mdb files 77becfc4cc3d41308fb6874b1c9f73ea

Mitä tietää

  • MDB-tiedosto on Microsoft Access -tietokantatiedosto.
  • Avaa yksi Accessilla, MDBopener.com-sivustolla tai muulla tietokantaohjelmalla.
  • Muunna samoilla ohjelmilla ACCDB-, CSV-, Excel-muotoihin jne.

Tässä artikkelissa kuvataan, mikä MDB-tiedosto on, erilaisia ​​vaihtoehtoja tiedoston avaamiseen ja kuinka se muunnetaan XLSX-, ACCDB- ja muihin muotoihin.

Mikä on MDB-tiedosto?

MDB-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on Microsoft Access -tietokantatiedosto, joka kirjaimellisesti tarkoittaa: Microsoftin tietokanta. Tämä on vakiotietokantatiedostomuoto, jota käytetään Access 2003:ssa ja aiemmissa versioissa, kun taas uudemmat versiot käyttävät .accdb-muotoa. MDB-tiedostot sisältävät tietokantakyselyjä, taulukoita ja paljon muuta, joita voidaan käyttää linkittämään ja tallentamaan tietoja muista tiedostoista, kuten XML- ja HTML-tiedostoista, sekä sovelluksista, kuten Excel ja SharePoint. LDB-tiedosto on joskus samassa kansiossa kuin Access-tietokantatiedosto. se on Access Lukko tiedosto tilapäisesti tallennettu jaettuun tietokantaan.

Jos MDB-tiedostollasi ei ole mitään tekemistä Accessin kanssa, se voi sen sijaan olla Avid Media -tietokantatiedosto, joka tallentaa tietoja Avid-videonmuokkausprojektissa käytetyistä mediatiedostoista. Vaikka niillä ei ole mitään tekemistä Access- tai Avid-ohjelmien kanssa, MDB on myös lyhenne monipudotusbussi, muistia varattu tietokantaja modulaarinen debuggeri.

Kuinka avata MDB-tiedosto

Kuten saatat odottaa, voit avata Access-tietokannan Microsoft Accessilla ja todennäköisesti myös joillakin muilla tietokantaohjelmilla. Excel tulee tuonti MDB-tiedostot – osoitteesta Faktat > Hanki dataa > Tietokannasta > Microsoft Access -tietokannasta valikosta, mutta tiedot on sitten tallennettava eri laskentataulukkomuotoon. Voit lukea tästä lisää täältä: Tietojen vienti Exceliin. Toinen vaihtoehto MDB-tiedostojen katseluun mutta ei muokkaamiseen on käyttää MDBopener.com-sivustoa. Sinun ei tarvitse ladata tätä ohjelmaa käyttääksesi sitä, koska se toimii selaimesi kautta. Se tukee tätä tietokantamuotoa ja ACCDB:tä, ja voit viedä taulukot CSV- tai XLS-muotoon.

MDBopenerin verkkosivusto

RIA-Media Viewer voi myös avata, mutta ei muokata MDB-tiedostoja ja muita, kuten DBF-, PDF- ja XML-tiedostoja. Voit myös avata ja muokkaa tiedosto ilman pääsyä ilmaisella MDB Viewer Plus -ohjelmalla. Accessia ei tarvitse edes asentaa tietokoneellesi käyttääksesi sitä. MacOS:lle MDB Viewer (se ei ole ilmainen, mutta siitä on kokeiluversio) antaa sinun tarkastella ja viedä taulukoita. Se ei kuitenkaan tue kysymyksiä tai muotoja, eikä myöskään tue muokata tietokannat. Joitakin muita ohjelmia, jotka voivat toimia MDB-tiedostojen kanssa, ovat Microsoftin Visual Studio, OpenOffice’s Base, Wolfram’s Mathematica, Kexi ja SAS Instituten SAS/STAT. Avid Media Composer käyttää kyseisen ohjelman luomia MDB-tiedostoja. Koska ohjelma luo nämä tietokantatiedostot automaattisesti, ohjelmisto käyttää niitä automaattisesti. Toisin sanoen, tiedostoa ei todennäköisesti voi avata manuaalisesti ohjelmiston valikosta.

Kuinka muuntaa MDB-tiedosto

Jos käytät Access 2007:ää tai uudempaa, suosittelemme, että avaat ensin MDB-tiedoston ja tallennat sen sitten eri muodossa. Microsoftilla on vaiheittaiset ohjeet tietokannan muuntamiseen ACCDB-muotoon.

Tallenna Microsoft Access näyttönä

Vaikka MDB Converter rajoittuu vain taulukon 20 ensimmäisen rivin muuntamiseen, se voi muuntaa MDB:n CSV-, TXT- ja XML-muotoon. Kuten yllä luet, voit tuoda tiedoston Exceliin ja sitten tallentaa tiedot laskentataulukkomuotoon. Toinen tapa muuntaa MDB Excel-muotoihin, kuten XLSX ja XLS, on WhiteTownin MDB to XLS Converter. Voit kokeilla tätä ilmaista Access to MySQL -työkalua, jos haluat muuntaa MDB:n MySQL:ksi.

Etkö vieläkään voi avata tiedostoa?

Samanlaiset tiedostopäätteet eivät aina liity toisiinsa. Tämä tarkoittaa, että et todennäköisesti pysty avaamaan niitä yllämainituilla MDB-tiedostonavajilla tai muuntimilla. Esimerkiksi vaikka ne saattavat kuulostaa samanlaisilta, MDB-tiedostoilla ei ole mitään tekemistä MBD-tiedostojen kanssa, jotka ovat Multimedia Builder Project -tiedostoja. MBD-tiedostot toimivat vain Multimedia Builder -ohjelman kanssa. Samoin MDB-tiedostoilla on vähän tekemistä MD-, MDF- (Media Disc Image), MDL- (MathWorks Simulink Model) tai MDMP (Windows Minidump) -tiedostojen kanssa. Näitä tiedostoja ei todennäköisesti voi avata MDB-avaajalla, eikä MDB-tiedostoa voi avata ohjelmissa, jotka toimivat näiden tiedostomuotojen kanssa. Jos tarkistat tiedostopäätettä ja huomaat, että et todellakaan ole tekemisissä Access- tai Avid-tietokantatiedoston kanssa, tutki tarvitsemasi tiedostopääte saadaksesi tietoa ohjelmista, jotka voivat ajaa kyseistä tiedostoa. Avaa tai muunna tiedostotyyppi.

Usein Kysytyt Kysymykset

  • Kuinka muunnat ACCDB-tiedoston MDB-tiedostoksi? Jos haluat muuntaa ACCDB-tiedoston MDB-tiedostoksi, avaa ACCDB-tiedosto MS Accessissa ja valitse Tiedosto > Tallenna nimellä > tallenna tiedosto MDB-tiedostona.
  • Kuinka luoda MDB-tiedosto Excelistä? Excel-laskentataulukon MDF-tiedoston luomiseksi sinun on muunnettava laskentataulukko Access-tietokannaksi ja tallennettava laskentataulukko MDB-tiedostona.

Por Markus