xfdf files 5ab3e8eaa18d9e003706e40b

Mitä tietää

  • XFDF-tiedosto on XML-pohjainen Forms Data Format -tiedosto.
  • Avaa yksi ilmaiseksi Adobe Readerilla tai Adobe Acrobatilla tai PDF Studiolla.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mikä XFDF-tiedosto on ja kuinka se avataan.

Mikä on XFDF-tiedosto?

XFDF-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on XML Forms Data Format -tiedosto, joka tallentaa PDF-tiedoston käytettävissä olevia tietoja, kuten dokumentin eri lomakkeiden arvot. XFDF-tiedosto lisää tiedot suoraan PDF-tiedostoon. Jos esimerkiksi useita PDF-lomakkeita on täytettävä käyttäjätiedoilla, ne voidaan ensin poimia tietokannasta, joka sisältää nämä tiedot, ja tallentaa XFDF-muodossa PDF-tiedostoa varten. FDF-tiedostot ovat samanlaisia ​​kuin XFDF-tiedostot, mutta käyttävät PDF-syntaksia XML-muotoilun sijaan.

Huomaa ero XFDF- ja XFDL-tiedostojen välillä. Katso joitain muita tiedostopäätteitä, jotka ovat hyvin samankaltaisia ​​kuin XFDF, tämän sivun alaosassa.

Kuinka avata XFDF-tiedosto

XFDF-tiedostoja voi avata Adobe Acrobatilla tai PDF Studiolla tai ilmaiseksi Adobe Readerilla. Jos nämä ohjelmat eivät auta, kokeile ilmaista tekstieditoria. Jos tiedosto avautuu tekstiasiakirjana, käytä tekstieditoria tiedoston lukemiseen tai muokkaamiseen. Mutta vaikka suurin osa tekstistä olisi lukukelvoton, saatat löytää muotoa kuvaavasta tekstistä jotain hyödyllistä, jonka avulla voit sitten etsiä tiedostolle yhteensopivan avausohjelman tai editorin. Jos XFDF-tiedoston avaava sovellus ei ole se ohjelma, jonka kanssa haluat käyttää tiedostoa, valitse toinen ohjelma avataksesi tiedoston kaksoisnapsauttamalla sitä.

Kuinka muuntaa XFDF-tiedosto

Et voi muuntaa XFDF-tiedostoa PDF-muotoon, koska nämä kaksi eivät ole oikeastaan ​​​​tältä osin samanlaisia. XFDF-tiedosto on käytetty PDF-tiedostona, mutta se ei teknisesti voi olla olemassa PDF-muodossa. Koska XFDF-tiedosto on jo XML-muodossa, sitä ei todellakaan tarvitse «muuntaa» XML-muotoon. Jos haluat tiedoston päättyvän .XML-tiedostotunnisteella, nimeä tiedostonimen .XFDF-osio uudelleen muotoon .XML. Kokeile fdf2xfdf:ää muuntaaksesi FDF:n XFDF:ksi. Jos haluat muuntaa XFDF:n toiseen muotoon, saatat olla onnekas ilmaisella tiedostomuuntimella, mutta on mahdollista, että sen ei pitäisi olla missään muussa muodossa kuin siinä, jossa se jo on, koska se on hyödyllinen vain PDF-tiedostojen yhteydessä. XFDF- tai FDF-tiedoston luominen PDF-tiedostosta tehdään Acrobatilla. Katso lisätietoja Adoben ohjeasiakirjasta.

Etkö vieläkään voi avata sitä?

Jos tiedostosi ei avaudu tässä vaiheessa, on mahdollista, että olet ymmärtänyt tiedostotunnisteen väärin. Jotkut tiedostot käyttävät samanlaista tiedostopäätettä, mutta se ei välttämättä tarkoita, että tiedostomuodot olisivat edes vähän samanlaisia. XWDF on esimerkki, jossa se on laiteohjelmiston päivitystietojen VooPoo-tiedostomuoto, jota ei voida käyttää yllä mainittujen ohjelmien kanssa, vaikka se näyttää liittyvän XFDF-tiedostoihin samanlaisen laajennuksensa vuoksi. Jotkut muut ovat XSD ja FDX.

Por Markus