Apple TV vs Fire Stick 51e1202b347c43fcbe75c4283e8717ef

Etkö osaa päättää Apple TV:n ja Amazon Fire TV Stickin välillä? Digitaalisen mediasoittimen valitseminen kotiisi voi olla vaikea päätös, joten olemme vertailleet kahta suosittua laitetta auttaaksemme sinua päättämään, mikä niistä sopii sinulle parhaiten. Ellei toisin mainita, kaikki tämän artikkelin tiedot vastaavat Apple TV:n ja Amazon Fire TV Stickin 4K-malleja.

Yleiset havainnot: Mitä järkeä Apple TV:llä tai Fire Stickillä on?

Apple TV

 • Suoratoistaa jopa 4K-videota HD-yhteensopivaan televisioon käytettävissä olevan HDMI-portin kautta.
 • Tarjoaa erilaisia ​​sovelluksia sisällön katseluun ja toistamiseen.
 • Mukana liukas kaukosäädin puhehaulla.

Fire TV Stick

 • Suoratoistaa jopa 4K-videota HD-yhteensopivaan televisioon käytettävissä olevan HDMI-portin kautta.
 • Tarjoaa erilaisia ​​sovelluksia sisällön katseluun ja toistamiseen.
 • Mukana intuitiivinen kaukosäädin puhehaulla.

Apple TV ja Amazon Fire TV Stick ovat kaksi suosituimpia nimiä yhä ruuhkaisemmilla suoratoistolaitteiden markkinoilla ja tarjoavat monia samanlaisia ​​ominaisuuksia. Molempien laitteiden avulla voit suoratoistaa videota jopa 4K-tarkkuudella yhteensopivalla televisiolla sekä intuitiivisilla käyttöliittymillä tuhansilla sovelluksilla, jotka tarjoavat elokuvia, pelejä ja muuta viihdettä. Lisäksi molemmat laitteet tarjoavat helpon asennuksen ja intuitiiviset käyttöliittymät, joten voit aloittaa nopeasti Netflixin, Hulun ja muiden suoratoistosovellusten katselun. Mutta vaikka niinkin paljon yhtäläisyyksiä on, on joitain eroja, jotka erottavat Apple TV:n ja Fire Stickin.

Tekniset tiedot: Fire TV Stickissä on pieni reuna videossa, mutta Apple TV:ssä on parempi ääni

Apple TV ja Amazon Fire TV Stick tarjoavat samanlaiset tekniset tiedot, mutta kompromisseja ääni- ja videomuodoissa. Erityisesti Apple TV:stä puuttuu HDR10+, edistyneempi HDR-muoto, joka parantaa tuetun median värejä ja kontrastia. Fire Stickistä puuttuu kuitenkin Applen Spatial Audio, joka on suunniteltu tarjoamaan mukaansatempaavampi, teatterimainen äänikokemus.

Apple TV Amazon Fire TV Stick
Hinta 179 dollaria 49,99 dollaria
Mitat 3,9 x 3,9 x 1,4 tuumaa 3,9 x 1,2 x 0,6 tuumaa
värit musta musta
Ratkaisu Jopa 4K Jopa 4K
Tuetut videomuodot HDR10, Dolby Vision HDR10, HDR10+, Dolby Vision
Tuetut ääniformaatit Dolby 5.1, Dolby 7.1, Dolby Atmos, Spatial Audio Dolby 5.1, Dolby 7.1, Dolby Atmos

Saatavuus ja hinnoittelu: Fire TV Stick on paljon halvempi kuin Apple TV

Apple TV

 • Normaali HD-malli 32 Gt:lla on 149 dollaria.
 • Apple TV 4K: 179,00 dollaria 32 Gt:n mallista tai 199 dollaria 64 Gt:n mallista.

Fire TV Stick

 • Fire TV Stick (1080p): 39,99 dollaria
 • Fire TV Stick 4K: 49,99 dollaria
 • Fire TV Cube: 119,99 dollaria

Suurin ero näiden kahden suoratoistolaitteen välillä on hinta, eikä se ole edes lähellä. Halvin Apple TV 4K -malli on huimat 130 dollaria enemmän (julkaisuhetkellä) kuin Fire TV Stick 4K, ja kun huomioidaan Netflixin ja Hulun kaltaisten suoratoistopalveluiden kuukausikustannukset, on vaikea kiistää, että Fire Stick on paljon enemmän. budjettiystävällinen. Se muuttuu hieman monimutkaisemmaksi, kun laitat Fire TV Cuben sekoitukseen, koska se on hinnaltaan lähempänä Apple TV:tä. Ylimääräinen 70 dollaria antaa sinulle täyden Alexa-ääniavustajan integroinnin, mutta jos sinulla on jo Amazon Echo, voit helposti yhdistää sen 4K Fire Stickiin samanlaisen tuloksen saavuttamiseksi. Apple TV:llä on etua tallennustilan suhteen, sillä saat 32 Gt tai 64 Gt verrattuna tavalliseen Fire Sticks -muistitikulle 8 Gt ja Fire TV Cube -laitteeseen 16 Gt. On kuitenkin kyseenalaista, onko tämä ylimääräinen tallennustila hintansa arvoinen, koska ainoa todellinen hyöty on pieni suorituskyvyn lisäys Apple TV:n tietojen välimuistin ansiosta.

Käyttövalmis kokemus: Sujuva asennus molemmille laitteille

Apple TV

 • Pakkauksessa mukana: Apple TV, Siri Remote, virtajohto, Lightning-USB-kaapeli.

Fire TV Stick

 • Pakkauksessa mukana: Fire TV Stick 4K, Alexa Voice Remote (2nd Gen), USB-kaapeli ja virtalähde, HDMI-jatkokaapeli, 2 AAA-paristoa.

Apple TV ja Fire TV Stick ovat molemmat «plug and play» -laitteita, joten et tarvitse muita laitteita Internet-yhteyden ja HDMI-yhteensopivan television lisäksi. Kumpikaan laite ei vaadi sinua rekisteröimään koodia ensin – sinun tarvitsee vain antaa Wi-Fi-salasanasi aloittaaksesi. Fyysisen suunnittelun kannalta Fire TV Stick on tarpeeksi pieni, jotta se voidaan sijoittaa television taakse, mikä voi olla hyödyllistä, jos kotiteatteritila on jo täynnä. Se on tietysti eri tarina, jos valitset Fire TV Cuben, joka on hieman suurempi kuin Apple TV. Apple TV:stä puhuttaessa, se on tarpeeksi pieni mahtumaan mukavasti mihin tahansa viihdejärjestelmään, ja siinä on myös Ethernet-portti, jos haluat langallisen yhteyden tasaisemman nopeuden saavuttamiseksi. Varmista vain, että sinulla on ylimääräinen HDMI-kaapeli käden ulottuvilla, sillä Apple TV -laitteilla ei ole sellaista.

Kanavat ja sovellukset: tuhansia valinnanvaraa

Apple TV

 • Tarjoaa yli 15 000 kanavaa ja sovellusta.
 • Sovellukset näkyvät puhtaassa ruudukkoliittymässä.

Fire TV Stick

 • Tarjoaa yli 12 000 kanavaa ja sovellusta.
 • Käyttöliittymä on helppo navigoida, mutta sekava.

Apple TV:ssä tai Fire TV Stickissä ei ole pulaa sisällöstä. Molemmat sovellukset tarjoavat monia tuttuja palveluita, joita voit odottaa, mukaan lukien Netflix, Disney Plus, Hulu ja Amazon Prime Video. Vaikka Applella on maine tiukempien vaatimusten asettamisesta kehittäjille App Storessa julkaisemiseen, Applen tvOS:stä löytyy yli 15 000 sovellusta tutkimusyhtiö 42mattersin mukaan. Tämä on itse asiassa enemmän kuin Fire TV Stickissä, joka tarjoaa noin 12 700 sovellusta. Apple TV:llä oli aiemmin etu sovellusten saatavuudesta, koska sekä HBO Max että Peacock eivät olleet saatavilla Fire TV Stickissä julkaisun yhteydessä. Molemmat palvelut on kuitenkin sittemmin lisätty, mikä asettaa Apple TV:n ja Fire TV Stickin tasolle korkean profiilin sisällön saatavuudessa. Yksi Fire TV Stickin haittapuoli on se, että Amazonin käyttöliittymä sisältää mainoksia ja ohjaa sinut Amazonin omiin sovelluksiin. Luultavasti tottuu siihen, mutta on vaikea kiistää, että Applen käyttöliittymä on käyttäjäystävällisempi ja yleensä vähemmän häiritsevä.

Ominaisuudet: Apple TV ja Fire Stick tarjoavat molemmat vankat viihdekeskukset

Apple TV

 • Apple ID:llä voit käyttää musiikkiasi, elokuvia ja muuta mediaa Apple TV:ssä, iPhonessa, iPadissa ja Macissa.
 • Pelaa pelejä ainutlaatuisella Apple Arcade -palvelulla.

Fire TV Stick

 • Käytä Amazon Musicia, Kindle-kirjoja ja paljon muuta.
 • Pelaa pilvipohjaisia ​​pelejä Amazon Lunalla.

Vaikka Apple TV ja Fire TV Stick ovat ensisijaisesti videon suoratoistolaitteita, molemmat tarjoavat laajan valikoiman lisäominaisuuksia toimiakseen yhden luukun viihdekauppoina. Pelaaminen on molemmille tärkeintä, sillä voit yhdistää Bluetooth-ohjaimen (mukaan lukien PlayStation ja Xbox) pelataksesi pelejä molemmilla alustoilla. Applella on tässä hieman etulyöntiasema aliarvioidun Apple Arcade -palvelun ansiosta, mutta Amazonin pilvipohjainen Luna-palvelu paranee ja tarjoaa jo useita AAA-pelejä, mukaan lukien Resident Evil 7 ja Assassin’s Creed Valhalla. Pelien ulkopuolella Apple TV ja Fire TV Stick tarjoavat samanlaisen mediakatsauksen. Vaikka ne vaativat tilauksen, palvelut, kuten Apple Fitness+ ja Apple Music, muuttavat Apple TV:n laitteeksi, joka täyttää kaikki viihdetarpeesi (vaikka samankaltaisia ​​palveluita löytyy Amazonin ekosysteemistä). Molemmat alustat tarjoavat myös ääniavustajan integroinnin, jonka avulla voit yhdistää ja ohjata erilaisia ​​kodin älylaitteita. Kaiken kaikkiaan nämä kaksi laitetta ovat samankaltaisia ​​ominaisuuksiensa suhteen, joten valintasi riippuu todennäköisesti affiniteettistasi Applen tai Amazonin ekosysteemiin.

Lopullinen tuomio: Onko Fire Stick yhtä hyvä kuin Apple TV?

Koska Apple TV ja Amazon Fire Stick tarjoavat monia samoja ominaisuuksia (4K-video, sovellusten saatavuus, ääniohjaus), kysymys siitä, mikä laite kannattaa ostaa, riippuu todellakin hinnasta ja affiniteettistasi Applen ekosysteemiin. Fire TV Stick 4K on saatavilla paljon halvemmalla kuin Apple TV, jolla on samanlaiset ominaisuudet, joten se tarjoaa varmasti parempaa vastinetta rahalle. Apple TV:n integrointi iPhoneen, iPadiin ja Maciin voi kuitenkin olla kannattavaa, jos olet jo osa Applen ekosysteemiä. Edullisuutensa ja ominaisuuksiensa perusteella Fire TV Stick on kokonaisvoittaja, mutta et voi mennä pieleen kummankaan laitteen kanssa.

FAQ

 • Mitä eroa on Rokun ja Fire Stickin välillä?

  Kun verrataan Amazon Fire Stick vs Roku, yksi suuri ero on ekosysteemi. Vaikka molemmat voivat tarjota 4K-videon laatua ja monia samoja kanavia, Fire Stick toimii saumattomasti muiden Amazon-tilin ominaisuuksien, kuten Alexan ja Prime Videon, kanssa. Roku ei tule Alexan mukana, mutta se tarjoaa myös äänikaukosäätimen, paljon yksinkertaisemman käyttöliittymän ja enemmän kanavia.

 • Mitä eroa on Rokulla ja Apple TV:llä?

  Yksi tärkeimmistä eroista Rokun ja Apple TV:n välillä on suoratoistolaitteiden ja sisällön valikoima. Roku on saatavana tikku-, digi- ja TV-muodossa, kun taas Apple TV on saatavana älytelevisio-, digi- ja sovellusmuodoissa useille laitteille, mukaan lukien Roku-soittimet ja älytelevisiot. Apple TV tarjoaa alkuperäistä sisältöä, jota Roku ei, mutta Roku tarjoaa myös monia muita kanavia ja ilmaisia ​​ohjelmia.

Por Markus