GettyImages 975814712 573fc23b34924d8884197998c500d2b7

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka useita televisioita määritetään näyttämään samaa signaalia. Sinun tarvitsee vain liittää kaksi tai useampi näyttöä samaan signaalilähteeseen.

Kuinka määritän useita televisioita?

Tähän tarvittavia osia on saatavilla useimmista verkkokaupoista ja kaupoista, joissa on elektroniikkaosasto. Tarvitset vain kaapelit ja signaalinjakajan. Jos kahden television välillä on selkeä näköyhteys, joka ei todennäköisesti katkea, harkitse langattoman lähettimen käyttöä kaapelisotkujen minimoimiseksi.

 1. Tarkista liitettävien televisioiden tuloportit. Useimmissa nykyaikaisissa televisioissa on vähintään yksi HDMI-portti. Nämä ohjeet käyttävät sitä esimerkkinä, mutta perusidea pätee kaikkiin A/V-portteihin.

 2. Päätä, mihin huoneeseen haluat televisiosi, ja mittaa etäisyys television ja signaalilähteen välillä. Tämä auttaa sinua tietämään, kuinka pitkä kaapelisi on oltava. Jos haluat käyttää suoratoistolaatikkoa, kuten Rokua, signaalilähteenä, harkitse sen sijoittamista keskeisempään paikkaan, kuten seinälle kahden television väliin. Voit käyttää lyhyempiä kaapeleita ja saada siistimmän järjestelyn.

 3. Sijoita televisiot ja liitä ne virtalähteisiin ja muihin signaalilähteisiin, kuten pelikonsoleihin, joita saatat haluta käyttää vain yhdessä televisiossa.

 4. Liitä HDMI-jakaja signaalilähteeseen laitteen HDMI Out -portin kautta.

 5. Liitä jokainen kaapeli televisioihin ja kytke ne päälle yksi kerrallaan huomioimalla, mitä tuloa käytät. Käytä television mukana tullutta kaukosäädintä tai sivulla olevaa «lähde»-painiketta asettaaksesi sen oikeaan HDMI-tuloon.

  Mykistä tai vähennä kunkin television äänenvoimakkuutta ennen kuin vaihdat sen oikeaan lähteeseen. Tämä vähentää meluisaa ääntä ja muita häiriöitä.

 6. Määritä kunkin television muut asetukset tarpeen mukaan.

Miksi asentaa useita televisioita samaan huoneeseen?

On useita syitä, miksi voit harkita tämän tekemistä kotona. Yksi on, että se antaa sinulle enemmän portteja muiden signaalilähteiden liittämistä varten, joten voit esimerkiksi perustaa yksityisen leikkialueen huoneen toiselle puolelle, kun muut haluavat katsoa televisiota, kun yhdistät molemmat televisiot kaapeliisi. paikat, kun peli on alkanut ja vieraat ovat ohi. Muissa tapauksissa saatat haluta suoratoistaa tietyn videon, kuten itkuhälyttimen tai turvakameran, eri puolille kotiasi tarkistamatta jatkuvasti puhelintasi. Se voi myös olla loistava tapa tarkistaa, mitä lapset katsovat kävellemättä takaisin huoneeseen.

Useiden televisioiden vianetsintä

Kun televisiosi ovat käytössä, sinun pitäisi todennäköisesti korjata joitakin yleisiä ongelmia.

Tarkistaa

Useimmat kaukosäätimet käyttävät edelleen infrapuna «blasters» lähettää komentoja, jotka on suunnattava katsojat suoraan signaalin lähteeseen. Tämä järjestely voi olla hankala useiden televisioiden kanssa.

 • Käytä puhelimesi tai tablet-laitteesi etäsovellusta, jos haluat suoratoistaa Wi-Fi-verkkoosi yhdistettyjä laatikoita.
 • Harkitse kaapelilaatikoiden siirtämistä sopivaan paikkaan, jossa voit osoittaa kaukosäätimellä juhlissa, tai päivittää yleiskaukosäätimeen, joka ohjaa televisiota äänikomennoilla tai Wi-Fi-yhteydellä. Voit myös harkita kaukosäätimen yhdistämistä kunkin television kanssa, jotta voit säätää yksittäisiä asetuksia ilman, että sinun tarvitsee etsiä tiettyä kaukosäädintä.

Huono videon laatu

Varsinkin erittäin pitkillä etäisyyksillä, 25 jalkaa tai enemmän, saatat huomata videon laadun heikkenemisen. Signaali heikkenee kulkiessaan kaapelin yli itse kaapelissa olevan materiaalin vastuksen vuoksi.

 • Optiset HDMI-kaapelit tarjoavat pienemmän resistanssin yli 25–50 jalan etäisyyksillä.
 • Käytä aktiivisia HDMI-kaapeleita jopa 30 metrin etäisyyksille. Nämä vahvistavat signaalia kaapeliin sisäänrakennetun elektroniikan avulla.
 • Käytä pitkiä matkoja varten HDMI-jatkoa. Nämä ovat muuntimia, joissa liität lyhyen HDMI-kaapelin jaottimeen ja toisen vastaanottimeen, liität jatkokappaleet kaapeleihin ja yhdistät sitten kaksi jatkojohtoa Ethernet-kaapelilla.

Hidas, meluisa tai mutainen ääni

Jos sinulla on molemmat televisiot samassa huoneessa, saatat huomata pienen viiveen näiden kahden välillä, ääntä on vaikea erottaa tai yksinkertaisesti liian paljon ääntä liian pienessä tilassa.

 • Pienemmissä tiloissa mykistä toinen televisio ja käytä toista äänentoistoon.
 • Liitä suurempia huoneita varten erillinen äänijärjestelmä signaalilähteeseen, kuten elokuvateatteriin tai soundbariin. Voit myös suoratoistaa ääntä useisiin langattomiin kaiuttimiin lähettimen kautta, jotta voit määrittää ääniasetukset haluamallasi tavalla.

FAQ

 • Kuinka voin ohjata kahta Vizio-televisiota yhdessä huoneessa erillisillä kaukosäätimillä?

  Vizio-kaukosäätimet ovat laajalti yhteensopivia Vizio TV -mallien kanssa, eikä niissä ole koodausta tietylle televisiolle. Käytä SmartCast-mobiilisovellusta kaukosäätimenä, jotta voit välttää yhden television ohjaamisen vahingossa toisen television kaukosäätimellä. Yhdistä molemmat laitteet napauttamalla Lisää laite ja valitse televisio, jota haluat ohjata painikkeella Laitteet pudotusvalikosta.

 • Kuinka voin asentaa kaksi kuuloketta Samsung-televisiooni kanssa?

  Voit liittää Bluetooth-sovittimen televisioon käyttääksesi molempia kuulokkeita samanaikaisesti. Yhdistä Bluetooth-lähetin televisioon > laita kuulokkeet ja sovitin pariliitostilaan > ja käytä sovittimen säätimiä yhtä sarjaa tai molempia kuulokkeita varten samanaikaisesti.

Por Markus