xlm files 5a47b318c7822d0037a6ea83

XLM-tiedostotunniste on Excel 4.0 -makrotiedosto. Makrot mahdollistavat automatisoinnin, jotta toistuvia tehtäviä voidaan «toistaa», mikä säästää aikaa ja vähentää virheiden mahdollisuutta. Uudemmat Excel-muodot, kuten XLSM ja XLTM, ovat samanlaisia ​​siinä mielessä, että ne voivat tallentaa makroja, mutta toisin kuin XLM-tiedostot, ne ovat todellisia laskentataulukoita, jotka Mukana makroja. XLM-tiedosto on vanhentunut muoto, joka on itsessään makrotiedosto.

Saattaa vaikuttaa siltä, ​​että XLM- ja XML-muodot ovat samankaltaisia ​​siinä mielessä, että niiden tiedostotunnisteet näyttävät samalta, mutta ne ovat itse asiassa kaksi täysin erilaista tiedostomuotoa.

Kuinka avata XLM-tiedosto

Vaikka Microsoft ehdottaa, että et enää käytä niitä, voit silti avata XLM-tiedostoja Microsoft Excelillä. Microsoftin ilmaisen Excel Viewerin avulla voit avata ne ilman Microsoft Exceliä, aivan kuten LibreOffice Calc. On tärkeää olla erittäin varovainen avatessasi suoritettavia tiedostomuotoja, kuten .XLM-tiedostoja, jotka olet saattanut vastaanottaa sähköpostitse tai ladannut verkkosivustoilta, joita et tunne. Jos huomaat, että tietokoneessasi oleva sovellus yrittää avata tiedoston, mutta se on väärä sovellus, tai haluat mieluummin toisen asennetun ohjelman avaavan sen, voit vaihtaa oletusohjelmaa, joka avaa XLM-tiedostot.

Kuinka muuntaa XLM-tiedosto

Voit ehkä avata XLM-tiedoston Microsoft Excelissä tai LibreOffice Calcissa ja tallentaa sitten avoimen tiedoston toiseen samanlaiseen muotoon. Jos yrität selvittää, miten XML-tiedosto muunnetaan, lue kyseisestä tiedostomuodosta, miten se tehdään.

Etkö vieläkään voi avata tiedostoa?

Jos tiedostosi ei avaudu tässä vaiheessa etkä ole varma, että et sekoita sitä XML-tiedostoon, saatat lukea tiedostopäätettä väärin. Jotkin tiedostot käyttävät hyvin samanlaista laajennusta kuin XLM, vaikka muodot eivät liity toisiinsa. XMI on esimerkki. Tämä viimeinen kirjain on pieni «i» ja tiedostopäätettä voidaan käyttää laajennettuihin MIDI-tiedostoihin. Jos näin on, tarvitset Winampin kaltaisen ohjelman sen avaamiseen. Samanlainen tiedostopääte on LMX. Vaikka se sisältää kaikki samat kirjaimet kuin tämä tiedosto, sitä käytetään Landmark Exchange -tiedostoille ja se voidaan avata Nokia PC Suitella.

Por Markus