tga files 09af3fd55125433e9dbff799461e2b3f

Mitä tietää

  • TGA-tiedosto on Truevision Graphics Adapter -kuvatiedosto.
  • Avaa yksi Photoshopilla tai GIMP:llä.
  • Muunna PNG-, JPG-, BMP-, PDF-muotoon jne. Zamzar.com-sivustolla tai jollakin samoista ohjelmista.

Tässä artikkelissa kuvataan, mikä TGA-tiedosto on, kuinka se avataan ja miten se muunnetaan toiseen muotoon.

Mikä on TGA-tiedosto?

TGA-tiedostotunniste on Truevision Graphics Adapter -kuvatiedosto. Se tunnetaan myös nimellä Targa Graphic -tiedosto, Truevision TGA tai yksinkertaisesti TARGA, joka tarkoittaa Truevision Advanced Raster Graphics Adapter -sovitinta. Targa Graphic -muodossa olevat kuvat voidaan tallentaa raakamuodossa tai pakattuna, mikä voi olla parempi kuvakkeille, viivapiirroksille ja muille yksinkertaisille kuville. Tämä muoto liittyy usein videopeleissä käytettyihin kuvatiedostoihin.

TGA tarkoittaa myös useita asioita, joilla ei ole mitään tekemistä tämän tiedostomuodon kanssa. Esimerkiksi, Peli armageddon ja Tandy näytönohjain molemmat käyttävät lyhennettä TGA. Jälkimmäinen koskee kuitenkin tietokonejärjestelmiä, mutta ei tätä kuvamuotoa; se oli näyttöstandardi IBM-näytönsovittimille, jotka pystyivät näyttämään jopa 16 väriä.

Kuinka avata TGA-tiedosto

Voit avata sellaisen Adobe Photoshopilla, GIMP:llä, Paint.NET:llä, Corel PaintShop Prolla, TGA Viewerilla ja joillakin muilla suosituilla valokuva- ja grafiikkatyökaluilla. Jos se on suhteellisen pieni ja sinun ei tarvitse pitää sitä TGA-muodossa, voi olla paljon nopeampaa muuntaa se yleisempään muotoon online-tiedostomuuntimen avulla (katso alla). Voit sitten tarkastella tiedostoa jo olemassa olevalla ohjelmalla, kuten Windowsin oletusvalokuvien katseluohjelmalla, ja taata, että kenelläkään, joka saa sen sinulta, ei ole ongelmia avata se itse.

Kuinka muuntaa TGA-tiedosto

Jos käytät jo jotakin yllä olevista kuvankatseluohjelmista/editoreista, voit avata TGA-tiedoston ohjelmassa ja tallentaa sen sitten johonkin muuhun, kuten JPG-, PNG- tai BMP-muotoon. Toinen tapa muuntaa TGA-tiedosto on käyttää ilmaista kuvanmuunnospalvelua. Online-tiedostomuuntimet, kuten FileZigZag ja Zamzar, voivat muuntaa TGA-tiedostoja suosittuihin muotoihin sekä muotoihin, kuten TIFF, GIF, PDF, DPX, RAS, PCX ja ICO. Voit muuntaa TGA:n VTF:ksi (Valve Texture), joka on videopeleissä yleisesti käytetty muoto, tuomalla sen VTFEditiin. Muuntaminen TGA:sta DDS:ksi (DirectDraw Surface) on mahdollista Easy2Convert TGA:sta DDS:ksi (tga2dds). Sinun tarvitsee vain ladata tiedosto ja valita sitten kansio DDS-tiedoston tallentamista varten. Erämuunnos TGA:sta DDS:ksi on tuettu ohjelman ammattiversiossa.

Etkö vieläkään voi avata sitä?

Jotkin tiedostomuodot käyttävät tiedostopäätteitä, joilla on samat kirjaimet tai jotka ovat hyvin samankaltaisia. Se, että kahdella tai useammalla tiedostomuodolla on samanlaiset tiedostotunnisteet, ei kuitenkaan tarkoita, että tiedostot itse liittyvät toisiinsa ja että ne voidaan avata samoilla ohjelmilla. Jos tiedostosi ei avaudu yllä olevilla ehdotuksilla, tarkista, että et ole lukenut tiedostotunnistetta väärin. Saatat sekoittaa TGZ- tai TGF-tiedoston (Trivial Graph Format) -tiedoston Targa-grafiikkatiedostoon. Muita samanlaisia ​​kirjaimia käyttäviä tiedostomuotoja ovat DataFlex Data (TAG), Microsoft Groove Tool Archive (GTA) ja TuxGuitar Document (TG).

Lue lisää TARGA-muodosta

Formaatin suunnitteli alun perin vuonna 1984 Truevision, jonka Pinnacle Systems osti myöhemmin vuonna 1999. Avid on nyt Pinnacle Systemsin nykyinen omistaja. AT&T EPICenter määritteli TGA-muodon lapsenkengissään. Kaksi ensimmäistä korttia, VDA (videonäyttösovitin) ja ICB (image capture board), käyttivät muotoa ensimmäisinä. Siksi tämän tyyppisissä tiedostoissa käytettiin .VDA- ja .ICB-tiedostotunnisteita. Jotkut TARGA-tiedostot voivat myös päättyä .VST:hen. TARGA-muoto voi tallentaa kuvadataa 8, 15, 16, 24 tai 32 bittinä pikseliä kohden. Jos 32, 24 bittiä ovat RGB:tä ja loput 8 on alfakanavaa. TGA-tiedosto voi olla raaka ja pakkaamaton, tai se voi käyttää häviötöntä RLE-pakkausta. Tämä pakkaus sopii erinomaisesti kuville, kuten kuvakkeille ja viivapiirroksille, koska ne eivät ole yhtä monimutkaisia ​​kuin valokuvat. Kun TARGA-formaatti julkaistiin ensimmäisen kerran, sitä käytettiin vain TIPS-maalausohjelmiston, kahden ohjelman kanssa, jotka nimettiin erikseen ICB-PAINT ja TARGA-PAINT. Sitä käytettiin myös online-kiinteistöihin ja videoneuvotteluihin liittyvissä projekteissa.

FAQ

  • Miten teen TGA:sta läpinäkyvän?

    Voit tehdä kuvasta läpinäkyvän useimmissa kuvankäsittelyohjelmissa, mutta läpinäkyvyys on tallennettava alfakanavaksi TGA-läpinäkyvyyttä varten. Vaikka vaiheet vaihtelevat sovelluksesta riippuen, voit yleensä napsauttaa maskia hiiren kakkospainikkeella antaaksesi kerrokselle läpinäkyvyyden ja valita Lisää maskin valinta. Valitse sitten valikosta Valitse Tallenna valintatallenna se uutena alfakanavana, anna sille nimi Transparency ja valitse Alfa-kanavat kun tallennat TGA-tiedoston.

  • Kuinka muutan TGA-kuvan tiedostokokoa GIMPissä?

    Avaa TGA-tiedosto GIMPissä ja siirry kohtaan Kuva > Skaalaa kuva. Muuta Skaalaa kuva -valintaikkunassa arvot jommallakummalla Kuvan koko tai Ratkaisuvalitse kuutio Interpolointi-luettelosta ja valitse Ruokalaji ottaaksesi muutokset käyttöön.

Por Markus