mpk files 5a95c2dafa6bcc0037263441

MPK-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on ArcGIS Map Package -tiedosto, joka sisältää karttatiedot (asettelut, upotetut objektit ja paljon muuta) yhdessä tiedostossa, jota on helppo jakaa. MPK-tiedostotunnistetta käytetään myös Project64 Memory Pack -tiedostoille, joita Nintendo 64 -emulaattorit käyttävät.

Jos sinulla on videotiedosto, se on enemmän kuin todennäköistä MKV-tiedostoa, jonka pidät väärin MPK-tiedostona. Katso tämän sivun alaosasta muita samankaltaisia ​​tiedostopäätteitä, jotka saattavat hämmentää sinua MPK-tiedoston kohdalla.

Kuinka avata MPK-tiedosto

MPK-tiedostoja, jotka ovat ArcGIS Map Package -tiedostoja, voidaan avata Esrin ArcGIS-ohjelmalla. ArcGIS Map Document -tiedostot (.MXD) on upotettu MPK-tiedostoihin ja ne voidaan avata samalla ohjelmistolla. Kun ArcGIS on auki, sinun pitäisi voida vetää ja pudottaa MPK-tiedosto suoraan ohjelmaan. Toinen tapa on napsauttaa hiiren oikealla painikkeella MPK-tiedostoa ja valita: Purkaminen. Korttipaketit puretaan käyttäjille DocumentsArcGISPackages kansio. Project64 Memory Pack -tiedostot, jotka päättyvät MPK-tiedostotunnisteeseen, voidaan avata Project64:llä. Jos huomaat, että tietokoneellasi oleva sovellus yrittää avata MPK-tiedoston, mutta se on väärä sovellus, tai jos haluat mieluummin toisen asennetun ohjelman avaavan MPK-tiedostosi, voit vaihtaa oletusohjelmaa Windowsissa.

Kuinka muuntaa MPK-tiedosto

Sinun pitäisi pystyä muuttamaan ArcGIS Map Package MPK -tiedosto käyttämällä yllä mainittua ArcGIS-ohjelmaa. Tämä voidaan tehdä seuraavasti:

 1. Avaa MPK-tiedosto ArcGISissä.

 2. Valitse Projekti.

  Kartta ArcGISissä.

 3. Valitse Tallenna nimellä.

  Valitse Tallenna nimellä ArcGISissä.

 4. Anna projektille uusi nimi ja valitse Tallentaa.

  Anna tiedostolle nimi.

Et voi muuntaa MPK:ta MP4-, AVI- tai mihinkään muuhun videomuotoon, koska MPK:t eivät ole videoita. Kuitenkin, MKV-tiedostot ovat videotiedostojaja siten ne voidaan muuntaa muihin videotiedostomuotoihin ilmaisella videomuuntimella.

Etkö vieläkään voi avata tiedostoa?

On helppo lukea toisen tiedoston tunniste .MPK:ksi väärin, vaikka nämä kaksi muotoa eivät liity toisiinsa eikä niitä voi käyttää saman ohjelmiston kanssa. Jos tiedostosi ei avaudu yllä olevilla ohjelmilla, se ei todennäköisesti ole MPK-tiedosto. Jotkut MPK-tiedostoja muistuttavat tiedostotyypit ovat MPL, MPLS, MPN ja MAP. Toinen on KMP, Korg Trinity/Triton Keymap -tiedosto, jonka voit avata Awave Studiolla. MPKG on hankala kirjain, joka on identtinen MPK:n kanssa, ja siinä on vain yksi ylimääräinen kirjain lopussa. Nämä ovat Mac-tietokoneiden käyttämiä metapakettitiedostoja. Jos huomaat, että tiedostosi ei käytä .MPK-tiedostotunnistetta, tutki sen käyttämää tiedostopäätettä saadaksesi lisätietoja muodosta ja toivottavasti löydät kelvollisen ohjelman, joka voi avata, muokata tai muuntaa sen.

FAQ

 • Kuinka muokkaan muototiedostoja MPK-paketista?

  Siirry ArcMapissa kohtaan Säätää > Työkalurivit > Toimittaja > Aloita muokkaaminen. Valitse shape-tiedosto ja napsauta sitä Okei aloittaaksesi muokkaamisen. Valitse Tallenna muokkaukset > Lopeta muokkaaminen kun olet valmis.

 • Kuinka voin tallentaa ArcMapin MPK-tiedostona?

  Siirry ArcMapissa kohtaan Tiedosto > Jaa nimellä > Korttipaketti. Anna uudelle karttapaketille nimi, valitse tallennuspaikka ja määritä lisättävät tiedostot. Kirjoita sitten kuvaus ja valitse Analysoida tarkistaaksesi virheet ja valitaksesi Osa tiedoston luomiseen.

Por Markus