atn files 98a411c5bf574ce0a4a56239b1f007ca

Mitä tietää

 • ATN-tiedosto on toimintotiedosto, joka avataan Photoshopilla.
 • Kun olet avannut tiedoston, käytä toistopainiketta -lta Windows > Toiminnot paletti tallennettujen toimintojen suorittamiseen.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mikä ATN-tiedosto on ja kuinka sitä käytetään tietokoneessa.

Mikä on ATN-tiedosto?

ATN-tiedostotunniste on Adobe Photoshop Actions -tiedosto. Se on suunniteltu tallentamaan vaiheita/toimintoja Photoshopissa, ja se on tarkoitettu «toistettavaksi» myöhemmin uudelleen samojen vaiheiden automatisoimiseksi. ATN-tiedostot ovat periaatteessa Photoshopin pikakuvakkeita, jotka ovat hyödyllisiä, jos huomaat käyväsi läpi samoja vaiheita yhä uudelleen. Nämä vaiheet tallennetaan, jotta Photoshop tietää tarkalleen, mitä tehdä, kun suoritat Actions-tiedoston. Tiedostoa voidaan käyttää missä tahansa tietokoneessa, joka avaa sen, olettaen, että samat käyttökelpoiset kohteet ovat mukana kyseisessä Photoshop-asennuksessa.

Kuinka avata ATN-tiedosto

ATN-tiedostoja käytetään Adobe Photoshopin kanssa, joten sinun on avattava ne. Jos kaksoisnapsauttaminen tai kaksoisnapauttaminen ei avaa tiedostoa, toimi seuraavasti:

 1. Varmista, että Toiminnot paletti on auki osoitteesta Windows valikosta. Teet sen nopeasti Alt+F9 pikanäppäin.

 2. Napsauta Toiminnot-paneelin oikeassa yläkulmassa olevaa pientä valikkokohtaa.

 3. Valitse Lataa toiminnot.

  Photoshopin toimintovalikko

 4. Valitse ATN-tiedosto, jonka haluat lisätä Photoshopiin, ja valitse ladata. Monet Internetistä ladatut toiminnot tulevat arkiston muodossa, kuten ZIP- tai 7Z-tiedostona. Tarvitset ohjelman, kuten 7-Zip, purkaaksesi ATN-tiedoston arkistosta.

 5. Kun olet valmis käyttämään toimintoa, palaa Toiminnot-palettiin, valitse toiminto ja valitse sitten toistopainiketta ikkunan alareunassa.

Kuinka muuntaa ATN-tiedostoa

ATN-tiedostojen on oltava tietyssä muodossa, jotta Adobe Photoshop tunnistaa ne. Ja koska mikään muu ohjelmisto ei käytä tämän tyyppisiä ATN-tiedostoja, tiedostoa ei tarvitse muuntaa mihinkään muuhun muotoon. Voit kuitenkin muuntaa ATN-tiedoston XML-tiedostoksi, jotta voit muokata vaiheita ja muuntaa sitten XML-tiedoston takaisin ATN-tiedostoon käytettäväksi Photoshopissa. Voit tehdä sen seuraavasti:

 1. Siirry osoitteeseen ps-scripts.sourceforge.net ja napsauta hiiren kakkospainikkeella ActionFileToXML.jsx tallentaaksesi JSX-tiedoston tietokoneellesi (sinun on ehkä vieritettävä alaspäin löytääksesi tiedoston).

 2. Siirry Photoshopissa osoitteeseen Tiedosto > käsikirjoituksia > Selaamaan läpi ja valitse juuri lataamasi JSX-tiedosto. Uusi ikkuna avautuu.

 3. Etsi ATN-tiedosto kohdasta Toimintotiedosto tämän uuden ikkunan alueella ja valitse sitten, mihin XML-tiedosto tallennetaan XML-tiedosto Pinta.

 4. Valitse Prosessi muuntaa ATN-tiedoston XML-tiedostoksi.

 5. Palaa osoitteeseen ps-scripts.sourceforge.net ja napsauta hiiren kakkospainikkeella ActionFileFromXML.jsx tallentaaksesi tämän tiedoston tietokoneellesi. Tämä JSX-tiedosto ei ole sama kuin vaiheen 1 tiedosto. Tämä on ATN-tiedoston luomista varten XML-tiedostosta.

 6. Toista vaiheet 2–4, mutta päinvastaisessa järjestyksessä: valitse luomasi XML-tiedosto ja määritä sitten, minne ATN-tiedosto tallennetaan.

 7. Nyt voit käyttää muunnettua ATN-tiedostoa Photoshopissa kuten mitä tahansa muuta.

ATN-tiedostot ovat vain ohjeita Photoshopin käyttämiseen, joten et voi muuntaa niitä PSD:ksi, varsinaiseksi projektitiedostoksi, joka sisältää kuvia, tasoja, tekstiä jne.

Lisää ohjeita ATN-tiedostojen kanssa

Voit ladata ja tuoda muiden käyttäjien luomia ATN-tiedostoja omaan Photoshop-ohjelmaasi yllä olevan ensimmäisen osan vaiheiden mukaisesti. Jos tiedostosi ei toimi Photoshopin kanssa, se ei välttämättä ole Actions-tiedosto. Jos tiedostotunniste ei ole «.ATN», kyseessä on luultavasti jotain aivan muuta. Esimerkiksi ATT-tiedostotunniste on hyvin samanlainen kuin ATN, mutta se kuuluu joko Alphacam Lathe Tool -tiedostoihin tai Web Form Post Data -tiedostoihin, joista kumpaakaan ei voi käyttää Photoshopin kanssa. Pro Tools Elastic Audio Analysis -tiedostot ovat samanlaisia. Ne käyttävät AAN-tiedostotunnistetta, joka voidaan helposti sekoittaa ATN-tiedostoon ja jota voidaan käyttää Photoshopissa. Sen sijaan avaa ne Avidin Pro Toolsilla. Lopuksi on ATM-tiedostopääte, jota 3D-mallinnussovellus Vue käyttää 3D-näkymätiedostona tai PSP-pelien käyttämä äänitiedosto.

FAQ

 • Kuinka luon ATN-tiedoston?

  Tallenna toiminto Photoshopissa avaamalla tiedosto Photoshopin valikkoriviltä ja valitsemalla Luo uusi toiminta in Toiminnot paneeli. Kirjoita toiminnan nimi > valitse toimintosarja > Aloita nauhottaminen . Lehdistö Lopeta toisto/tallennus lopettaaksesi nauhoituksen ja tallentaaksesi toiminnon.

 • Kuinka käytän toimintoa Photoshopissa?

  Varmista ensin, että Toiminnot-ruutu tulee näkyviin valitsemalla: Ikkuna > Toiminnot Photoshopin valikkorivillä. Avaa tiedosto > valitse toiminto tiedostosta Toiminnot paneeli > ja valitse. pelata. Jos haluat käyttää tiettyä osaa sarjasta, valitse aloituspiste ja paina pelata tai lataa yksi komento painamalla Ctrl Windowsissa tai Tehtävä macOS:ssä ja kaksoisnapsauta valintaa.

Por Markus