kilian seiler PZLgTUAhxMM unsplash 631639044222441fbe0523eb13c8480a scaled

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Saksa haluaa EU:n jatkavan varaosien saatavuutta seitsemään vuoteen.
  • Myös tietoturvapäivitykset.
  • Oikeus korjaukseen ei tarkoita vain asioiden korjaamista itse.

Saksa on kehottanut EU:ta pakottamaan mobiililaitteiden valmistajat takaamaan tietoturvapäivitysten ja varaosien saatavuuden seitsemän vuoden ajan. Euroopan komissio on äskettäin ehdottanut samoihin asioihin vähintään viittä vuotta, mutta Saksa haluaa pidempään. Tämä ei ole yllätys Saksassa asuville, sillä siellä on jo vähintään kahden vuoden takuu uusille ostoille ja yhden vuoden takuu käytetyille tavaroille. Mutta helpottaako tämä seitsemän vuoden suunnitelma todella laitteiden korjaamista? Pitääkö puhelimen ja tabletin ulkoasua muuttaa tämän vuoksi? Vai eikö mikään oikeasti muutu? «Euroopan komission työ voi aiheuttaa merkittäviä paineita älypuhelinten ja tablettien valmistajille löytää, ostaa ja asentaa näyttöjä ja akkuja helpommin», iFixitin korjauslakimies Kevin Purdy kertoi Lifewirelle sähköpostitse. «Paristot ovat yksi asia, joka kaikkien on lopulta vaihdettava; näytöt ovat ensimmäinen asia, joka poistetaan onnettomuuden sattuessa. Varaosien saatavuus ja niiden huoltooppaat ovat ihanan korkea tukikohta, josta voimme nousta vielä pidemmälle.”

Lain päivittäminen

Nykyiset EU-ehdotukset edellyttävät päivityksiä ja varaosia viiden vuoden ajan ja tablettien osalta kuuden vuoden ajan. Myös näiden osien hinnat on julkaistava, eikä niitä saa korottaa myöhemmin. ”Saksan ehdotuksilla voisi todella olla vaikutusta varaosien saatavuuteen ”kohtuulliseen hintaan”, Purdy sanoo. ”Nykyaikaiset OLED-näytöt ovat usein niin kalliita ostaa mistä tahansa lähteestä, että uusi puhelin on loogisempi hankinta. Jos valmistajien on tehtävä enemmän varanäyttöjä ja niitä ei rohkaista keinotekoisesti rohkaista päivityksiä korkeaan hintaan, se on kaikkien voitto.» suista riippumattomat korjaamot Ei ole yllättävää, että valmistajat, joita edustaa DigitalEurope, haluavat vain kolme vuotta .

Kuka haluaa käyttää 7 vuotta vanhaa puhelinta?

iPhone, jossa on murtunut ja hämähäkinverkko-näyttö

Et ehkä ymmärrä tämän lain järkeä. Loppujen lopuksi heität puhelimen pois 2-3 vuoden välein ja ostat uuden. Mutta silloinkin on etuja. Ensinnäkin, jos rikot näytön ensimmäisen kuukauden aikana tai akku loppuu vuoden sisällä, vaihtaminen on helppoa ja nopeaa. «Saksa on sitoutunut seitsemän vuoden päivityksiin ja korjauksiin, ja se on enemmän hyvä asia», Purdy sanoi. «Vaikka suurin osa ihmisistä todennäköisesti päivittäisi puhelimensa seitsemän vuoden sisällä, vanhemmat puhelimet, jotka ovat edelleen toimivat ja ovat turvallisia, voivat löytää mielenkiintoisia uusia käyttötapoja.» iPhonet ovat erinomaisia ​​käsikäyttöisiä. Jos niiden paristot voidaan vaihtaa, ne kestävät helposti seitsemän vuotta, varsinkin kun niitä varmistetaan turvaratkaisuilla. Mutta puhelimien ei yleensä tarvitse olla vanhentuneita kuvitteellisen «päivitysjakson» lopussa. «Tämä pakottaa Applen jatkamaan iOS:n vanhempien versioiden tukemista pidempään ja varmistamaan, että heidän korjaajansa osaavat työskennellä vanhempien iPhone-mallien kanssa, mutta en näe, että tämä muuttaa heidän tuotteidensa julkaisusykliä merkittävästi. Jatkakaa tehokkaan markkinoinnin ja ohjelmistojen kautta. päivitykset», Devon Fata, mobiilisovellusten suunnitteluyrityksen Pixoulin toimitusjohtaja, kertoi Lifewirelle sähköpostitse.

Se on mielestäni hyvä Euroopalle

Katukyltti, jossa lukee "Mobile Repair" Apple-logon alla

Entä USA? EU ja erityisesti Saksa arvostavat kuluttajansuojaa korkealla, kun taas USA:lla on taipumus luottaa «markkinoihin». Mitkä ovat todennäköisyydet samanlaisten lakien ilmestymiselle siellä? Saksan pyrkimys seitsemän vuoden päivityksiin ja korjauksiin on enemmän hyvä asia. Vaikka suurin osa ihmisistä luultavasti päivittää puhelimensa seitsemän vuoden sisällä, vanhat edelleen toimivat ja turvalliset puhelimet voivat löytää mielenkiintoisia uusia käyttötapoja. «Työskentelemme sen eteen», Purdy sanoo. «iFixit ja sen edunvalvontakumppanit ovat nähneet suurta menestystä viime aikoina, ja sekä presidentti Biden että FTC ovat antaneet virallisia lausuntoja, että korjaus ei ole reilu markkina Yhdysvalloissa ja että valmistajien rajoitukset ovat suurelta osin syyllisiä.» Bidenin tuki korjausliikkeen oikeudelle näyttää parhaalta mahdolliselta oikeudenmukaisiin korjaus- ja huoltolakeihin, vaikka USA:ssa on myös valtalobbausryhmiä, joiden intressissä on olla muuttamatta mitään. Korjausoikeus on erityisen tärkeä nyt, kun lähes jokaisella on taskutietokone mukana ja lähes joka vempaimessa ja laitteessa on tietokone. Toivotaan vain, että EU – ja Yhdysvallat – kuuntelevat Saksaa.

Por Markus