tgz files 5823aa2d5f9b58d5b150d669

Mitä tietää

  • TGZ- tai GZ-tiedosto on GZIP-pakattu Tar-arkistotiedosto.
  • Avaa yksi 7-Zipillä tai PeaZipillä.
  • Muunna muihin arkistomuotoihin Convertion avulla.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä TGZ, GZ ja TAR.GZ ovat, mihin niitä käytetään ja kuinka se avataan. Tarkastellaan myös, kuinka tiedostot muunnetaan arkistosta (tai itse koko arkistosta) toiseen muotoon.

Mitä ovat TGZ-, GZ- ja TAR.GZ-tiedostot?

Tiedosto, jonka tiedostotunniste on TGZ tai GZ, on GZIP Compressed Tar -arkistotiedosto. Ne koostuvat tiedostoista, jotka on sijoitettu TAR-arkistoon ja sitten pakattu Gzipillä. Tällaisia ​​pakattuja TAR-tiedostoja kutsutaan tervapalloja ja joskus käyttää «kaksois» laajennusta, kuten TAR.GZ, mutta yleensä lyhennetään muotoon TGZ tai GZ. Tämän tyyppiset tiedostot näkyvät yleensä vain Unix-pohjaisten käyttöjärjestelmien, kuten macOS:n, ohjelmistoasennuksissa, mutta niitä käytetään joskus myös säännöllisiin tietojen arkistointitarkoituksiin. Tämä tarkoittaa, että vaikka olisit Windows-käyttäjä, saatat törmätä ja haluta poimia tietoja tämäntyyppisistä tiedostoista.

Kuinka avata TGZ- ja GZ-tiedostoja

TGZ- ja GZ-tiedostot voidaan avata suosituimmilla zip/unzip-ohjelmilla, kuten 7-Zip tai PeaZip. Koska TAR-tiedostoilla ei ole luonnollisia pakkausominaisuuksia, näet joskus ne pakattuina arkistomuodoilla, jotka ovat tehdä tukevat pakkausta, mikä antaa heille TAR.GZ-, GZ- tai TGZ-tiedostotunnisteen. Jotkut pakatut TAR-tiedostot voivat näyttää suunnilleen tältä Data.tar.gz, jossa on yksi tai kaksi lisäosaa TAR:n lisäksi. Tämä johtuu siitä, että kuten yllä on kuvattu, tiedostot/kansiot arkistoitiin ensin käyttämällä TAR:ia (creating Data.tar) ja pakattu sitten GNU Zip -pakkauksella. Samanlainen nimirakenne tapahtuisi, jos TAR-tiedosto pakattaisiin BZIP2-pakkauksella Data.tar.bz2. Tällaisissa tapauksissa, kun puretaan GZ-, TGZ- tai BZ2-tiedostoa, TAR-tiedosto näytetään. Tämä tarkoittaa, että ensimmäisen arkiston avaamisen jälkeen sinun täytyy sitten avaa TAR-tiedosto. Sama prosessi tapahtuu riippumatta siitä, kuinka monta arkistotiedostoa on tallennettu muihin arkistotiedostoihin – jatka vain niiden purkamista, kunnes pääset tiedoston varsinaiseen sisältöön. Esimerkiksi ohjelmassa, kuten 7-Zip tai PeaZip, kun avaat Data.tar.gz (tai .TGZ) -tiedoston, sinun pitäisi nähdä jotain vastaavaa Data.tar. Sisällä Data.tar tiedosto on paikka, jossa TAR:n muodostavat tiedostot sijaitsevat (kuten musiikkitiedostot, asiakirjat, ohjelmistot jne.). GNU Zip -pakkauksella pakatut TAR-tiedostot voidaan avata Unix-järjestelmissä ilman 7-Zipiä tai muita ohjelmistoja yksinkertaisesti käyttämällä alla olevaa komentoa. Tässä esimerkissä file.tar.gz on pakatun TAR-tiedoston nimi. Tämä komento suorittaa sekä TAR-arkiston purkamisen että laajentamisen.

gunzip -c file.tar.gz | tar -xvf -

Unixilla pakatut TAR-tiedostot puristaa -komento voidaan avata korvaamalla ylhäältä oleva «gunzip»-komento «uncompress»-komennolla.

Kuinka muuntaa TGZ- ja GZ-tiedostoja

Et luultavasti etsi oikeaa TGZ- tai GZ-arkistomuunninta, vaan haluat sen sijaan tavan purkaa yksi tai useampi tiedosto sisällä arkisto uudessa muodossa. Jos esimerkiksi TGZ- tai GZ-tiedostosi sisältää PNG-kuvan, saatat haluta muuntaa sen eri kuvamuotoon. Tapa tehdä tämä on käyttää yllä olevia tietoja tiedoston purkamiseen TGZ/GZ/TAR.GZ-tiedostosta ja sitten käyttää ilmaista tiedostomuunninta saadaksesi haluamasi tiedot eri muodossa. Kuitenkin, jos sinä tehdä Jos haluat muuntaa GZ- tai TGZ-tiedostosi toiseen arkistomuotoon, kuten ZIP-, RAR- tai CPIO-muotoon, sinun pitäisi pystyä käyttämään ilmaista Convertio-tiedostomuunninta verkossa. Sinun on ladattava pakattu TAR-tiedosto (esim. mitä tahansa.tgz) kyseiselle verkkosivustolle ja lataa sitten muunnettu arkistotiedosto ennen kuin voit käyttää sitä. ArcConvert on aivan kuten Convertio, mutta on parempi, jos sinulla on suuri arkisto, koska sinun ei tarvitse odottaa sen lataamista ennen muuntamisen alkamista. Ohjelma voidaan asentaa aivan kuten tavallinen sovellus. TAR.GZ-tiedostot voidaan myös muuntaa ISO-muotoon AnyToISO-ohjelmistolla. GZIP-pakkausta käytetään myös CPIO-tiedostoissa CPGZ-tiedostojen luomiseen.

Etkö vieläkään voi avata sitä?

Monet tiedostot käyttävät samanlaista tiedostopäätettä, mutta se ei tarkoita, että niiden muodot liittyvät toisiinsa tai että sama ohjelmisto voi avata tai muuntaa tiedoston. Tämä sekaannus voi johtaa siihen, että yrität avata yhteensopimattoman tiedostomuodon jollakin tietokoneesi ohjelmista. Esimerkiksi TG saattaa ensisilmäyksellä vaikuttaa liittyvän yllä selitettyihin muotoihin. Todellisuudessa sellaisen avaaminen arkiston kanssa yhteensopivalla työkalulla, kuten 7-Zipillä, ei luultavasti toimisi, koska TG-tiedostot ovat itse asiassa asiakirjoja, jotka avautuvat TuxGuitar-ohjelmalla. ZGR on toinen, joka voidaan sekoittaa TGZ-tiedostoon. Tämä laajennus kuuluu BeatSlicer Groove -tiedostoille ja tiedosto avataan FL Studio -nimisellä ohjelmalla.

Por Markus