cdr files 58de7a773df78c51627f2cb7

Mitä tietää

 • Jotkut CDR-tiedostot ovat CorelDRAW-kuvia.
 • Avaa yksi CorelDRAW Graphics Suitella tai ilmaiseksi Inkscapella.
 • Muunna PDF:ksi, AI:ksi, SVG:ksi, JPG:ksi, EPS:ksi jne. Zamzarilla.

Tässä artikkelissa selitetään useita tiedostomuotoja, jotka käyttävät CDR-tiedostotunnistetta, mukaan lukien kunkin tyypin avaaminen ja vaihtoehdot tiedoston muuntamiseksi eri muotoon.

Mikä on CDR-tiedosto?

Tiedosto, jonka tunniste on .CDR, on todennäköisesti CorelDRAW:n luoma vektorikuva, joka sisältää tekstiä, grafiikkaa, tehosteita, muotoja jne., yleensä kirjeiden, kirjekuorten, verkkosivujen, bannerien ja muiden asiakirjojen luomiseen. Muut tällä tiedostotunnisteella varustetut tiedostot voivat olla Macintoshin DVD-/CD-päätiedostoja, jotka sisältävät kansioita ja tiedostoja yhdessä arkistossa tietojen polttamista varten levylle, aivan kuten ISO-muoto, jonka saatat tuntea Windowsissa. Raw Audio CD Data -muoto käyttää myös .CDR-tiedostotunnistetta. Nämä ovat kopioituja musiikkitiedostoja CD-levyltä. Tämän laajennuksen toinen käyttötarkoitus on kaatumistietojen hakutietotiedostot. Ne tuotetaan ajoneuvoihin asennetuilla antureilla, jotka käyttävät Crash Data Retrieval (CDR) -laitetta.

CDR on myös lyhenne useista teknologiatermeistä, jotka eivät liity näihin tiedostomuotoihin, kuten: kellon erotinrekisteri ja kiinteä datanopeus.

Kuinka avata CDR-tiedosto

Koska on olemassa useita tiedostomuotoja, jotka käyttävät tätä tiedostotunnistetta, sinun on tiedettävä, missä muodossa tiedostosi on, ennen kuin tiedät, millä ohjelmalla se avataan. Jos tiedät, että se on jonkinlainen kuva, se todennäköisesti liittyy CorelDRAW:iin. Sama koskee kolmea muuta; jos sinulla on Mac, ajattele tiedostoa pääasiallisena DVD-/CD-tiedostona tai raaka-ääni-CD-datatiedostona, jos epäilet sen olevan musiikkia. Crash Data Retrieval -laitteen tiedostoilla on tämä muoto.

Kuinka avata CorelDRAW Image CDR -tiedostoja

CDR on CorelDRAW-ohjelmiston pääasiallinen tiedostomuoto. Ne voidaan tallentaa malleiksi, jos on tarpeen käyttää uudelleen samaa asiakirjan asettelua, josta CDT-muoto on peräisin. Ne voidaan myös pakata ja tallentaa CDX-tiedostoina. Joitakin ilmaisia ​​ohjelmia, jotka voivat avata nämä kuvat, ovat Inkscape ja CDR Viewer. Tässä on joitain ei-ilmaisia ​​vaihtoehtoja:

 • CorelDRAW Graphics Suite
 • CorelDRAW PaintShop
 • CorelDRAW WordPerfect
 • Adobe Illustrator
 • ACD Systems Canvas

Avaa Macintosh DVD/CD Master CDR -tiedostot

Nämä tiedostot luotiin macOS:n sisäänrakennetulla Disk Utility -apuohjelmalla.

 • Applen Disk Utility tai DiskImageMounter -työkalu Macissa ovat paras vaihtoehto.
 • Toinen vaihtoehto on HFSExplorer, joka avaa CDR-tiedostoja Windowsissa, Macissa ja Linuxissa. Tämä ohjelma tukee myös samanlaisia ​​tiedostomuotoja, kuten DMG, ISO, IMG, SPARSEIMAGE ja SPARSEBUNDLE.

Avaa Raw Audio CD Data Files

Nämä CDR-tiedostot ovat samanlaisia ​​kuin WAV- ja AIF-tiedostot. Jotkut ohjelmat tallentavat kopioidut musiikkitiedostot tässä muodossa.

 • Voit toistaa CDR-tiedostoja iTunesilla tai avata ne poltettavaksi ImgBurnilla tai DVD-rippausohjelmalla, kuten DVD Decrypterilla.
 • macOS-käyttäjät voivat myös polttaa ne levylle iTunesin tai Roxio Toastin avulla.

Avaa kaatumistietojen hakudatatiedostot

Näitä tiedostoja käytetään Bosch Crash Data Retrieval System -ohjelmiston kanssa. Ottaen huomioon kaikki CDR-tiedostojen erilaiset käyttötavat, on mahdollista, että omasi avautuu toisessa ohjelmassa, jonka kanssa et halua käyttää tiedostoa. Jos käytät Windowsia, voit muuttaa CDR-tiedostojen avaamiseen käytettyä oletusohjelmaa seuraavasti.

Kuinka muuntaa CDR-tiedosto

CorelDRAW-kuvatiedostot CDR-muodossa voidaan muuntaa AI-, PDF-, JPG-, EPS-, TIFF- ja muihin vastaaviin muotoihin Zamzarilla, ilmaisella online-tiedostomuuntimella. Lataa vain tiedosto kyseiselle verkkosivustolle ja valitse sitten jokin tuetuista muodoista tallentaaksesi CDR-tiedoston. Vaikka muotoilu ei ehkä täsmää, voit käyttää CDR-tiedostoa Photoshopissa muuntamalla sen PSD:ksi Convertion avulla. Tämän verkkosivuston avulla voit myös tallentaa CDR-tiedoston useisiin muihin tiedostomuotoihin. Muunna CDR ISO:ksi macOS:ssä käyttämällä tätä komentorivikomentoa ja korvaa polku ja tiedostonimet omillasi:

hdiutil convert /path/originalimage.cdr -format UDTO -o /path/convertedimage.iso

ISO-tiedosto voidaan sitten muuntaa DMG-muotoon, jos haluat lopulta tiedoston olevan DMG-kuva. CDR-tiedoston tallentaminen levylle voidaan suorittaa käyttämällä yllä mainittua ImgBurn-ohjelmaa. Valitse Kirjoita kuvatiedosto levylle -vaihtoehto ja valitse sitten tiedosto Lähde. Jos Crash Data Retrieval Data -tiedosto voidaan tallentaa eri muodossa, se tehdään todennäköisesti ylhäältä löytyvällä ohjelmistolla, joka voi avata sen. Hae a Tiedosto > Tallenna nimellä tai Muunna/Vie valikosta.

Etkö vieläkään voi avata sitä?

Jos et voi avata tiedostoa tässä luetelluilla ohjelmilla, varmista, että luet tiedostopäätettä oikein. Saatat olla tekemisissä CBR-, CDA- (CD Audio Track Shortcut)- tai CDDA-tiedoston kanssa.

FAQ

 • Kuinka teet CDR-tiedoston JPG-tiedostosta?

  Avaa CorelDRAWissa JPG, jäljitä kuva PowerTRACE-työkalulla ja tallenna se sitten CDR-tiedostona. Voit myös muuntaa JPG:n CDR-muotoon muilla ohjelmilla, kuten LibreOffice Draw’lla.

 • Kuinka muutat AI-tiedoston CDR:ksi?

  Luo uusi asiakirja CorelDRAWissa ja siirry kohtaan Tiedosto > Tuonti valitaksesi AI-tiedoston. Valitse, minne haluat kuvan, aseta se kankaalle vetämällä ja tallenna asiakirja CDR-tiedostona.

Por Markus