atom files 5a787014a18d9e00369b860b

ATOM-tiedostotunniste on Atom Feed -tiedosto, joka on tallennettu pelkkänä tekstitiedostona ja muotoiltu XML-tiedostoksi. ATOM-tiedostot ovat samanlaisia ​​kuin RSS- ja ATOMSVC-tiedostot siinä mielessä, että säännöllisesti päivitetyt verkkosivustot ja blogit käyttävät niitä sisällön julkaisemiseen Atom-syötteen lukijoille. Kun joku tilaa Atom-syötteen syötteenlukijatyökalun kautta, hän voi pysyä ajan tasalla kaikesta sivuston julkaisemasta uudesta sisällöstä. Vaikka on täysin mahdollista, että tietokoneellasi on .ATOM-tiedosto, se on epätodennäköistä. Normaalisti näet vain «.atom», kun se liitetään Atom-syötetiedostomuotoa käyttävän URL-osoitteen loppuun. Sieltä on harvinaisempaa tallentaa ATOM-tiedosto tietokoneellesi kuin vain kopioida ja liittää Atom-syötelinkki syötteenlukijaohjelmaasi.

ATOM tiedostot.

ATOM-tiedostoilla ei ole mitään tekemistä Atom-tekstieditorin eikä telecom-lyhenteen AToM kanssa, joka tarkoittaa Any Transport over MPLS (Multi-Protocol Label Switching).

Kuinka avata ATOM-tiedosto

ATOM-tiedostot toimivat samalla tavalla kuin RSS-tiedostot, joten useimmat syötteenlukijapalvelut, ohjelmat ja sovellukset, jotka toimivat RSS-tiedostojen kanssa, toimivat myös ATOM-tiedostojen kanssa. RssReader ja FeedDemon ovat kaksi esimerkkiä ohjelmista, jotka voivat avata Atom-syötteitä. Jos sinulla on Mac, Safari-selain voi myös avata ATOM-tiedostoja, kuten NewsFire. Jotkut näistä ohjelmista (esimerkki FeedDemon) saattavat pystyä avaamaan vain online-Atom-syötteen, kuten sellaisen, jolle voit antaa URL-osoitteen, mikä tarkoittaa, että ne eivät välttämättä anna sinun avata .ATOM-tiedostoa tietokoneellasi. Feeder.co:n Chrome-selaimen RSS Feed Reader -laajennus voi avata verkosta löytämiäsi ATOM-tiedostoja ja tallentaa ne välittömästi selaimen syötteenlukijaan. Samalla yrityksellä on täällä myös syötteenlukija Firefox-, Safari- ja Yandex-selaimille, joiden pitäisi toimia samalla tavalla. Voit myös käyttää ilmaista tekstieditoria ATOM-tiedostojen avaamiseen, mutta sen avulla voit lukea ne vain tekstiasiakirjana nähdäksesi XML-sisällön. itse asiassa käyttää ATOM-tiedosto sellaisena kuin se on tarkoitettu käytettäväksi, sinun on avattava se jollakin yllä olevista ATOM-avaajista.

Kuinka muuntaa ATOM-tiedosto

Koska muodot ovat niin tunnistettavia, voit muuntaa Atom-syötteet muihin syötemuotoihin. Jos esimerkiksi haluat muuntaa Atom RSS:ksi, liitä Atom-syötteen URL-osoite tähän ilmaiseen online-Atom to RSS -muuntimeen luodaksesi RSS-linkin. Yllä mainittu Chromen Atom-syötteenlukijalaajennus voi muuntaa ATOM-tiedoston OPML-muotoon. Voit tehdä tämän lataamalla Atom-syötteen ohjelmaan ja käyttämällä sitten Vie syötteet OPML:ään vaihtoehto asetuksista tallentaaksesi OPML-tiedoston tietokoneellesi.

Atomic-syötteen upottaminen

Upota Atom-syöte HTML:ään käyttämällä yllä olevaa Atom to RSS -muunninta ja lisää uusi URL-osoite tähän RSS-HTML-muuntimeen. Saat skriptin, jonka voit upottaa HTML:ään näyttääksesi syötteen omalla verkkosivustollasi. Koska ATOM-tiedosto on jo tallennettu XML-muodossa, voit «muuntaa» sen XML-muotoon yksinkertaisella tekstieditorilla vaihtamalla tiedostopääte .ATOM muotoon .XML. Voit tehdä tämän myös manuaalisesti nimeämällä tiedoston uudelleen käyttämään .XML-liitettä.

Muuta syötteen sisältö laskentataulukkomuotoon

Jos haluat syötteen sisällön näkyvän luettavassa laskentataulukkomuodossa, jotta näet helposti artikkelin otsikon, URL-osoitteen ja kuvauksen, kaikki Atom-syötteen ilmoittamana, muunna Atom-syöte CSV-muotoon. Helpoin tapa tehdä se on käyttää yllä olevaa Atom-RSS-muunninta ja kytkeä sitten RSS-URL tähän RSS-CSV-muuntimeen.

Muunna ATOM-tiedosto JSON-muotoon

Jos haluat muuntaa ATOM-tiedoston JSON-muotoon, avaa .ATOM-tiedosto tekstieditorissa tai selaimessasi, jotta näet sen tekstiversion. Kopioi kaikki tiedot ja liitä ne tähän RSS/Atom to JSON -muuntimeen vasemmassa osassa. Käytä RSS JSONiin muuntaaksesi sen JSON-muotoon ja paina sitten Ladata tallentaaksesi JSON-tiedoston tietokoneellesi.

FAQ

  • Onko Atom hyvä HTML-tekstieditori?

    Atom on suosittu valinta. Käyttäjät voivat olla vuorovaikutuksessa ohjelmistokehitysalustan GitHubin kanssa suoraan sen käyttöliittymästä, se toimii kaikissa käyttöjärjestelmissä ja on varsin aloittelijaystävällinen. Ja se on myös ilmainen!

  • Onko Atom-tekstieditoria turvallista käyttää?

    Joo. Atom-tekstieditorin loi GitHub, joka on tunnettu koodausyhteisössä ja Microsoftin tytäryhtiö.

Por Markus