GettyImages 575504487 5bfef00b4cedfd00263e22d0 scaled

Mitä tietää

 • SMS-yhdyskäytävien käyttäminen: Kirjoita puhelinnumero@yhdyskäytävän osoitteen tarjoaja lähettääksesi tekstiviestejä muihin puhelinnumeroihin sähköpostitse.
 • Poista soittajan tunnus käytöstä: Napauta Puhelin > kolme pistettä > asetukset Androidilla ja asetukset > Puhelin > Näytä soittajan tunnus iOS:ssä.
 • Käytä toista puhelinnumeroa VoIP-palvelusta, kuten Google Voicesta tai Skypestä, nimettömänä numerona.

Joskus meidän on lähetettävä tekstiviesti jollekin, mutta toivomme, että he eivät tietäisi puhelinnumeroamme. Onneksi on olemassa tapa suojata yksityisyyttäsi näyttämällä vain tietty sähköpostiosoite.

Lähetä nimetön tekstiviesti SMS-yhdyskäytävällä

Helpoin tapa lähettää tekstiviestejä anonyymisti on käyttää SMS-yhdyskäytäviä, jotka vaativat vain sähköpostiosoitteen. Kaikki suuret operaattorit tarjoavat palvelun, jossa puhelinnumerosi toimii myös sähköpostiosoitteena ja kaikki tähän osoitteeseen lähetetyt sähköpostit toimitetaan puhelimeesi tekstiviestinä. Jos esimerkiksi ystäväsi numero on 555-867-5309 ja hän on Sprintissä, voit lähettää sähköpostia sähköpostiosoitteestasi osoitteeseen [email protected]. Itse asiassa he voivat vastata sinulle tekstiviestillä ja saat vastauksen sähköpostiisi, jotta voit käsitellä sähköpostitiliäsi eräänlaisena tekstiviestikoneena. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos olet lähettänyt sähköpostia henkilölle, jota et tunne hyvin, tai jos et muista hänen sähköpostiosoitettaan. Lähetä nimetön tekstiviesti vain, jos olet varma, että se vastaanotetaan hyvin. Siinä on kuitenkin kaksi haittapuolta:

 • Viestien pituudet: SMS-yhdyskäytäväprotokollan suunnittelusta johtuen yli 160 merkin viestit rikkoutuvat; pidempiä viestejä voidaan lähettää väärässä järjestyksessä tai joitain peräkkäisiä viestejä ei lähetetä ollenkaan.
 • Kustannus: Tekstiviestimaksut koskevat viestin vastaanottajaa, joten ole kohtelias sen käytössä.

Teksti sähköpostiin näyttää sähköpostiosoitteesi tekstiviestin «lähettäjänä». Jotta tämä olisi anonyymi, voit luoda «polttimen» sähköpostiosoitteen, sähköpostitilin, jolla ei ole yhteyttä henkilöllisyytesi. Harkitse näiden sähköpostiosoitteiden kirjoittamista muistiin ja tallentamista osoitekirjaasi läheisille ystäville ja perheelle. Se on kätevä tapa lähettää heille tekstiviestejä ilman, että sinun tarvitsee vaihtaa puhelimeen. Tässä ovat tärkeimmät palveluntarjoajat ja niiden sähköpostimuodot. Vaihda vain heidän kymmennumeroinen numeronsa sen sijaan [NUMBER]:

 • AT&T: TEKSTIVIESTI: [NUMBER]@txt.att.net; mms: [NUMBER]@mms.att.net
 • Sprintti: TEKSTIVIESTI: [NUMBER]@messaging.sprintpcs.com; mms: [NUMBER]@pm.sprint.com
 • T-Mobile: SMS/MMS: [NUMBER]@tmomail.net
 • Verizon Wireless: TEKSTIVIESTI: [NUMBER]@vtext.com; mms: [NUMBER]@vzwpix.com

Muista, että jos haluat lähettää valokuvan tai videon, sinun on käytettävä MMS-osoitetta (multimediaviestipalvelu). Käytä tekstiviestissä vain tekstiviestiosoitetta.

Lähetä nimettömiä tekstiviestejä Instant Messenger -sovellusten kautta

Saatat muistaa chat-ohjelmat, kuten AOL Instant Messenger (AIM) tai iChat vanhemmissa Maceissa. Nämä tukevat myös viestien lähettämistä suoraan puhelimiin. On olemassa useita nykyaikaisia ​​palveluita, joiden avulla voit lähettää viestejä puhelinnumeroihin, yleensä kirjoittamalla numeron «lähetä»-kenttään. Riippuen käyttämästäsi sovelluksesta, se tarjoaa myös ominaisuuksia, kuten päästä päähän -salauksen ja itsetuhoavat viestit. Yksityisyytesi säilyttämiseksi sinun on luotava uusi tili, jolla ei ole yhteyttä henkilöllisyytesi, ja mahdollisesti uusi sähköpostitili. Kannattaa myös tarkistaa sovelluksen säännöt, jotka voivat rajoittaa tiettyjä toimintoja, kuten kuvien lähettämistä.

Kuinka estää numerosi lähettäessäsi tekstiviestejä

Toinen tekniikka on asettaa puhelin muistamaan numerosi. Tämä on parasta, jos haluat pitää numerosi mahdollisimman yksityisenä etkä halua jakaa sitä tuntemattomien kanssa. Tämä ei kuitenkaan poista käytöstä ominaisuuksia, kuten takaisinsoittoa tekstiviestin lähettäneeseen numeroon, ja puhelimesta ja operaattorista riippuen se voi häiritä puhelimen muita toimintoja. Yleensä saat ilmoituksen, mihin ominaisuuksiin tämä vaikuttaa, kun valitset tämän vaihtoehdon. Varmista, että ihmiset tietävät, että numerosi on piilotettu, ja odota, että joihinkin ensimmäisiin tekstiviesteihisi ei vastata. Monet ihmiset yhdistävät edelleen salaiset numerot huijareisiin.

Piilota numero Androidissa

 1. Avaa puhelinsovellus ja siirry näppäimistöön.

 2. Lehdistö kolme pistettä oikeassa yläkulmassa ja napauta sitten asetukset.

 3. Napauta jompaakumpaa puhelimesta riippuen Puheluasetukset tai Puhelinasetukset.

 4. Napauta Soittajan tunnus > Piilota soittaja. Jos et näe Soittajan tunnusta, etsi ja napauta jompaakumpaa Lisäasetukset tai Lisäasetukset.

Piilota numero iOS:ssä

 1. Avata asetukset.

 2. Napauta Puhelin > Näytä soittajan tunnus.

 3. Lehdistö Näytä soittajan tunnus kytkin poistaaksesi ominaisuuden käytöstä.

Käytä «Burner»-numeroa anonyymiin tekstiviestiin

Voit myös käyttää kertakäyttöistä puhelinnumeroa, jota kutsutaan yleisesti «polttimeksi», lähettääksesi tekstiviestejä tunnistamatta itseäsi. Ne ovat erittäin hyödyllisiä ihmisille, jotka eivät halua antaa puhelinnumeroaan tai haluavat pitää sen yksisuuntaisena. Poltinnumeroita voidaan myös tallentaa ja käyttää muihin tarkoituksiin, kuten numerona, jolla täytetään kilpailun ilmoittautumislomakkeita tai ohjataan ei-toivotut puhelut vastaajaan, josta voit tarkistaa myöhemmin. On olemassa useita tapoja suojata toinen puhelinnumero, joka on toiminnallisesti anonyymi, mutta helpoin on rekisteröityä Voice over Internet Protocol- tai VoIP-numeroon. VoIP-palveluihin kuuluvat Google Voice ja Skype, ja ne antavat sinulle puhelinnumeron pyynnöstäsi. Jotkut vaativat sinua «ostamaan» numeron, kuten Skype, kun taas toiset, kuten Google Voice, antavat sen sinulle ilmaiseksi osana Gmail-tiliäsi. Lue pienellä painettu teksti huolellisesti ennen kuin rekisteröidyt numeroon. Esimerkiksi Google Voice tarjoaa sinulle Gmail-tiliisi liitetyn maksuttoman numeron ja jopa ilmaiset puhelut ja tekstiviestit, mutta vain Yhdysvalloissa tai Kanadassa oleviin numeroihin. Jos haluat olla anonyymisti kirjeenvaihdossa jonkun kanssa muilla alueilla, sinun on laskettava kokonaiskustannukset.

Por Markus