technology cable communication electronic switch product 1064542 pxhere.com b12a6d35af3b45d1a7f3d30d888a645c scaled

Mitä tietää

 • Siirry reitittimen hallintakonsolissa kohtaan Salasanan asetus > Muuttaa > syötä uusi salasana > syötä uusi salasana uudelleen > Tallentaa.
 • Tarkat vaiheet/asetusten sijainti voivat vaihdella reitittimen merkin mukaan.

Sinun tulee vaihtaa reitittimesi oletussalasana, jotta ei-toivotut käyttäjät pääsevät verkkoosi. Näin se tehdään.

Vaihda verkkoreitittimen oletussalasana

Järjestelmänvalvojan tilin avulla voit hallita verkkoreititintäsi. Osana reitittimen valmistusprosessia toimittajat määrittävät tälle tilille oletuskäyttäjätunnuksen ja salasanan, jotka koskevat tietyn mallin kaikkia yksiköitä. Nämä oletusasetukset ovat hyvin tuttuja ja tiedossa kaikille, jotka voivat tehdä yksinkertaisen verkkohaun. Sinun tulee vaihtaa reitittimen järjestelmänvalvojan salasana heti sen asennuksen jälkeen parantaaksesi kotiverkkosi turvallisuutta. Se ei itsessään suojaa reititintä Internet-hakkereilta, mutta se voi estää uteliaita naapureita, lastenne ystäviä tai muita talon vieraita häiritsemästä (tai pahempaa) kotiverkkoasi. Tarkat vaiheet riippuvat reitittimen tietystä mallista, mutta ainakin prosessi on samanlainen. Se kestää vain noin minuutin.

 1. Kirjaudu sisään reitittimen järjestelmänvalvojan konsoliin (verkkokäyttöliittymään) verkkoselaimella nykyisellä salasanalla ja käyttäjätunnuksella. Jos et ole varma kuinka löytää reitittimesi osoite, voimme auttaa sinua selvittämään reitittimesi IP-osoitteen.

 2. Kirjoita oletuskäyttäjätunnus ja salasana kirjautuaksesi reitittimesi kojelautaan.

  Reitittimen kirjautuminen.

 3. Siirry reitittimen hallintakonsolissa sivulle, jolla voit muuttaa salasana-asetusta. Tässä esimerkissä näytön yläreunassa oleva Hallinta-välilehti sisältää Linksys-reitittimen salasana-asetuksen. (Muut reitittimet voivat säilyttää tämän asetuksen suojausvalikoissa tai muissa paikoissa.)

  Vaihda reitittimen salasana.

 4. Kirjoita vahva salasana Salasana-ruutuun ja kirjoita sama salasana toisen kerran sille varattuun tilaan. Reititin piilottaa tarkoituksella merkit (korvaa ne pisteillä) kirjoittaessasi lisäsuojausominaisuudena siltä varalta, että muut ihmiset kuin järjestelmänvalvoja katselevat näyttöä.

  Anna uusi salasana ja valitse turvakysymys reitittimen asetuksista.

 5. Salasanan vaihtoa ei käytetä reitittimessä ennen kuin tallennat tai vahvistat sen. Valitse tässä esimerkissä Tallenna asetukset sivun alareunassa, jotta uusi salasana astuu voimaan. Saatat nähdä hetken vahvistusikkunan, joka vahvistaa, että salasanan vaihtaminen on onnistunut. Uusi salasana astuu voimaan välittömästi; reitittimen uudelleenkäynnistystä ei vaadita.

Älä sekoita tätä salasanaa WPA2:n tai muun langattoman avaimen erillisiin asetuksiin. Wi-Fi-asiakaslaitteet käyttävät langattomia suojausavaimia suojattujen yhteyksien luomiseen reitittimeen. vain ihmiset käyttävät järjestelmänvalvojan salasanaa yhteyden muodostamiseen. Järjestelmänvalvojien tulee välttää avaimen käyttöä järjestelmänvalvojan salasanana, vaikka heidän reitittimensä sallisi sen.

Por Markus