what is an aspx file 2619705 2fbc9a4f96a542d9a351b9453701f9f4

Mitä tietää

 • ASPX-tiedosto on Active Server Page Extended -tiedosto.
 • Avaa se verkkoselaimella tai tekstieditorilla, kuten Notepad++.
 • Muunna HTML-, ASP- ja muihin vastaaviin muotoihin Visual Studiolla.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä ASPX-tiedostot ovat ja miten niitä käytetään, mitä tehdä, jos lataat sellaisen vahingossa ja miten se muunnetaan käyttökelpoisempaan muotoon.

Mikä on ASPX-tiedosto?

ASPX-tiedostotunniste on Active Server Page Extended -tiedosto, joka on suunniteltu Microsoftin ASP.NET-kehykseen. Se tunnetaan myös .NET-verkkolomakkeena. Vaikka ASPX-tiedostot näyttävät melko samanlaisilta, ne eivät ole samoja kuin ASHX-päätteiset Web Handler -tiedostot. Verkkopalvelin luo nämä tiedostot, ja ne sisältävät komentosarjoja ja lähdekoodeja, jotka auttavat kommunikoimaan selaimen kanssa web-sivun avaamisessa ja näyttämisessä.

Useimmiten näet tämän laajennuksen vain URL-osoitteessa tai kun selaimesi lähettää sinulle vahingossa ASPX-tiedoston sen tiedoston sijaan, jonka luulit lataavasi.

Avaa ladatut ASPX-tiedostot

Jos sinä ladattu .aspx-tiedoston ja sen odotettiin sisältävän tietoja (kuten asiakirjaa tai muuta tallennettua dataa), on todennäköistä, että verkkosivustossa on jotain vikaa, ja hyödyllisen tiedon luomisen sijaan se toimitti tämän palvelinpuolen tiedoston. Siinä tapauksessa temppu on vain nimetä se uudelleen sellaiseksi kuin odotat sen olevan. Jos esimerkiksi odotit PDF-versiota tilistäsi verkkopankkitililtäsi, mutta sait sen sijaan tiedoston tällä tiedostotunnisteella, nimeä se uudelleen tili.pdf ja sitten auki Että. Jos odotit kuvaa, yritä nimetä se uudelleen kuva.jpg. Ymmärrät idean.

Näyttökuva, joka näyttää, kuinka ASPX-tiedoston tiedostopääte muutetaan PDF-muotoon

Nimeä uudelleen ASPX:stä PDF:ksi.

Jos haluat nimetä tiedoston tunnisteen uudelleen, tietokoneesi on asetettava näyttämään tiedostotunniste. Voit tehdä tämän avaamalla Suorita-valintaikkunan (WIN+R) ja kirjoita hallita kansioita. Käytä Näkemys valikko löytääksesi Piilota tunnettujen tiedostotyyppien laajennukset— poista sen valinta ja ota muutokset käyttöön. Ongelmana tässä on se, että joskus palvelin (sivusto, jolta saat tiedoston) ei nimeä oikein luotua tiedostoa (PDF, kuva, musiikkitiedosto jne.) ja esittää sen ladattavaksi niin kuin sen pitäisi. Otat vain viimeisen vaiheen manuaalisesti. Et voi aina vaihtaa tiedostopäätettä johonkin muuhun ja odottaa sen toimivan uudessa muodossa. Tämä tapaus PDF-tiedoston ja ASPX-tiedostotunnisteen kanssa on hyvin erikoinen seikka, koska se on todellakin vain nimeämisvirhe, jota olet korjaamassa. Joskus tämän ongelman syy liittyy selaimeen tai laajennukseen, joten sinulla voi olla onnea ladata sivu, joka luo ASPX-tiedoston eri selaimesta kuin tällä hetkellä käyttämästäsi selaimesta. Jos käytät esimerkiksi Edgeä, kokeile vaihtaa Chromeen tai Firefoxiin.

Kuinka avata muita ASPX-tiedostoja

Jos näet lopussa URL-osoitteen, jossa on ASPX, kuten tämä Microsoftilta, sivu toimii ASP.NET-kehyksessä:

https://www.microsoft.com/web/downloads/platform.aspx

Sinun ei tarvitse tehdä mitään avataksesi tämän tyyppisen tiedoston, sillä selaimesi tekee sen puolestasi. Kun selain näyttää sivun, se näyttää täysin normaalilta; tältä sivun takana oleva lähdekoodi näyttää tässä esimerkissä:

Kuvakaappaus ASPX-verkkosivun takana olevasta tekstistä

ASPX malliteksti.

Web-palvelin käsittelee tiedoston varsinaisen koodin, ja se voidaan koodata missä tahansa ASP.NET-koodaavassa ohjelmassa. Microsoftin Visual Studio on ilmainen ohjelma, jolla voit avata ja muokata näitä tiedostoja. Toinen työkalu, vaikkakaan ei ilmainen, on suosittu Adobe Dreamweaver. Joskus ASPX-tiedostoa voidaan tarkastella ja sen sisältöä muokata jollakin näistä ilmaisista tekstitiedostojen muokkausohjelmista. Monet URL-osoitteet päättyvät oletus.aspx koska kyseinen tiedosto toimii oletussivuna Microsoft IIS -palvelimille (eli sivuna, joka avautuu, kun käyttäjä pyytää sivuston pääsivua). Järjestelmänvalvoja voi kuitenkin muuttaa sen toiseksi tiedostoksi.

Kuinka muuntaa ASPX-tiedosto

ASPX-tiedostoilla on selkeä tarkoitus. Toisin kuin kuvat, kuten PNG- tai JPG-tiedostot, joissa tiedostojen muuntaminen pysyy yhteensopivana useimpien kuvankäsittelyohjelmien ja katseluohjelmien kanssa, ASPX-tiedostot lakkaavat tekemästä sitä, mitä niille on tarkoitettu, jos muunnat ne muihin tiedostomuotoihin. Jos esimerkiksi muunnat yhden HTML-muotoon, HTML-tulos näyttää varmasti ASPX-verkkosivulta. Koska ASPX-tiedoston elementit käsitellään palvelimella, et kuitenkaan voi käyttää niitä oikein, jos ne ovat olemassa HTML-, PDF-, JPG- tai muuna muuna tiedostona. Koska on kuitenkin ohjelmia, jotka käyttävät ASPX-tiedostoja, sinun tulee: voi tallenna se joksikin muuksi, jos avaat sen sopivassa editorissa. Esimerkiksi Visual Studio voi tallentaa yhden HTM-, HTML-, ASP-, WSF-, VBS-, ASMX-, MSGX-, SVC-, SRF-, JS- jne.

Etkö vieläkään voi avata sitä?

Varo sekoittamasta muita tiedostotunnisteita samalla nimellä tiedostotunnisteella, joka päättyy .ASPX. Esimerkiksi ASX-tiedostot näyttävät liittyvän ASPX-tiedostoihin, mutta ne voivat itse asiassa olla Alpha Five Library Temporary Index -tiedostoja, jotka toimivat vain Alpha Anywhere -alustan yhteydessä. Sama pätee muihin kuten ASCX.

FAQ

 • Kuinka avaat ASPX-tiedostoja Androidissa?

  Jos haluat muuntaa ASPX-tiedoston PDF-tiedostoksi katselua varten Androidilla, avaa tiedosto normaalisti, siirry kohtaan Tiedosto > Tulosta ja valitse tulostettavaksi PDF.

 • Kuinka avata ASPX-tiedosto Macissa?

  Microsoftilla on Mac-versio Visual Studio -ohjelmistostaan, jonka avulla voit avata ASPX-tiedostoja kyseisellä alustalla. Lataa ja asenna Visual Studio for Mac Microsoftin verkkosivustolta.

 • Kuinka luoda ASPX-tiedosto, jossa on sisäinen koodi takana olevan koodin sijaan?

  Jos haluat käyttää upotettua koodia, luo uusi verkkosivu verkkosivustollesi Visual Studiossa ja varmista, että: Sijoita koodi erilliseen tiedostoon ei ole tarkistettu.

Por Markus