avata tiedostoa?

Jos tiedostosi ei avaudu yllä ehdotetuilla ohjelmilla, saatat sekoittaa täysin toisen tiedostomuodon tälle. Tämä voi tapahtua melko helposti, jos laajennukset ovat samanlaisia. Esimerkiksi GDR-päätteinen tiedosto saattaa ensi silmäyksellä näyttää siltä, ​​että sillä on jotain tekemistä GRD-tiedostojen kanssa. Mutta todellisuudessa ne ovat Symbian OS -laitteiden käyttämiä fonttitiedostoja. RGD-tiedostot ovat samanlaisia, mutta niitä käytetään tallennettuihin peleihin Raftissa. Toinen samanlainen sisältää REG:n, jota Windowsin rekisteri käyttää, sekä RDCman-määritystiedostoja, jotka päättyvät RDG:hen. Voit nyt nähdä, kuinka helppoa voi olla lukea tiedostopääte väärin ja avata täysin asiaankuulumaton tiedosto yhdessä yllä olevista GRD-avaajista. Jos olet tässä tilanteessa, tutki todellista tiedostopäätettä saadaksesi lisätietoja muodosta ja siitä, mitä ohjelmaa tarvitset sen tarkastelemiseen, muokkaamiseen tai muuntamiseen.

Por Markus