ScreenShot2021 06 24at9.13.15AM 550a7f07df6e45adac17dc4114b29b8e

Microsoft julkisti torstaina Windows 11:n, joka sisältää joukon uusia ominaisuuksia, jotka on suunniteltu helpottamaan käyttöjärjestelmän käyttöä taulutietokoneissa. Microsoft näyttää kiinnittävän paljon huomiota Windows 11:n käytön saumattomuuteen taulutietokoneissa. Mukaan ensimmäinen ilmoitus Käyttöjärjestelmän osalta yhtiö kesti torstaina keskustellakseen perusteellisesti uusista ominaisuuksista, joita se on suunnitellut Windows 11:lle tableteille. Tärkeimmät näistä ominaisuuksista olivat uudet kirjoitusparannukset, paremmat kosketuskohteet ja tietysti widgetit.

Toinen suuri muutos Windows 11:ssä tapahtuu, kun irrotat liitettävän näppäimistön taulutietokoneesta. Aiemmin käyttöjärjestelmä muutti asettelua, kun irrotit näppäimistön. Nyt asettelu on kuitenkin pysynyt samana, joten sinun ei tarvitse huolehtia ikkunoiden koon muuttamisesta tai ikkunoiden siirtämisestä. Kuvakkeet eivät myöskään kasva tablettitilassa, joten ne on helpompi nähdä, kun käytät Windows 11:tä ilman näppäimistöä tai ulkoista näyttöä. Kynän käyttö Windows 11:ssä tarjoaa myös joitain lisäominaisuuksia, kuten haptista palautetta. Microsoft lupasi myös yleisiä parannuksia musteen ja puheen kirjoittamiseen käytettäessä Windows 11:tä, mukaan lukien automaattiset välimerkit. Eletuen avulla käyttäjät voivat helposti vaihtaa sovellusten välillä ja suorittaa muita järjestelmän perustehtäviä.

Widgetit Windows 11:ssä

Widgeteillä on myös suuri rooli Windows 11:ssä yleensä, ja se on vieläkin totta, kun niitä käytetään tablettitilassa. Käyttäjät voivat muuttaa widgetien kokoa, siirtää niitä ja yleensä sijoittaa ne haluamansa mukaan. Se on mukava muutos, koska se helpottaa kalentereiden, säätietojen ja muistioiden kaltaisten asioiden käyttöä. Muita yleisiä käyttöjärjestelmän parannuksia on saatavilla myös tablettitilassa, jolloin käyttäjät voivat hyödyntää kaikkia Windows 11:n tarjoamia ominaisuuksia.

Por Markus