whitespacewifi 5c6779f3c9e77c0001476312

White-Fi, jota usein kutsutaan myös nimellä Super Wi-Fi ja White Space Wi-Fi, on tapa luoda langattomia verkkoja analogisilla TV-lähetystaajuuksilla toisin kuin tavallinen 2,4 GHz:n radiotaajuus, jota tavalliset Wi-Fi-verkot käyttävät. .

Mitä hyötyä White-Fin käytöstä on?

  • Valkoiseen tilaan perustuvan Wi-Fi:n tärkein etu on sen kyky kulkea paljon pidemmälle kuin perinteinen Wi-Fi. Keskimäärin White-Fi-signaali voi kattaa noin 11 kilometrin alueen, mikä tarkoittaa, että verkon perustaminen voi olla paljon halvempaa ja vaatii vähemmän vaivaa ja laitteita kehittääkseen.
  • White-Fi:n potentiaalinen kattavuus tekee tekniikasta käytännöllisen ratkaisun Internet-yhteyksien tuomiseen alueille, joilla ei ole vakiintunutta tietoliikenneverkkoa.
  • White-Fi kestää signaalin estoa. Rakennuksen seinä voi estää tavallisen Wi-Fi-lähetyksen, mutta se ei tee paljoakaan valkoiselle signaalille, johon fyysiset esteet eivät vaikuta niin paljon.
  • White-Fi voi saavuttaa noin 400–800 Mbps:n nopeuden, mikä on paljon nopeampaa kuin Wi-Fi- ja 4G-mobiiliverkot. Vertailun vuoksi 802.11ac Wi-Fi-verkon todellinen latausnopeus on 200 Mbps, kun taas 4G-verkot mahdollistavat noin 30 Mbps latausnopeuden.

Mitkä ovat White-Fin haitat?

  • Vaikka White-Fi on nopeampi kuin 4G-verkot, se on ohitettu uudemmilla 5G-tekniikoilla, jotka voivat luvata vähintään 20 Gbps:n latausnopeuksia.
  • Koska ammattimikrofonit käyttävät valkoista tilaa myös esityksiin ja esityksiin, on mahdollista, että White-Fi Internet -signaali vaikuttaa tällaisten laitteiden toimintaan.
  • Et voi käyttää tavallista WiFi-modeemia ja reititintä White-Fi-verkon määrittämiseen. Sen sijaan yritykset ja yksityishenkilöt, jotka haluavat asentaa ja käyttää sitä, tarvitsevat upouuden laitteiston.

Mistä voin ostaa White-Fi-laitteita ja -laitteita?

Useita yrityksiä on syntynyt tarjoamaan White-Fi-palveluita ja -laitteita. Suurimpia erikoisyrityksiä ovat muun muassa Redline Communications, Metric Systems Corporation, Globtel AIR, Whizpace ja Carlson Wireless Technologies.

Mitä kanavia voidaan käyttää White-Fi:ssä Yhdysvalloissa?

USA:n tv-spektri on 54 MHz ja 698 MHz välillä ja teknisesti lähes kaikki tämä voidaan käyttää White-Fi-lähetyksiin siirtymisestä lähtien digitaaliseen TV-lähetykseen. Ainoat poikkeukset ovat kanavat 3, 4 ja 37, jotka on varattu muuhun käyttöön. White Space Database Administration säätelee tyhjän tilan käyttöä Yhdysvalloissa ja muissa maissa. Sen tarkoituksena on estää useita osapuolia käyttämästä tai väärinkäyttämästä kaikkia käytettävissä olevia taajuuksia. UHF-taajuudet alueella 470-698 MHz ovat suositeltavin spektri white space -projekteissa, koska ne tukevat lyhyempiä antenneja.

Pitäisikö minun käyttää White-Fi-tekniikkaa?

Vaikka White-Fi on ollut olemassa jonkin aikaa, sitä käyttävät pääasiassa suuret yritykset ja organisaatiot erikoisprojekteihin, ja sillä on vain vähän merkitystä tavalliselle yleisölle. Yritykset voivat sisällyttää White-Fi-teknologiaa tuleviin kaupallisiin tuotteisiin, joita kuluttajat voivat sitten ostaa ja käyttää, mutta ei ole juurikaan syytä investoida tyhjään tilateknologiaan henkilökohtaisen uteliaisuuden ulkopuolella.

Por Markus