gbr files 5952745f3df78cae81fe59cb

Mitä tietää

  • Jotkut GBR-tiedostot ovat Gerber-tiedostoja.
  • Avaa GC-Prevue, ViewMate tai Gerbv.
  • Muunna DXF-, PDF-, DWG-, TIFF-, SVG-muotoon jne. GerbView’n avulla.

Tässä artikkelissa kuvataan kolme muotoa, jotka käyttävät GBR-tiedostotunnistetta, sekä kunkin tyypin avaaminen ja muuntaminen.

Mikä on GBR-tiedosto?

Tiedosto, jonka tiedostopääte on .GBR, on todennäköisesti Gerber-tiedosto, joka sisältää painettuja piirilevyjä. Useimmat piirilevyjen suunnitteluohjelmat voivat viedä tietoja Gerber-tiedostoon. Jos se ei ole Gerber-tiedosto, omasi voi olla GIMP-kuvankäsittelyohjelmiston käyttämä GIMP-sivellintiedosto. Tällainen tiedosto sisältää kuvan, jota ohjelma käyttää toistuvien vedosten maalaamiseen kankaalle. Toinen GBR-tiedostotunnisteen käyttötarkoitus on Game Boy Tileset -tiedostot, jotka voidaan sisällyttää standardi Game Boy -sovellukseen, sekä Super Game Boy ja Game Boy Color.

Kuinka avata GBR-tiedostoja

Voit avata Gerber-tiedostoja useilla ohjelmilla, joista useimmat ovat ilmaisia. Nämä ilmaiset Gerber-katselulaitteet ovat GraphiCode GC-Prevue, PentaLogix ViewMate ja Gerbv. Jotkut niistä tukevat tulostusta ja mittojen katselua. Voit myös käyttää Altium Designeria Gerber-tiedoston avaamiseen, mutta se ei ole ilmainen. Toinen tapa tarkastella GBR-tiedostoja on verkossa. Formaatin luojilla, Ucamcolla, on ilmainen Reference Gerber Viewer, jonka avulla voit ladata tiedoston verkossa katsottavaksi selaimessasi. GBR-siveltimiä käytetään GIMP:n kanssa, joka toimii Windowsissa, macOS:ssä ja Linuxissa. Jos GBR -tiedostosi on Game Boy Tileset -muodossa, voit avata sen Game Boy Tile Designerilla (GBTD).

Kuinka muuntaa GBR-tiedosto

Muuntaaksesi tiedoston sinun on tiedettävä, missä muodossa se on. Tämä on tärkeää, jotta tiedät käytettävän muuntimen, koska edellä kuvatut kolme muotoa eivät liity toisiinsa. Tämä tarkoittaa, että et voi esimerkiksi muuntaa GIMP-sivellintiedostoa Gerber-tiedostomuotoon; se ei vain toimi niin. Mitä tulee Gerber-tiedostojen muuntamiseen, on täysin mahdollista, että jotkin yllä mainituista ohjelmista eivät voi vain avata tiedostoa, vaan myös tallentaa sen uuteen tiedostomuotoon. Jos ei, GerbView voi muuntaa Gerber-tiedostoja DXF-, PDF-, DWG-, TIFF-, SVG- ja muihin tiedostomuotoihin. Online Gerber Viewer voi myös tallentaa GBR-tiedoston PNG-kuvamuodossa. FlatCAM voi muuntaa Gerber-tiedoston G-koodiksi. Voit myös kokeilla Cenonia, jos muut muuntimet eivät toimi. Jos haluat tallentaa GIMP GBR -tiedostot ABR-muodossa käytettäväksi Adobe Photoshopissa, sinun on ensin muunnettava ne PNG-muotoon jollakin ohjelmalla, kuten XnView. Avaa sitten PNG-tiedosto Photoshopissa ja valitse, mikä kuvan osa muutetaan siveltimeksi. Puhdista harja läpi muokata > Määritä siveltimen esiasetus valikosta. Voit muuntaa Game Boy Tileset -tiedostoja muihin tiedostomuotoihin käyttämällä yllä linkitettyä Game Boy Tile Designer -ohjelmaa. Se tukee tallentamista Z80-, OBJ-, C-, BIN- ja S-tiedostoihin Tiedosto > Vie kohteeseen valikon kohta.

Etkö vieläkään voi avata tiedostoa?

Tarkista tiedostopääte, jos et voi avata tiedostoa. On todennäköistä, että jos se ei toimi minkään yllä mainitun ohjelman kanssa, olet ymmärtänyt tiedostotunnisteen väärin. Tämä on tärkeää, koska vaikka kahdella tiedostomuodolla olisi useimmat tai jopa kaikki saman tiedostotunnisteen kirjaimet, se ei välttämättä tarkoita, että ne liittyvät toisiinsa tai että ne voidaan avata samoilla ohjelmistotyökaluilla. Esimerkiksi GRB-tiedostoissa on kaikki kolme samaa tiedostopäätekirjainta, mutta ne ovat sen sijaan GRIB Meteorological Data -tiedostoja, jotka on tallennettu GRIdded Binary -muodossa. Niillä ei ole mitään tekemistä minkään tällä sivulla mainitun GBR-tiedostomuodon kanssa, joten niitä ei voi tarkastella tai muuntaa yllä mainituilla ohjelmilla. Sama koskee Symbian OS -fonttitiedostoja, jotka käyttävät GDR-tiedostotunnistetta. Paljon muita esimerkkejä voitaisiin antaa, mutta ajatuksena on tarkastella tarkasti tiedostopäätteen kirjaimia ja varmistaa, että niissä lukee GBR, muuten olet todennäköisesti tekemisissä jotain aivan muuta kuin mitä tässä artikkelissa käsitellään.

Lisätietoja GBR-tiedostoista

Gerber-muoto tallentaa binaariset 2D-kuvat ASCII-vektorimuodossa. Kaikki Gerber-tiedostot eivät käytä GBR-tiedostotunnistetta; jotkut ovat GBX-, PHO-, GER-, ART-, 001- tai 274-tiedostoja ja luultavasti muita. Voit lukea lisää Ucamcon formaatista kyseisen sivun Gerber-tiedostomuotomäärittelyn PDF-tiedostosta. Voit luoda omia GIMP-siveltimiä, mutta useita on myös mukana oletusarvoisesti, kun ohjelma asennetaan ensimmäisen kerran. Nämä oletusarvoiset GBR-tiedostot tallennetaan yleensä ohjelman asennuskansioon jaagimp(versio) siveltimet.

FAQ

  • Mihin laitan GBR-tiedostot GIMPille?

    Jos tuot tiedoston GIMPiin tallentaaksesi GBR-sivellintiedostona, avaa tiedosto GIMPissä ja tallenna tiedosto GBR-tunnisteella. Voit myös luoda ja tallentaa uuden siveltimen GIMPissä. Kummassakin tapauksessa tallenna tiedosto kansioon siveltimet GIMP-kansion kansio.

  • Mikä PCB-asetteluohjelma luo GBR-tiedostoja?

    On olemassa useita ilmaisia ​​avoimen lähdekoodin PCB-ohjelmistoja, joiden avulla voit luoda Gerber (GBR) -tiedostoja. FreePCB for Windows, Osmond PCB for Mac ja DesignSpark PCB for Windows ja Linux ovat esimerkkejä.

Por Markus