apple macbook pro with m1 chips 2f54a094c2e14ed68c6626ec6787425d

Apple on julkistanut MacBook Pro -sarjansa uusimman suunnittelun, joka sisältää sekä 14- että 16-tuumaiset mallit. Maanantaina Apple esitteli ensimmäisen katsauksen MacBook Pro -kannettaviensa uusimpaan versioon, jossa on täysin uusittu muotoilu. Päivitetyt järjestelmät sisältävät tuen Applen silikonipiirisarjojen, M1 Pron ja M1 Maxin, uusimmille versioille, jotka Apple väittää tarjoavan parhaan suorituskyvyn ammattimaisessa kannettavassa.

Uusi MacBook Pro on saatavana kahdessa eri koossa, 14 tuuman ja 16 tuuman mallina. 14 tuuman mallissa käytetään uutta M1 Pro -sirua, kun taas 16 tuuman malli antaa kuluttajille mahdollisuuden valita M1 Pro- ja M1 Max -piirisarjan välillä sen mukaan, minkä version he ostavat. Päivitetty muotoilu sisältää kuulokeliittimen ja kuusi «johtavaa» mikrofonia ja hifi-kaiutinta sekä 1080P-verkkokameran sujuvaa videopuhelua varten. Apple on myös lisännyt uusia portteja uusimpaan versioon, mukaan lukien HDMI-portin, kolme Thunderbolt 4 -porttia, SD-korttipaikan ja MagSafen palautuksen MacBook Prosiin. Toinen suuri muutos uudessa MacBook Prossa, jossa on M1 Pro ja M1 Max, on näyttö. Uusien versioiden myötä Apple tuo Liquid Retina XDR -näyttöteknologiansa MacBook-sarjaan ensimmäistä kertaa. Tämä tarjoaa jopa 1 000 nitin jatkuvaa kirkkautta sekä tukee HDR-sisältöä ja mukautuvaa virkistystaajuutta jopa 120 Hz. Sekä 14- että 16-tuumaiset versiot tukevat jopa 64 Gt RAM-muistia. Apple väittää, että uudet piirisarjat tarjoavat jopa 70 % nopeamman suorittimen suorituskyvyn verrattuna alkuperäiseen M1-siruun, josta ammattikäyttäjät pitävät hyödyllistä käytettäessä sovelluksia, kuten Photoshop, Final Cut ja DaVinci Resolve Studio. Uusi MacBook Pro M1 Prolla ja M1 Maxilla saattaa näyttää menneisyyden MacBook Proilta, mutta Apple sanoo, että se on suunnitellut järjestelmän kokonaan uudelleen tarjoamaan käyttäjien haluamia. Tämä sisältää kosketuspalkin poistamisen, joka on korvattu täysikokoisilla toimintonäppäimillä näppäimistön yläosassa.

Yleiskatsaus Applen uuteen MacBook Prohon M1:llä tehdyistä muutoksista

Uusi 14 tuuman MacBook Pro, jossa on M1 Pro, alkaa 1 999 dollarista kahdeksanytimisessä versiossa. 10-ytiminen 14 tuuman malli alkaa 2 499 dollarista. M1 Prolla varustetun 16 tuuman MacBook Pron hinta alkaa 2 499 dollarista, vaikka M1 Max -sirun versio alkaa 3 499 dollarista. Tämä hinta voi muuttua tallennustilan ja muiden käyttäjien kassalla valitsemien vaihtoehtojen mukaan. Uusi MacBook Pro, jossa on M1 Pro ja M1 Max, on ennakkotilattavissa tänään ja saapuu asiakkaille tiistaista 26. lokakuuta alkaen.

Por Markus