Start11 tekee Windowsin Start Menu Party juhlista kuin 2015

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Start11 on 5,99 dollarin sovellus, joka voi mukauttaa Windows 11:n aloitusvalikkoa.
  • Ohjelmisto voi jäljitellä Windows 7:n tai Windows 10:n käynnistysvalikon ulkoasua.
  • Se ei kuitenkaan voi palauttaa Windows 10:n Live Tiles -ruutuja tai vanhaa Windowsin hakupalkkia.

Etkö ole tyytyväinen Windows 11:n uuteen keskitetysti kohdistettuun Käynnistä-valikkoon? Se on okei; voit palata (hieman) vanhaan valikkotyyliin. Windows 11 tarjoaa pienen valikoiman Käynnistä-valikon mukauttamisvaihtoehtoja. Stardockin kehittämä Start11 on 5,99 dollarin (tai 14,99 dollarin useille laitteille) apuohjelma, joka voi muokata Käynnistä-valikkoa entisestään ja sisältää esiasetuksia, jotka jäljittelevät vanhempien Windows-versioiden ulkoasua ja tuntumaa. Ostin Start11:n ja olen käyttänyt sitä viimeisen kuukauden. Siitä puuttuu joitain vanhempien Windows-versioiden ominaisuuksia, mutta se toistaa niiden ulkoasun ja parantaa Windows 11:n vakiokäynnistysvalikkoa.

Kyllä, Start11 voi palauttaa vanhanaikaiset aloitusvalikot

Start11 sisältää kolme vanhempaa aloitusvalikkotyyliä. Windows 7- ja Windows 10 -tyylit tarjoavat jokaisen käyttöjärjestelmän ystäville tutun valikon. Kolmas vaihtoehto, Modern, on silta Windows 7:n ja Windows 10:n välillä, joka yhdistää perinteisen Windowsin Käynnistä-valikon asettelun modernin Windowsin estetiikkaan. Vaihtoehdot ylittävät vanhan Käynnistä-valikon mallin kopioimisen. Start11 tarjoaa vaihtoehtoisia malleja Windows 7:lle ja Modernille, ja kutakin voidaan muokata. Voit muun muassa muuttaa fonttikokoa, visuaalisia tehosteita tai lisätä mukautetun taustan.

Kuvakaappaus Start11:stä Windows 11 -tietokoneessa.

Saatavilla on myös Windows 11 -valikkotyyli. Se muistuttaa tavallista Windows 11:n Käynnistä-valikkoa, mutta siinä on ominaisuuksia, joita Windows-versiosta puuttuu, mukaan lukien helppo pääsy Ohjauspaneeliin ja Suorita. Voit myös muuttaa ulkoasua mieltymystesi mukaan. Kotipainikkeen mukauttaminen on ohjelmiston toiseksi tärkein ominaisuus. Windows 11 sisältää mahdollisuuden palauttaa Käynnistä-painike perinteiseen sijaintiinsa vasemmalla, mutta Start11 antaa sinun muuttaa painikkeen ulkonäköä. Näin voit omaksua täysin vanhan koulun ilmeen mukautetulla Windows 7- tai Windows XP -kuvakkeella.

Se on alku, mutta se ei ole täydellinen

Stardockin ohjelmisto voi jäljitellä Windows 10:n Käynnistä-valikon ulkoasua, tuntumaa ja asettelua, mutta se ei toimi. Valikon Live Tile -kopioissa ei ole Windows 10:n ominaisuuksia. Ne eivät päivity dynaamisesti, eikä niitä voi siirtää tai kiinnittää. Ne ovat vähän enemmän kuin kuvakeruudukko, joka kumoaa Windows 10:n Käynnistä-valikon palauttamisen. Windows Search on toinen arka paikka. Windows 11 muutti Windows-haun sijaintia siirtämällä sen tehtäväpalkin hakupalkista omaan kuvakkeeseensa. Valitettavasti start11 ei voi kumota tätä muutosta.

Kuvakaappaus Start11:stä Windows 11 -tietokoneessa.

Start11 sisältää hakukentän joissakin Käynnistä-valikon asetteluissa, mutta hakutoiminto on rajoitetumpi toteutus, joka voi hakea vain itse Käynnistä-valikosta. Luulen, että jopa kaikkein vanhentuneen Windows-suunnittelun peräänantamattomat fanit luottavat Windows 11:n hakutoimintoon Start11:n tarjoamisen sijaan.

Aloita napsautuksella

Rajoituksista huolimatta Start11 on houkuttelevampi kuin sen vaihtoehdot. Tämä johtuu ohjelmiston helppoudesta ja nopeudesta. Asennuksen jälkeen Start11 pyytää sinua valitsemaan Käynnistä-valikon mallin ja sen, haluatko keskitetyn vai vasemmalle kohdistetun Käynnistä-painikkeen. Valintasi tulee voimaan välittömästi.

Kuvakaappaus Start11:stä Windows 11 -tietokoneessa.

Start11 on niin yksinkertainen, että 5,99 dollarin hintalappu saattaa olla liian korkea, mutta kilpailun asentaminen hälventää tämän käsityksen. Open Shell on tehokas apuohjelma, jossa on laajempi valikoima vaihtoehtoja, mutta sitä on vaikea käyttää ja tulokset voivat olla visuaalisesti epämiellyttäviä tai bugisia. StartAllBack, 4,99 dollarin maksullinen vaihtoehto, on myös helppokäyttöinen, mutta keskittyy enemmän Windows 7:n Käynnistä-valikon tyyliin. Jätän Start11:n asennettuna Windows 11 -koneelleni. Siinä on puhdas, houkutteleva ulkoasu, josta pääsee nopeasti käyttäjäkansiooni, Windowsin Ohjauspaneeliin ja valitsemiini sovelluksiin. Se on enemmän kuin voin sanoa Microsoftin Windows 11:n mukana toimitetusta alkeellisesta Käynnistä-valikosta.

Por Markus