usb c vs micro usb what s the difference 5206594 1 2ef2702ab1b44b21a8379e7294e7c7ca

Tärkeimmät oppimispisteet

  • USB-C-liittimet ovat turvallisia, tukevia, pieniä ja helppo liittää ensimmäisellä kerralla.
  • USB-C-kaapelit eivät ole keskenään vaihdettavissa: Thunderboltilla, Power Deliveryllä ja muilla kaikilla on erilaiset tekniset tiedot.
  • Merkinnät tai värikoodit voisivat olla vastaus.

USB-C on iso sotku, eikä näytä siltä, ​​että sitä korjataan lähiaikoina. Silti se on paljon parempi kuin vanha USB-liittimien hodgepodge. Otat kaapelin ja kaksi laitetta kiinni, liität jommankumman pään johonkin laitteista ilman, että sinun tarvitsee vetää pistoketta oikea puoli ylöspäin, ja olet valmis. Paitsi et ole, koska ehkä nuo laitteet eivät toimi yhdessä. Ehkä yksi niistä ei ole USB-C, vaan Thunderbolt. Tai ehkä itse kaapeli voi siirtää vain virtaa, ei nopeaa dataa. «USB-C:n suurin etu on nopeampi virran, datan, audio-videon ja muiden toimittaminen yhdellä kaapelilla. USB-C:n joustavuus ja yleinen käyttö tekevät siitä yhden tämän hetken parhaista liitäntätyypeistä», pro audiovisuaalinen tuote manageri Christian Young kertoi Lifewirelle sähköpostitse. «[But] helppous tunnistaa, mikä johto on kytketty mihinkin laitteeseen, voi olla hämmentävää, koska jokainen USB-C-laite näyttää samalta.

Mikä on ongelma?

USB-C on liitin, joka on suunniteltu korvaamaan kaikki aiemmat USB-liittimet. Symmetrisen muodon ansiosta voit yhdistää sen molemmilla tavoilla sen sijaan, että tekisit aina väärän valinnan ensimmäisellä kerralla. Ja samaa pistoketta käytetään molemmissa päissä tietokoneen ja oheispään sijaan. Siinä on myös paljon enemmän tehoa kuin tavallisessa USB:ssä – tekniset tiedot ovat jopa noin 100 wattia tulevien versioiden kanssa, ja tiedonsiirto on riittävän nopea 4K-näyttöjen tai nopeiden SSD-levyjen liittämiseen. Tästä näkökulmasta katsottuna se on todella hämmästyttävää.

Lähikuva USB-C-kaapelista.

Ongelma tulee, kun sitä todella käyttää. Virtalähteenä käytetään samaa USB-C-liitintä, USB-C 3.1, USB-C 3.1 gen.2 ja Thunderbolt. Jokainen vaatii nopeamman ja tehokkaamman kaapelin kuin edellinen. Jos esimerkiksi liität Thunderbolt-telakointiaseman tai -näytön hitaammalla USB-C 3.1 -kaapelilla, et saa joko mitään tai videosignaali on heikentynyt. Esimerkiksi Applen iPadien mukana toimittamat USB-C-kaapelit ovat pääasiassa virransyöttöä varten. Sen kautta saa vähän dataa, mutta ei tarpeeksi esimerkiksi SSD-levyn yhdistämiseen. Ja jopa elementaalinen voimaosa on hämmentävää. «USB-C-standardi mahdollistaa laitteiden lataamisen paljon suuremmalla teholla verrattuna vanhempiin USB-versioihin, mikä mahdollistaa nopean latauksen», sähköinsinööri Rob Mills kertoi Lifewirelle sähköpostitse. «Tämän edun saamiseksi tarvitset kuitenkin oikean laturin, kaapeleiden ja laitteen yhdistelmän. Jos esimerkiksi ostat USB-C-laturin, joka ei tue Power Deliveryä ja yrität käyttää sitä kannettavan tietokoneen kanssa, kannettava tietokone ei veloita.»

Ratkaisu?

USB-C on niin hieno, monipuolinen ja vankka liitin, mutta sitä on käsitelty tiedon ja markkinoinnin kannalta erittäin huonosti. USB A:lla (iso suorakaiteen muotoinen liitin, jonka liität aina väärin ensimmäisellä kerralla), ainakin tiedät, että jos voit kytkeä sen, se toimii. Sama sekavuus mikro-, mini-, USB-B- ja muiden liittimien välillä johdon toisessa päässä. USB-C:n avulla ei ole mahdollista määrittää, mikä kaapeli sopii työhön, ja tilanne vain pahenee, kun kaapeleita kertyy lisää myöhempien ostojen yhteydessä. Olen alkanut merkitä Thunderbolt- ja USB-C 3.1 gen.2 -kaapeleita heti, kun otin ne laatikosta, mutta aloitin liian myöhään ja minulla on joukko salaperäisiä kaapeleita, jotka saattavat olla tai eivät kelpaa tehtävään. käsi.

Kasa kierrettyjä iPhone- ja iPad-latauskaapeleita.

Onko vastaus palata käyttämään erillisiä kaapeleita eri laitteille? Luultavasti ei. «Tämä voidaan korjata kaapelinhallinnan avulla tai värikoodaamalla kaapeleita tiettyjä laitteita varten. Nämä haitat ovat kuitenkin minimaalisia eivätkä ne paina USB-C:n etuja», Young sanoo. USB-IF (Implementers Forum) ilmoitti äskettäin uusista tarroista avuksi. Nämä näyttävät kaapelin tiedot ja latausnopeudet, mikä on hienoa, kunhan pidät kaapelia laatikossa. Ehkä tarvitsemme vain jotain vanhojen lilanpunaisten ja piparmintunväristen tulppien kaltaisia ​​hiirille ja näppäimistöille? Pistokkeiden värikoodaus, kuten Young ehdottaa, johtaisi rumiin kaapeleihin, mutta se olisi paljon käytännöllisempää. Toinen vaihtoehto olisi määrätä, että kaikki kaapelit pystyvät maksimaaliseen tehoon ja maksimaaliseen tiedonsiirtoon, mutta ne kaapelit olisivat kalliimpia, tuhlaavampia (joskus tarvitset vain peruskaapelin) ja mahdotonta pakottaa niitä Amazonissa, jossa yleinen ei- nimikaapelit kyllästävät markkinoita. Ehkä meidän käyttäjien on aika keksiä oma värikoodausmallimme ja merkitä ne kaapelit itse.

Por Markus