1208244730 5d5aaa2205 o 5804f50e5f9b5805c2c9d73c

Ooma on yksityis-/pienyrityspuhelinpalvelu, josta saat rajattomasti valtakunnallisia puheluita senttiäkään maksamatta. Et saa kuukausilaskuja, jos käytät Oomaa puheluiden soittamiseen. Sinun tarvitsee vain tehdä kertainvestointi ja ostaa Ooma-boksiksi kutsuttu laite, jonka voit liittää perinteiseen puhelimeesi ja linjaasi soittaaksesi ja vastaanottaaksesi puheluita. setä ei tarvitse tietokonetta toimiakseen.

Mitä Ooman käyttöön tarvitaan?

Palvelun käyttämiseen tarvitset vain internet-yhteyden, puhelinlinjan ja puhelimen. Sinulla on jo jälkimmäinen, jos sinulla on kotona perinteinen (ja kallis) puhelinlinja. Internet-yhteys voi olla ADSL-linjasi. Asennus on melko yksinkertaista. Sinun tarvitsee vain kytkeä Internet-yhteys keskittimen toiselle puolelle ja puhelin toiselle puolelle. Jos haluat saada toisen linjan ja kytkeä toisen puhelimen, sinun on ostettava explorer, joka maksaa 39 dollaria.

Miten setä toimii?

ooma on VoIP-palvelu, eli se käyttää Internetin olemassa olevaa infrastruktuuria puheluiden soittamiseen ja vastaanottamiseen välttäen PSTN-verkon kalliita maksuja. Ooma käyttää P2P-tekniikkaa VoIP-puheluiden kanavoimiseen samalla tavalla kuin Skype. Tämä on osoitus melko hyvästä laadusta, jos Internet-yhteytesi kaistanleveys on hyvä. Puhelinnumeroa varten Ooma ei anna sinulle sitä, joten sinun on säilytettävä lankapuhelinnumerosi, jotta voit käyttää palvelua. Jos jossain tapahtuu toimintahäiriö tai sähkökatkos, järjestelmä vaihtaa saumattomasti takaisin lankapuhelimeen ja jopa 911 toimii taas.

Mitä setä maksaa?

Palvelu ei maksa mitään. Voit soittaa ja vastaanottaa ilmaisia ​​VoIP-puheluita milloin tahansa ja rajoitetun ajan (toistaiseksi voit soittaa vain Yhdysvaltojen sisällä). Jos soitat kansainvälisesti Ooma-palvelun avulla, se ei ole ilmaista, sillä Oomassa ei vielä ole ilmaisia ​​ulkomaanpuheluita, mutta hinnat ovat erittäin kilpailukykyiset eivätkä lähelläkään perinteisen puhelinjärjestelmän korkeita numeroita. Joten ainoa investointi, jonka teet, on kertaluonteinen Ooma-laatikon ostohinta. Jos haluat lisää ominaisuuksia palveluun, voit valita ominaisuuksiltaan pakatun premium-paketin.

Miten setä on erilainen?

VoIP-palveluita on monenlaisia, ja ne kaikki voivat säästää rahaa. Oomalla on seuraavat edut muihin verrattuna:

 • Ei kuukausilaskuja.
 • Se on laitteistopohjaista, eli palvelun käyttämiseen ei tarvita tietokonetta, vain keskittimeen kytketty puhelin.
 • Näin voit soittaa ilmaisia ​​puheluita muille Ooman käyttäjille, mutta myös muihin lanka- tai matkapuhelimiin.

Edut:

 • Ilmaiset puhelut (Yhdysvalloissa) kaikille käyttäjille, ei vain Ooman käyttäjille.
 • Mahdollistaa kolmisuuntaisen neuvottelun.
 • Siinä on sisäänrakennettu puhelinvastaaja vastaajalle.
 • Siinä on 911.
 • Kivan näköinen laitteisto.
 • Välitön toinen linja – Tämä ominaisuus antaa jokaiselle tilaajalle toisen linjan.

haittoja:

 • Kallis laitteisto ostettavana.
 • Ilmaiset puhelut rajoitetaan vain Yhdysvaltoihin.
 • Ilmoittautumisen yhteydessä ei annettu numeroa.
 • Palvelu ei ole saatavilla Yhdysvaltojen ulkopuolella.

Setä-analyysi:

Ooma-laitteisto toimii vain Ooma-palvelun kanssa. Tähän tosiasiaan liittyy epäily yrityksen tai palvelun mahdollisesta lopettamisesta (muuten, varmista, ettei tällaisesta mahdollisuudesta ole mitään viitteitä, vaan pikemminkin päinvastoin!). Kun näin tapahtuu, tilaajille jää turhia ja kalliita laitteita. Jotkut muut ongelmat lisäävät myös esteen korkeutta, kuten entä jos äänenlaatu heikkenee käyttäjien lisääntyessä; tai kuinka kauan palvelu on ilmainen.

Por Markus