mdw file icons 582a28173df78c6f6a56d93e

Mitä tietää

  • MDW-tiedosto on Access Workgroup Information -tiedosto.
  • Avaa yksi MS Accessilla.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mikä MDW-tiedosto on ja kuinka se avataan tai muunnetaan.

Mikä on MDW-tiedosto?

MDW-tiedostotunniste on Microsoft Access Workgroup Information -tiedosto, jota joskus kutsutaan yksinkertaisesti WIF-tiedostoksi (työryhmätietotiedostoksi). Se tallentaa käyttäjätunnukset ja salasanat käyttäjille ja ryhmille, joilla pitäisi olla pääsy tiettyyn Access-tietokantaan, kuten MDB-tiedostoon. Vaikka tietokannan tunnistetiedot on tallennettu MDW-tiedostoon, se on MDB-tiedosto, joka sisältää käyttäjille annetut käyttöoikeudet.

Kuinka avata MDW -tiedosto

MDW-tiedostot avataan Microsoft Accessilla. Tiedoston tarjoama käyttäjätason suojaus koskee MDB-tiedostoja ei muuta kuin, joten niitä ei voi käyttää uudempien tietokantamuotojen, kuten ACCDB ja ACCDE, kanssa. Katso Microsoftin Mitä tapahtui käyttäjätason suojaukselle? saadaksesi lisätietoa. Jos Access ei avaa sitä, on mahdollista, että tiedostosi ei liity Accessiin ollenkaan. Tämä johtuu siitä, että muut ohjelmat voivat käyttää samaa tiedostotunnistetta muiden tietojen kuin tietokannan tunnistetietojen tallentamiseen, kuten WIF-verkkoon. Käytä muita MDW-tiedostoja ilmaista tekstieditoria avataksesi ne tekstiasiakirjana. Jos teet tämän, saatat löytää itse tiedostosta tietoja, jotka voivat selittää sen luomiseen käytetyn ohjelman, mikä voi auttaa sinua löytämään yhteensopivan avausohjelman. Jos huomaat, että tietokoneessasi oleva sovellus yrittää avata tiedoston, mutta se on väärä sovellus tai haluat mieluummin toisen asennetun ohjelman avaamisen, vaihda, mikä ohjelma avaa MDW-tiedostot oletuksena Windowsissa.

Kuinka muuntaa MDW-tiedoston

Jos tiedostosi on luotu Access 2003:ssa, voit avata sen uudempaan versioon komentoriviltä. Katso tästä Stack Overflow -säikeestä tarkat ohjeet Access 2003 MDW -tiedoston avaamiseen Access 2010:ssä. Samanlaisia ​​toimenpiteitä voidaan tehdä Access 2010:tä uudemmalla versiolla. Tiedostoille, joita ei ole liitetty Accessiin, ohjelma, joka on tehnyt siitä todennäköisimmän voi muuntaa sen uuteen muotoon. Tämä on yleensä mahdollista a Viedä eräänlainen menu.

Etkö vieläkään voi avata sitä?

Jotkut tiedostot näyttävät liittyvän toisiinsa, koska niiden tiedostotunnisteet ovat samankaltaisia. Mutta tämä harvoin tarkoittaa, että ne voivat avata samalla ohjelmistolla. Tällä Access-muodolla ei esimerkiksi ole mitään tekemistä MarinerWrite Document -muodon kanssa, joka käyttää MWD-tiedostotunnistetta. Vaikka niiden tiedostotunnisteet ovat samankaltaisia, MWD-tiedostoja käytetään Mariner Write -ohjelman kanssa, ei Accessin kanssa. Tämä koskee myös MD- ja MDA-tiedostoja.

Lisätietoa MDW-tiedostoista

Jos suojaat MDW-tiedostoa estääksesi pääsyn siihen, on tärkeää luoda tiedosto tyhjästä sen sijaan, että käytät Accessin mukana tulevaa oletustiedostoa. Tämä johtuu siitä, että oletustiedosto nimeltä System.mdw, tallentaa samat oletustunnistetiedot tietokannan käyttöä varten kaikissa Accessia käyttävissä tietokoneissa, mikä tarkoittaa, että se ei ole oletuksena ollenkaan suojattu. Älä siksi käytä Microsoftin Accessin mukana toimittamaa tiedostoa, vaan luo omasi. Voit luoda oman mukautetun MDW-tiedoston Accessissa käyttämällä Työkalut > Turvallisuus > Työryhmän ylläpitäjä valikosta. On myös tärkeää luoda aina varmuuskopio, jotta voit välttää kaikkien tiedoston käyttäjä-/ryhmätilien uudelleenluomisen, jos kadotat sen. Tiedoston uudelleenrakentaminen tyhjästä on herkkä prosessi, joka on suoritettava täydellisesti tai et voi käyttää tietokantaa WIF:n avulla.

Por Markus