5440183030 e6c3c5f4b8 b jason young 5804eb213df78cbc288062ac

Kun ajoneuvo toimitetaan tehtaalta, sen mukana tulee laturi, joka täyttää auton sähköjärjestelmien perustarpeet. Vaikka tehdaslatausjärjestelmässä on jonkin verran liikkumatilaa, kaiuttimien, subwooferien, infotainment-järjestelmien ja muiden virtaa kuluttavien komponenttien lisääminen voi aiheuttaa himmeitä ajovaloja, huonoa äänentoistoa ja muita ongelmia. Ratkaisu suuritehoisen laturin asentamiseen. Vaikka on olemassa muutamia tapoja käsitellä tehopulaa (mukaan lukien ylimääräiset akut ja tehostavat kondensaattorit), suuritehoinen laturi on ainoa tapa ratkaista ongelma. Nämä tehokkaat yksiköt tuottavat suuremman ampeerin kuin tehdasvaihtovirtageneraattorit, ja niitä on saatavana jälkimarkkinoiden valmistajilta, jälleenrakentajilta ja OEM-valmistajilta.

Mikä on suuritehoinen laturi?

Koska tehdasgeneraattorit eivät ole tasaisia ​​tehon suhteen, termi suuritehoinen laturi on suhteessa ajoneuvon alkuperäiseen ampeeriin. Jotta laturin voitaisiin katsoa olevan suuritehoinen, sen on annettava enemmän ampeeria kuin sen vaihtaman tehdasyksikön. Tämä tarkoittaa, että suuritehoisen yksikön, joka tuottaa 100 A tyhjäkäynnillä, ja vesijäähdytteisen, joka tuottaa yli 350 A, välillä on suuri ero. Yksinkertaisen takaisinkelauksen ja alusta alkaen uudelleen valmistettujen yksiköiden välillä on myös ero.

Miksi vaihtovirtageneraattorin tehdasvirta ei ole niin kuuma

Ensimmäiset dynamot puhalsivat vanhemmat dynamogeneraattorit pois vedestä raaka-ampeerin suhteen. Sähköjärjestelmät, joita niiden piti tarjota 1960-luvulla, eivät kuitenkaan olleet mitään verrattuna nykypäivän sähköjärjestelmiin. Monet varhaiset tehtaan vaihtovirtageneraattorit pystyivät tuottamaan vain 30 A:iin asti, mikä on luku, jonka monet nykyaikaiset varastoyksiköt lyövät tyhjäkäynnillä. Nykyään tyypillinen OEM-vaihtovirtageneraattori keskimääräisessä henkilöautossa tai kevyessä kuorma-autossa voi toimittaa minne tahansa 50-80 A:n alueella. Sovelluksista on kuitenkin eroja. Virta-arvo viittaa vain tehoon 6 000 rpm:llä, joten 108 A:n laturin tulisi syöttää vain 40 tai 50 A joutokäynnillä.

Kuka tarvitsee suuritehoisen laturin?

Varastoyksiköt on suunniteltu vastaamaan niiden ajoneuvojen sähköjärjestelmien tarpeita, joilla yksiköt toimitetaan. Koska useimmat ihmiset eivät tee merkittäviä muutoksia ajoneuvoihinsa, useimmat kuljettajat eivät tarvitse suuritehoista laturia. Joten mistä tiedät, pitäisikö tehdasgeneraattori vaihtaa tehokkaampaan jälkimarkkinayksikköön? Varma merkki siitä, että vaihtovirtageneraattori on alitehoinen sovelluksensa suhteen, on, jos se palaa liian nopeasti. Jos käytät säännöllisesti vaihtovirtageneraattoreita, yksikkösi pyörii todennäköisesti aina rispaantunutta reunaa vasten, mikä voi aiheuttaa liiallista kulumista. Vaikka ajoneuvoasi olisi enemmän tai vähemmän varastossa, sinun tulee asentaa uusi suuritehoinen laturi, jos käyt säännöllisesti liikkeessä sähköongelmien vuoksi. Koska joissakin ajoneuvoissa on useita laturikokoonpanoja, saatat pystyä löytämään sopivan alkuperäisen vaihtoyksikön.

Kun tarpeeksi ei riitä

Vaikka ajoneuvon sähköjärjestelmä on melko monimutkainen, muutamat laskelmat voivat antaa sinulle hyvän käsityksen siitä, tarvitsetko suuritehoista laturia. Esimerkiksi teho määritetään kertomalla ampeeri jännitteellä, joten 80 A:n laturi voi tuottaa:

80A X 13,5V = 1080W

Se riittää tehoa mihin tahansa tehdasäänijärjestelmään. Kun kuitenkin lisäät vahvistimia, subwoofereja, subwoofer-vahvistimia ja muita tehoa vaativia komponentteja (kaiken lisäksi ajovaloista tuulettimeen), on helppo nähdä, kuinka tarvitset suuritehoista laturia. On myös tärkeää muistaa ero tyhjäkäynnin ja nimellistehon välillä. Jos vaihtovirtageneraattorin nimellisteho on 80 A, se voi tuottaa vain sen verran virtaa, kun moottoria nostetaan. Sekä ISO- että SAE-standardit käyttävät 6 000 kierrosta minuutissa vaihtovirtageneraattorin nimellisvirran määrittämiseen, mikä vastaa karkeasti 2 000 – 3 000 moottorin nopeutta.

Por Markus