reg files 5a468d54ec2f640037cdace3

Mitä tietää

  • REG-tiedostot ovat tekstitiedostoja: luo ne tekstieditorissa, kun tallennat tiedoston, jonka tunniste on .reg.
  • Napsauta Windowsissa hiiren kakkospainikkeella .reg-tiedostoa ja avaa se Muistiossa tai valitsemallasi tekstieditorilla muokataksesi sitä.
  • Jos haluat käyttää REG-tiedostoa, avaa se ja sen sisältö lisätään Windowsin rekisteriin.

Tiedosto, jonka tunniste on .reg, on Windowsin rekisterin käyttämä rekisteritiedosto. Nämä tiedostot voivat sisältää nokkosihottumaa, avaimia ja arvoja. Nämä tiedostot voidaan luoda tyhjästä tekstieditorissa tai ne voidaan tuottaa Windowsin rekisterissä varmuuskopioimalla osia niistä.

Mihin REG-tiedostoja käytetään?

Windowsin rekisterin muokkaamiseen on kaksi päätapaa:

  • Avaa rekisterieditori ja tee sitten muutokset manuaalisesti rekisteriin.
  • Käytä .reg-tiedostoa.

Ajattele .reg-tiedostoa ohjeistona Windowsin rekisterin muokkaamiseen. Kaikki siinä selittää muutokset, jotka on tehtävä rekisterin nykyiseen tilaan. Toisin sanoen ja yleensä kaikki erot suoritettavan REG-tiedoston ja Windowsin rekisterin välillä johtavat kaikkien avainten ja arvojen lisäämiseen tai poistamiseen.

Esimerkki REG-tiedostosta

Tässä on esimerkiksi yksinkertaisen 3-rivisen REG-tiedoston sisältö, joka lisää arvoa tietylle avaimelle rekisterissä. Tässä tapauksessa tavoitteena on lisätä tiedot, joita tarvitaan klassiseen fake Blue Screen of Death: Windows Registry Editor -versioon 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServiceskbdhidParameters]
«CrashOnCtrlScroll»=dword:00000001

class=»ql-syntax»> Eli CrashOnCtrlScroll arvoa ei ole oletusarvoisesti sisällytetty rekisteriin. Voit avata Rekisterieditorin ja luoda sen manuaalisesti itse tai voit luoda nämä ohjeet REG-tiedostoon ja lisätä sen automaattisesti. Toinen tapa tarkastella näitä tiedostoja on tarkastella niitä rekisterin muokkaustyökaluina. Voit säästää paljon aikaa tekemällä samat rekisterimuutokset useissa tietokoneissa. Luo vain yksi .reg-tiedosto, jossa on haluamasi muutokset, ja ota ne sitten suoraan käyttöön useissa tietokoneissa.

Tarkastele, muokkaa ja rakenna REG-tiedostoja

Nämä ovat tekstipohjaisia ​​tiedostoja. Jos katsot taaksepäin yllä olevaa esimerkkiä, näet selvästi numerot, polun ja kirjaimet, jotka muodostavat sen. Tämä tarkoittaa, että voit avata yhden ja lukea ja muokata kaikkea siinä olevaa tekstieditoria käyttämällä. Windows Notepad on Windowsin tekstieditori. Voit käyttää kyseistä ohjelmaa REG-tiedoston kanssa napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella tai napauttamalla ja pitämällä tiedostoa painettuna ja valitsemalla muokata. Voit halutessasi käyttää Windows Muistioa aina, kun sinun täytyy lukea tai muokata tiedostoa, mutta on olemassa muita ilmaisia ​​tekstieditorityökaluja, jotka helpottavat sinua, jos aiot työskennellä näiden tiedostojen kanssa paljon. Koska REG-tiedostot eivät ole muuta kuin tekstitiedostoja, mitä tahansa tekstieditoria voidaan käyttää myös aivan uuden luomiseen. Kun käytät jälleen esimerkkiämme ylhäältä, sinun tarvitsee vain avata tekstieditori ja kirjoittaa ohjeet täsmälleen sellaisina kuin ne on kirjoitettu. Valitse sitten Kaikki tiedostot (*.*) kuin Tallenna nimellä tyyppija tallenna se jotain ikimuistoista, tietysti .REG-laajennuksella, kuten FakeBSOD.REG. On erittäin helppo ylittää vahingossa Tallenna tyyppinä vaihtoehto tallennuksen yhteydessä. Jos unohdat tehdä tämän ja tallennat sen TXT-tiedostona (tai muuna tiedostona), muu kuin REG), et voi käyttää sitä rekisterin muokkaamiseen.

REG-tiedostojen syntaksi

Kuten yllä olevasta esimerkistä näet, kaikkien REG-tiedostojen on noudatettava seuraavaa syntaksia, jotta rekisterieditori ymmärtää ne: Windowsin rekisterieditorin versio 5.00
[\]
«Arvon nimi»=:

Vaikka REG-tiedoston sisältö tai Windowsin rekisterin avaimet eivät ole kirjainkoolla, jotkin rekisteriarvot ovat, joten pidä tämä mielessä kirjoittaessasi tai muokkaaessasi niitä.

Tuo/Yhdistä/Avaa REG-tiedostoja

REG-tiedoston «avaaminen» voi tarkoittaa sen avaamista muokkausta varten tai sen avaamista ajoa varten. Jos haluat muokata sitä, katso yllä oleva kohta. Jos haluat suorittaa tiedoston (itse asiassa: tehdä jota varten tiedosto on kirjoitettu), lue eteenpäin… Suorita tarkoittaa yhdistämistä tai tuomista Windowsin rekisteriin. Yhdistät kirjaimellisesti tiedoston sisällön muihin jo olemassa oleviin rekisteriavaimiin ja arvoihin. Olipa tarkoitus käyttää tiedostoa yhden tai useamman avaimen tai arvon lisäämiseen, poistamiseen ja/tai muokkaamiseen, yhdistäminen/tuonti on ainoa tapa tehdä tämä. Varmuuskopioi aina Windowsin rekisteri ennen kuin yhdistät mukautetun tai ladatun REG-tiedoston siihen. Voit ohittaa tämän vaiheen, jos palautat aiemman varmuuskopion tällä tiedostolla, mutta älä unohda tätä tärkeää vaihetta kaikissa muissa tapauksissa. Kaksoisnapsauta tai kaksoisnapauta tiedostoa yhdistääksesi/tuoksesi sen Windowsin rekisteriin. Tämä prosessi on sama riippumatta sen sisällöstä: aiemmin luotu varmuuskopio, jonka palautat, kirjoittamasi rekisterimuutos, ladattu «korjaus» ongelmaan jne. Riippuen siitä, miten tietokoneesi on määritetty, saatat nähdä käyttäjätilin Ohjausviesti, joka sinun on hyväksyttävä tiedoston tuomiseksi. Jos olet varma, että valitsemasi tiedosto on turvallista lisätä rekisteriin, valitse Joo seuraavassa kehotteessa vahvistaaksesi, että haluat tehdä niin. Riippuen muutoksista, jotka REG-tiedosto on tehnyt Windowsin rekisteriin, voit: pystyä sinun on käynnistettävä tietokoneesi uudelleen. Jos tarvitset yllä olevaa nopeaa yleiskatsausta yksityiskohtaisempaa apua, katso Rekisterin korjaaminen Windowsissa tarkemman toimenpiteen saamiseksi. Tämä kappale keskittyy enemmän varmuuskopiosta palautusprosessiin, mutta todellisuudessa se on sama menettely kuin REG-tiedoston yhdistäminen.

Por Markus