c files 59ca87346f53ba0011678105

Mitä tietää

  • AC-tiedosto on pelkkä teksti C/C++-lähdekooditiedosto.
  • Avaa yksi tekstieditorilla tai ohjelmalla, kuten Eclipse.
  • Muunna muihin tekstimuotoihin samoilla ohjelmilla.

Tässä artikkelissa kuvataan, mikä C-tiedosto on, kuinka se avataan ja miten se muunnetaan toiseen tiedostomuotoon.

Mikä on C-tiedosto?

Tiedosto, jonka tunniste on .C, on pelkkää tekstiä sisältävä C/C++-lähdekooditiedosto. Se voi sisältää koko ohjelman lähdekoodin C- tai C++-ohjelmointikielellä, ja siihen voi viitata myös C-projektin muissa tiedostoissa. Huomaa, että jotkin ohjelmat käyttävät pientä c-tiedostotunnistetta osoittamaan C-lähdekooditiedostoa ja isoa C-tunnistetta C++:ssa, mutta se ei ole pakollista. CPP:tä käytetään myös C++-lähdekooditiedostoissa. Jos tiedosto ei ole C- tai C++-ohjelmointikielellä, se voi sen sijaan olla Lite-C-skriptitiedosto, joka on kirjoitettu lite-C:llä, joka on samanlainen ohjelmointikieli kuin C/C++. Molemmat tiedostotyypit liittyvät sovelluksiin, joita käytetään ohjelmistojen ja videopelien luomiseen.

CFile viittaa myös Microsoft Foundation Class -tiedostoluokkiin, mutta tällä ei ole mitään tekemistä tässä selitettyjen lähdekooditiedostomuotojen kanssa.

Kuinka avata C-tiedosto

Mikä tahansa tekstieditori, kuten Notepad++, Emacs, Windows Notepad, EditPlus, TextMate ja muut, voivat avata ja tarkastella C-tiedostoa, jos se on C/C++-lähdekooditiedosto. Nämä ohjelmat ovat hyödyllisiä, koska ne ovat yleensä kevyitä verrattuna täyden sovellusten kehittäjiin, kuten alla. Lisäksi useimmat niistä tukevat syntaksin korostusta, joka on yleensä parempi, koska se helpottaa lähdekoodin muokkaamista ja etsimistä. C-tiedostot avataan kuitenkin yleensä ohjelmistokehitysohjelman, kuten Visual Studio, Eclipse, C++Builder, Dev-C++ tai Code::Blocks, yhteydessä. Conitec Datasystemsin lite-C-ohjelma on ensisijainen ohjelma, jota käytetään Lite-C-skriptitiedostojen käsittelyyn, mutta ne voidaan avata myös tekstieditoreilla.

Kuinka muuntaa C-tiedostoja

Voit tehdä useita C- ja C++-muunnoksia, mutta ne eivät kuulu tämän artikkelin piiriin. Voit esimerkiksi käyttää ohjelmointikieltä muuntamiseen char-taulukosta, kokonaisluvusta, merkkijonosta jne., mutta ne eivät koske itse C-tiedostoja, vaan pikemminkin tiedostojen tarjoamia toimintoja. Jos etsit tätä, suosittelemme tutustumaan muihin resursseihin, kuten Stack Overflow. Jos kuitenkin todella etsit C-tiedostomuunninta, voit käyttää mitä tahansa tekstieditoria tai mitä tahansa yllä mainituista ohjelmista muuntaaksesi tai tallentaaksesi tiedoston toiseen tekstipohjaiseen muotoon, kuten TXT tai HTML. Niitä ei kuitenkaan todennäköisesti enää voi käyttää lähdetiedostoina Eclipsen, Dev-C++:n jne. kanssa, kunhan ne ovat olemassa eri tiedostomuodossa. Tangible Software Solutions tarjoaa myös useita lähdekoodin muuntajia, jotka voivat muuntaa C++:n C#:ksi, Javaksi tai VB:ksi. Muista kuitenkin, että ilmaisversiot ovat rajoitettuja, kun on kyse rivien määrästä, jotka voidaan muuntaa yhdellä kertaa.

Etkö vieläkään voi avata sitä?

Koska C-tiedostotunniste on vain yksi kirjain, se on helppo sekoittaa muihin tiedostomuotoihin. Tämä on ensimmäinen asia, joka kannattaa etsiä, jos et voi avata tiedostoa, koska et todennäköisesti ole tekemisissä C-tiedoston kanssa. Jos esimerkiksi yrität tarkastella tiedostoa tekstieditorilla olettaen, että se on lähdekooditiedosto, mutta et voi lukea mitään, sinulla on luultavasti jotain aivan muuta, kuten CAB- tai CSH-tiedosto. CS on hyvin samankaltainen tiedostopääte, mutta sitä käytetään Visual C# -lähdekooditiedostoille ja ColorSchemer Studion värimallitiedostoille. Jos sinulla on CS-tiedosto, se voidaan avata hienosti C-tiedostoja tukevilla ohjelmilla, koska se on samanlainen muoto, jonka sisältö on kirjoitettu C Sharp -kielellä. Jälkimmäistä tiedostomuotoa käytetään kuitenkin erityisesti ColorSchemer Studion kanssa, eikä se toimi samalla tavalla kuin C Sharp- tai C-tiedostot. Kuten näet, näissä ja monissa muissa tiedostomuodoissa on kirjain «C», mutta se ei tarkoita, että niillä ei olisi mitään tekemistä tällä sivulla selitettyjen tiedostomuotojen kanssa. Jotta tämä olisi vielä hämmentävämpää kuin se saattaa jo olla, CSH-tiedostotunnistetta ei käytetä vain ei-tekstitiedostona Adobe Photoshopissa (se on mukautettuja muotoja sisältävä tiedosto), vaan myös pelkkänä tekstinä C Shell-skriptitiedostona, mikä tarkoittaa riippuen siitä, mitä sinulla on, se voisi avautuu erittäin hyvin tekstieditorissa (kuten CS-tiedostot), mutta se ei tarkoita, että se olisi C/C++-lähdekooditiedosto tai edes sitä, että se voidaan avata missä tahansa yllä mainitussa sovelluksessa.

FAQ

  • Kuinka luon tiedoston C-kielellä?

    Helppo tapa luoda C-tiedosto on käyttää Notepadia. Kirjoita C-koodi muistilehtiöön ja tallenna tiedosto sitten .c laajennus. Kirjoita tiedoston nimi lainausmerkkeihin, kuten «tiedostonimi.c», jotta tiedostolla ei ole oletuksena .txt-tunnistetta. Käännä sitten ohjelmasi kääntäjällä, kuten Microsoft Visual Studio C/C++ Compiler.

  • Miten luon otsikkotiedoston C++:ssa?

    Voit tuoda olemassa olevan otsikkotiedoston tai luoda käyttäjän määrittämän otsikkotiedoston. Luo otsikko kirjoittamalla C/C++-koodisi ja tallentamalla se tiedostoon .h laajennus. Tuo otsikkotiedosto käyttämällä «#Osallistuminen»; syntaksi olisi: #sisältää tai #include «tiedostonimi.h».

Por Markus