001 2000272 5b89ade4c9e77c0025ea799f

iPhonesi näytöllä näkyy kaikenlaisia ​​hyödyllisiä tietoja: päivämäärä ja aika, ilmoitukset, musiikin toiston säätimet. Joissakin tapauksissa iPhonen näytössä näkyy erivärisiä paristoja tai lämpömittaria. Jokainen erivärinen akkukuvake antaa sinulle hyödyllistä tietoa, jos tiedät mitä se tarkoittaa. On tärkeää ymmärtää, mitä nämä kuvakkeet tarkoittavat ja mitä tehdä, jos näet ne. Ainakin yhdessä tapauksessa se voi säästää iPhonesi vakavilta vaurioilta. Tässä artikkelissa käsitellyt iPhonen akkukuvakkeet voivat näkyä näytön oikeassa yläkulmassa ja joissakin tapauksissa lukitusnäytössä. Missä tahansa näet kuvakkeen, värit tarkoittavat samaa.

Punainen akkukuvake iPhonessa: aika ladata

Näet punaisen akkukuvakkeen iPhonessasi, jos iPhonen viimeisestä latauksesta on kulunut aikaa. Kun näet tämän, iPhonesi kertoo, että akku on vähissä ja se on ladattava. Jos iPhonesi oikeassa yläkulmassa näkyy punainen akkukuvake, se on ladattava, mutta siinä on silti tarpeeksi virtaa toimiakseen. On vaikea tietää tarkalleen kuinka paljon käyttöikää sillä on jäljellä (ellet katso akun kestoa prosentteina, eli suosittelemme sitä), joten lataa puhelimesi mahdollisimman pian. Jos et voi ladata heti, kokeile virransäästötilaa saadaksesi akun käyttöikää pidemmälle. Siitä lisää myöhemmin artikkelissa. Jos olet aina liikkeellä, et ehkä pysty lataamaan puhelintasi säännöllisesti. Kannettava USB-akku tai akkukotelo kannattaa ostaa, jotta virta ei lopu kesken.

Punainen akkukuvake lukitusnäytöllä: erittäin alhainen lataus

iPhonen punainen akkukuvake

Jos näet tämän iPhonen näytöllä, on aika ladata.

Jos näet punaisen akkukuvakkeen iPhonen lukitusnäytössä, se tarkoittaa jotain muuta kuin sen näkemistä oikeassa yläkulmassa. Kun punainen akkukuvake ilmestyy lukitusnäytölle, se tarkoittaa, että iPhonesi akku on niin alhainen, että puhelin ei voi edes käynnistyä. Liitä iPhonesi virtalähteeseen heti ladataksesi akun. Muutaman minuutin kuluttua siinä on tarpeeksi virtaa käynnistyäkseen uudelleen. Näet nyt vain punaisen akkukuvakkeen oikeassa yläkulmassa.

Oranssi akkukuvake iPhonessa: Virransäästötila

Kuvakaappaus iOS Low Battery -kuvakkeesta

Joskus iPhonen näytön yläkulmassa oleva akkukuvake muuttuu oranssiksi. (Et näe tätä kuvaketta lukitusnäytössä.) Tämä väri ilmaisee, että puhelimesi on virransäästötilassa. Low Power Mode on iOS 9:n ja sitä uudempien versioiden ominaisuus, joka pidentää akun käyttöikää muutamalla tunnilla (Applen mukaan sen käyttöaika on jopa kolme tuntia). Se poistaa tilapäisesti käytöstä tarpeettomat toiminnot ja säätää asetuksia niin, että akusta tulee mahdollisimman paljon käyttöikää. Haluatko muita tapoja saada enemmän käyttöikää iPhonesi akusta? Meillä on 30 vinkkiä iPhonen akun kestoon.

Vihreä akkukuvake: iPhone – latautuu

Näyttökaappaus iOS-akun asetusnäytöstä vihreällä akkukuvakkeella

Vihreä akkukuvake iPhonen lukitusnäytössä tai oikeassa yläkulmassa on hyvä uutinen. Se tarkoittaa, että iPhonesi akku latautuu. Jos näet sen vieressä tai sisällä pienen salamakuvakkeen, tiedät, että iPhonesi on kytketty pistorasiaan. Joissakin uudemmissa iOS-versioissa akkukuvake on valkoinen mustan tai jonkin muun tässä mainitun värin sijaan. Valkoinen kuvake tarkoittaa, että kaikki toimii hyvin.

Punainen lämpömittarikuvake: iPhone on liian kuuma

On epätavallista nähdä punainen lämpömittarikuvake iPhonen lukitusnäytössä – ja se on vakavaa. Punainen lämpömittari voi olla hieman pelottava, koska iPhonesi ei toimi lämpömittarin ollessa paikallaan. Näytöllä oleva viesti kertoo myös, että puhelin on liian kuuma ja että sen on jäähdyttävä ennen kuin voit käyttää sitä. Tämä on vakava varoitus. Se tarkoittaa, että puhelimesi sisäinen lämpötila on noussut niin korkeaksi, että se voi vahingoittaa laitteistoa (ylikuumeneminen on jopa yhdistetty tapauksiin, joissa iPhone räjähtää). Applen mukaan iPhone suojaa itseään laitteen ylikuumenemisesta poistamalla käytöstä ominaisuuksia, jotka voivat aiheuttaa ongelmia. Tämä sisältää latauksen lopettamisen, näytön himmentämisen tai sammuttamisen, langattomien datayhteyksien voimakkuuden vähentämisen ja kameran salaman sammuttamisen. Jos näet lämpömittarin kuvakkeen, aseta iPhone välittömästi viileämpään ympäristöön (mutta älä pakastimeen! Myös alhaiset lämpötilat voivat vahingoittaa puhelinta). Odota sitten, että se jäähtyy, ennen kuin yrität käynnistää sen uudelleen. Jos olet kokeillut näitä ohjeita ja antanut puhelimen jäähtyä pitkään, mutta näet silti lämpömittarin varoituksen, ota yhteyttä Appleen saadaksesi tukea.

Por Markus