GettyImages 944076804 5c29012146e0fb0001abdbbe

USDZ on Applen uusin lisätyn todellisuuden tiedostomuoto sen iOS-alustoilla, mukaan lukien iPhone ja iPad. Jos olet tarkistanut Apple News -sovelluksen tai huomannut käynnistäväsi AR-kokemuksen Safari-verkkoselaimella, olet todennäköisesti käyttänyt USDZ-tiedostoa. Jotta voit tarkastella USDZ-tiedostoja iPhonella tai iPadilla, laite on päivitettävä iOS 12:een täyden tuen saamiseksi.

Mikä on tiedostomuoto?

Tiedostomuoto on tiedostorakenne, joka kertoo tietokoneelle, kuinka tiedot näytetään. Jos olet käyttänyt tietokonetta, olet törmännyt useisiin tiedostomuotoihin. Suosittuja formaatteja, joita olet ehkä nähnyt, ovat DOCX-tiedostot Microsoft Wordille, JPG- ja PNG-tiedostot kuville, MP3-tiedostot musiikille ja paljon muuta. USDZ on toinen tiedostomuoto, joka sisältää tietoja, joiden avulla tietokone voi poimia tietoja ja näyttää ne lisätyssä todellisuudessa.

Mikä on lisätty todellisuus?

Olet ehkä nähnyt ihmisten laittavan kuulokkeet päähän ja hyppäävän virtuaalimaailmaan pelaamaan videopelejä tai katsomaan elokuvaa – tätä kutsutaan virtuaalitodellisuudeksi. Toisaalta lisätty todellisuus on samanlainen, mutta yhdistää sekä virtuaalisen että fyysisen maailman. Kun virtuaalitodellisuus tyypillisesti erottaa katsojan todellisuudesta ja laittaa sen kuulokemikrofoniin, lisätty todellisuus sijoittaa digitaalisen kuvan fyysisen maailman ylle käyttämällä laitetta, jossa on kamera ja näyttö – se voi olla toisen tyyppinen kuulokemikrofoni tai mobiililaite. puhelin.

Mikä on USDZ-tiedostomuoto?

Applen ja Pixarin yhteistyö loi USDZ-tiedostomuodon; se julkistettiin Apple World Wide Developer Conferencessa keväällä 2018. USDZ perustuu olemassa olevaan USD-muotoon, joka on toinen muoto, joka on luotu 3D-mallien ja animaatioiden tallentamiseen, mutta lisää optimointeja ja yhteensopivuutta mobiililaitteiden kanssa. USDZ kehitettiin avoimeksi tiedostomuodoksi ja sitä voivat käyttää ja toteuttaa kaikki sen ominaisuuksista kiinnostuneet. Tiedosto toimii säilönä, joka sisältää lukuisia tiedostoja ja työkaluja, joita tietokone tarvitsee avatakseen muodon, jotta se näyttää sisällön oikein. Kehittäjien, jotka haluavat tietää USDZ:n taustalla olevat yksityiskohtaiset tiedot, kannattaa tutustua Applen kehittäjien dokumentaatioon.

Kuinka voin tarkastella USDZ-tiedostoa?

Koska USDZ on avoin tiedostomuoto, kehittäjät voivat luoda sovelluksia, joilla on pääsy tiedoston sisältöön, mutta sillä välin voit yleensä avata tällaiset tiedostot Applen uudella AR Quick Look -sovelluksella. Et löydä AR Quick Look -sovellusta iOS-laitteesi aloitusnäytöltä, mutta sen sijaan uusi ohjelmisto käsittelee automaattisesti kaikki USDZ-tiedostot, joita yrität avata. Joten törmäsitpä AR-tiedostoon Apple News -sovelluksessa selatessasi Safaria tai lähettänyt ystäväsi iMessagessa, AR Quick Look avaa sen ja avaa sen katseltavaksi.

iPad, jossa on teekannu AR-objekti iPadissa

Voinko aloittaa sisällön luomisen USDZ:n avulla?

Jos olet taiteilija, joka haluaa sukeltaa lisätyn todellisuuden maailmaan, USDZ-tiedostomuoto tarjoaa helpon tavan jakaa sisältöä ystävien, perheen ja työtovereiden kanssa. Sinun on kuitenkin odotettava jonkin aikaa, ennen kuin voit aloittaa. Adobe on ensimmäinen yritys, joka ilmoittaa lisäävänsä sisäänrakennetun USDZ-tuen Creative Cloud -sovellussarjaansa. Työpöytäversio on jo saatavilla ilmaisena mobiilisovelluksena, mutta se on nyt betavaiheessa. Kiinnostuneet voivat seurata Adobe Project Aeroa lisäkehityksiä ja -parannuksia varten.

Por Markus