modd files 5a5623cbb39d030037882463

Mitä tietää

 • MODD-tiedosto on joidenkin Sony-kameroiden luoma videoanalyysitiedosto.
 • Sonyn PlayMemories Home (PMH) -ohjelmisto voi avata MODD-tiedostoja.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mikä MODD-tiedosto on ja kuinka voit käyttää sitä tietokoneellasi.

Mikä on MODD-tiedosto?

Tiedosto, jonka tiedostopääte on MODD, on joidenkin Sony-videokameroiden luoma Sony-videoanalyysitiedosto. Sonyn PlayMemories Home -ohjelma (PMH) käyttää niitä tiedostojen hallintaan sen jälkeen, kun ne on tuotu tietokoneelle. MODD-tiedostot tallentavat esimerkiksi GPS-tietoja, kellonaikaa ja päivämäärää, arvioita, kommentteja, tarroja, pikkukuvia ja muita yksityiskohtia. Niihin liittyy yleensä MOFF-tiedostoja, THM-tiedostoja, kuvia ja M2TS- tai MPG-videoita. Tiedosto voi näyttää suunnilleen tältä tiedostonimi.m2ts.modd ilmaisemaan, että se kuvaa M2TS-tiedoston yksityiskohtia.

Älä sekoita MODD-tiedostoa MOD-tiedostoon (yksi «D»), joka voi hyvinkin olla varsinainen video muun muassa. MOD-tiedostoa kutsutaan videokameralla tallennetuksi videoksi.

Kuinka avata MODD -tiedosto

MODD-tiedostot liitetään yleensä Sonyn videokameroista tuotuihin videoihin, joten tiedostot voidaan avata Sonyn PlayMemories Home (PMH) -sovelluksella. Sonyn PMB (Picture Motion Browser) toimii myös, mutta sillä on merkitystä vain, jos sinulla on jo ohjelma, koska se lopetettiin vuonna 2014, joten latauslinkkiä ei ole saatavilla. PMH-työkalu luo MODD-tiedostoja, kun still-kuvat ryhmitellään tai kun ohjelmisto tuo AVCHD-, MPEG2- tai MP4-videotiedostoja. Jos sinulla on MOD-videotiedosto (yksi «D» puuttuu), Neron ja CyberLinkin PowerDirector ja PowerProducer voivat avata sen.

Kuinka muuntaa MODD-tiedosto

Koska MODD-tiedostot ovat kuvaavia tiedostoja, joita PlayMemories Home käyttää, eivätkä ne ole varsinaisia ​​kameralla otettuja videotiedostoja, et voi muuntaa niitä MP4-, MOV-, WMV-, MPG- tai mihinkään muuhun tiedostomuotoon. Voit kuitenkin muuntaa varsinaiset videotiedostot (M2TS, MP4 jne.) näihin muotoihin videotiedostomuuntimen tai verkkopalvelun avulla. Vaikka se ei juurikaan auta yllä mainitun ohjelmiston kanssa, voit myös pystyä muuttamaan MODD-tiedoston tekstipohjaiseen muotoon, kuten TXT tai HTM/HTML, käyttämällä ilmaista tekstieditoria. Kuten selitettiin, MODD-tiedostot eivät ole samoja kuin MOD-tiedostot, jotka ovat todellisia videotiedostoja. Jos sinun on muutettava MOD-tiedosto MP4-, AVI-, WMV- jne. muotoon, voit käyttää VideoSolo- tai Prism-videomuunninta tai Windows Live Movie Makeria.

Etkö vieläkään voi avata sitä?

Jos yllä olevat ohjelmat eivät auta sinua avaamaan tiedostoa, on mahdollista, että tulkitset tiedostotunnisteen väärin. Jotkut tiedostot käyttävät jälkiliitettä, joka on hyvin samankaltainen kuin «MODD», mutta se ei välttämättä tarkoita, että ne liittyvät toisiinsa tai että ne voidaan avata samalla ohjelmistolla. MDD on esimerkki. Tietenkin nämä tiedostot ovat hyvin samanlaisia ​​kuin MODD-tiedostot, vain ilman yhtä kirjainta. Jos sinulla on MOD-tiedosto, se ei avaudu MODD-avaajilla ylhäältä, vaan tarvitset ohjelman, kuten Autodeskin Maya tai 3ds Max, koska jotkin MOD-tiedostot ovat näillä sovelluksilla luotuja Point Oven Deformation Data -tiedostoja. Muita voidaan käyttää MDict-sanakirjaohjelmiston kanssa. Jos se ei ole vielä selvää, tässä on ideana tarkistaa tiedostopääte, joka on lisätty tiettyyn tiedostoon. Jos se todella lukee .MODD, saatat joutua kokeilemaan yllä olevia ohjelmia uudelleen, koska ne ovat sovelluksia, jotka käyttävät MODD-tiedostoja. Muussa tapauksessa tutki todellista tiedostopäätettä nähdäksesi, mitkä ohjelmat on suunniteltu nimenomaan tiedoston avaamista tai muuntamista varten.

Miksi PMH luo MODD-tiedostoja

Käyttämäsi Sonyn PMH-ohjelmiston versiosta riippuen saatat nähdä satoja tai jopa kymmeniä tuhansia MODD-tiedostoja tallennettuna kuva-/videotiedostojesi rinnalle. Ohjelmisto luo MODD-tiedostoja jokaiselle sen läpi kulkevalle videolle ja kuvalle, jotta päivämäärä- ja aikatiedot, kommentit jne. voidaan tallentaa. Tämä tarkoittaa, että ne luodaan todennäköisesti aina, kun uusia mediatiedostoja tuodaan kamerastasi. Vaikka ohjelmistolla on todellinen syy käyttää näitä tiedostoja, se on täysin turvallista Voit poistaa MODD-tiedostot, jos haluat – sinun ei tarvitse säilyttää niitä tietokoneellasi, jos et aio käyttää PlayMemories Home -ohjelmaa tiedostojesi järjestämiseen. Jos poistat MODD-tiedostot, PMH yksinkertaisesti luo ne uudelleen, kun se seuraavan kerran tuo tiedostoja kamerasta. Yksi vaihtoehto, joka saattaa estää uusien MODD-tiedostojen luomisen, on ohjelmien kautta Työkalut > asetukset valikkovaihtoehto ja poista valinta Tuo PlayMemories Homella, kun laite on yhdistetty -lta Tuonti -välilehti. Jos et kuitenkaan käytä PlayMemories Home -ohjelmaa, voit yksinkertaisesti poistaa sen asennuksen estämään uusien MODD-tiedostojen luomisen. Jos aiot poistaa PlayMemories Home -asennuksen, suosittelemme ilmaisen asennuksen poistoohjelman käyttöä varmistaaksesi, että kaikki viittaukset ohjelmistoon poistetaan, jotta MODD-tiedostoja ei enää näy tietokoneellasi.

FAQ

 • Mitä ovat MOFF-tiedostot?

  MOFF-tiedosto on Sonyn AVCHD-hakemistotiedosto. MOFF-tiedostot sisältävät metatietoja kuville ja videoille.

 • Voinko poistaa MODD- ja MOFF-tiedostoja?

  Joo. MODD- ja MOFF-tiedostojen poistaminen ei vaikuta kuviin ja videoihin, mutta menetät kaikki metatiedot (päivämäärä, kellonaika jne.).

 • Mikä on THM-tiedosto?

  THM-tiedostot ovat videokameroiden luomia pikkukuvia. Ne sisältävät yleensä videon ensimmäisen ruudun. Jos poistat THM-kuvan, menetät sen pikkukuvan esikatselun.

Por Markus