eds files 5918bb013df78c7a8c07c6b7

Mitä tietää

  • EDS-tiedosto on Electronic Data Sheet -tiedosto.
  • Avaa yksi CANoella tai CANalyzerilla.
  • Muunna DCF-, XDD- tai XDC-muotoon CANedeillä.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mikä EDS-tiedosto on ja kuinka se avataan tai muunnetaan tietokoneellasi. On olemassa muutamia muotoja, jotka käyttävät samaa tiedostotunnistetta, joten on tärkeää tietää, mikä tyyppi sinulla on, jotta voit valita oikean tiedostonavaajan.

Mikä on EDS-tiedosto?

EDS-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on Electronic Data Sheet -tiedosto, joka tunnetaan myös nimellä Rockwell Automation DeviceNet tai ControlNet. Tämä pelkkä tekstimuoto perustuu CANopen-standardiin ja sitä käytetään erilaisten kuvailevien ja viestintätietojen määrittämiseen laitteistoille, yleisimmin teollisuusautomaatiojärjestelmille. XDD-tiedostot ovat XML-pohjaisia ​​muotoja, jotka on määritelty uusimmassa CANopen-standardissa, ja ne korvaavat lopulta EDS-tiedostot. Myös videoeditointiohjelma EditStudio käyttää projektitiedostoina EDS-tiedostoja; kuten Ensoniq SQ10 -äänesyntetisaattori, levykuvatiedostoina.

EDS tarkoittaa myös elektronista dip-kytkintä, mutta sillä ei ole mitään tekemistä tiedostomuodon kanssa.

Kuinka avata EDS -tiedosto

EDS-tiedostoja voidaan tarkastella, luoda ja testata CANeds-ohjelmalla, joka sisältyy sekä CANoen että CANalyzerin demoversioon. Saatavilla on myös ilmainen CANchkEDS-komentorivityökalu, joka voi tarkistaa tiedoston oikeellisuuden. Koska sähköiset taulukkotiedostot ovat yksinkertaisesti tekstitiedostoja, voit jopa tarkastella niitä tekstiasiakirjoina millä tahansa tekstieditorilla, kuten Windows Notepadilla tai jollakin parhaista ilmaisista tekstieditoreistamme. Voit myös lisätä tiedoston FactoryTalk Linxiin (aiemmin RSLinx) käytettäväksi Logix5000-ohjainperheen kanssa. Tietenkin, jos EDS -tiedostosi liittyy Mediachancen EditStudio-ohjelmistoon, se voidaan tietysti avata tällä sovelluksella. Ainoa tietomme oleva ohjelmisto, jonka pitäisi avata Ensoniq SQ80 -levykuvat, on Ensoniq Disk Tools, mutta emme löydä kelvollista latauslinkkiä. Ensoniq-yritys perustettiin vuonna 1982, ja Creative Technology Ltd. osti sen vuonna 1998, minkä jälkeen he sulkivat yrityksen divisioonan ja lopettivat tuen sen tuotteille. Koska on olemassa useita ohjelmia, jotka voivat avata tiedoston, yhtä niistä voidaan käyttää, kun kaksoisnapsautat tai kaksoisnapsautat sitä, mutta se ei välttämättä ole se, jota haluat avata. Onneksi voit muuttaa, mikä ohjelma avaa EDS-tiedostot Windowsissa.

Kuinka muuntaa EDS-tiedosto

Electronic Data Sheet -tiedostomuotoon tallennettu EDS-tiedosto voidaan avata CANeds-ohjelmalla ja sitten tallentaa DCF-, XDD- tai XDC-muotoon, jotka ovat Device Configuration-, CANopen Device Description- ja CANopen Device Configuration -muodot, vastaavasti. Koska EditStudio-sovellus on videonmuokkausohjelma, voit viedä projektisi elokuvamuotoon, mutta itse EDS-tiedostoa käytetään vain koko projektiin liittyvien tiedostojen tallentamiseen, ei työstämäsi videodatan tallentamiseen. Toisin sanoen voit avata projektin (EDS-tiedoston) EditStudiossa, mutta et voi teknisesti tallentaa tiedostoa mihinkään muuhun muotoon. Muista, että EDS-tiedosto eroaa ESD-tiedostosta. Toinen samanlainen lyhenne on EDT, joka tarkoittaa Eastern Daylight Time – muuntaa aikavyöhykkeiden välillä (EDT EST:ksi jne.) TimeBien avulla.

Etkö vieläkään voi avata tiedostoa?

Jos olet kokeillut EDS-tiedostojen katseluohjelmia ylhäältä tai jopa suorittanut sen muunnostyökalun kautta, mutta se ei vieläkään avaudu, saatat lukea tiedostopäätettä väärin. Esimerkiksi, vaikka ESD-tiedostoissa käytetään samoja tiedostopäätekirjaimia, nämä kaksi eivät itse asiassa liity toisiinsa (ESD-tiedostot ovat Windows Electronic Software Download -tiedostoja). Joitakin muita esimerkkejä tiedostomuodoista, jotka eivät todennäköisesti avaudu samalla tavalla, ovat EDI (Electronic Data Interchange), DES (Pro/DESKTOP CAD), EDB (Exchange Information Store Database) ja EDF (Edificius Project). Jos kuitenkin olet varma, että tiedostosi tunniste on .EDS, avaa se Notepad++:lla, vaikka et uskoisi sen olevan tekstitiedosto. Tämä pakottaa tiedoston avautumaan tekstiasiakirjana. Tekstissä voi olla tietoja, jotka voivat ohjata sinut oikeaan suuntaan koskien tiedoston muotoa ja ohjelmaa, joka voi avata tai muokata sitä.

FAQ

  • Kuinka luon CANopen EDS -tiedoston?

    Avaa CANeds ja valitse Tiedosto > Uusi > CANopen-laitteen kuvaus (.xdd) > Okei. Uudessa EDS-tiedostossa voit lisätä kohteita ja määrittää objektisignaaleja Object Dictionary -sovelluksella. Kun olet valmis, valitse Tallentaa > anna tiedostolle nimi > Tallentaa. Valitse Tarkistaa testata tiedostoa ja varmistaa, että se on käyttökelpoinen.

  • Kuinka asennan EDS-tiedostoja RSLogix 5000:een?

    Napsauta laitetta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Lataa EDS-tiedosto laitteesta. Voit myös klikata tuotetta hiiren oikealla painikkeella ja valita: Laitteen ominaisuudet löytääksesi EDS-tiedoston nimen. Etsi sitten EDS-tiedosto ja lataa se Rockwell Automationin tukisivuilta. Valitse RSLogix 5000:ssa Työkalut > EDS-laitteiston asennustyökalu > Lisätä asentaaksesi tiedoston.

Por Markus