NetworkLocation 588e70ab5f9b5874ee5b3065 5c914b8fc9e77c00010e9776

Sen sijaan, että muuttaisit verkkoasetuksia manuaalisesti aina, kun vaihdat sijaintia, voit käyttää Macin verkkosijaintipalvelua useiden «sijaintien» luomiseen. Jokaisella on asetukset, jotka vastaavat tietyn verkkoportin kokoonpanoa. Sinulla voi esimerkiksi olla yksi paikka talosi edessä yhdistääksesi langalliseen Ethernet-verkkoosi. Voit määrittää toimistollesi toisen, joka myös käyttää langallista Ethernetiä, mutta jolla on erilaiset DNS (domain name server) -asetukset. Lopuksi voit luoda langattomalle yhteydelle sijainnin suosikkikahvilassasi. Tämän artikkelin ohjeet koskevat Mac OS X 10.8 (Mountain Lion) -käyttöjärjestelmää ja uudempaa.

Aseta paikat

Sinulla voi olla niin monta paikkaa kuin tarvitset. Samaa fyysistä sijaintia varten voi jopa olla useita verkkosijainteja. Jos sinulla on esimerkiksi kotona sekä kiinteä että langaton verkko, voit luoda kullekin erillisen verkkosijainnin. Näin määrität ja hallitset sijainteja Macissasi.

 1. Avata Järjestelmäasetukset napsauttamalla kuvaketta . napsauttaa Telakkatai valitsemalla se Apple-valikosta.

 2. Klikkaa Verkko kuvake.

  Verkko-kuvake Järjestelmäasetuksissa

 3. Valitse Muokkaa sijainteja avattavassa Sijainti-valikossa.

  Muokkaa verkkoasetuksissa valittuja sijainteja

 4. Jos haluat perustaa uuden sijainnin olemassa olevaan sijaintiin, koska monet parametreista ovat samat, valitse sijainti, jonka haluat kopioida nykyisten sijaintien luettelosta. Napsauta rataskuvaketta ja valitse Kaksinkertainen sijainti ponnahdusvalikosta.

  Kaksoissijaintivaihtoehto Macin verkkoasetuksissa

 5. Luo uusi sijainti napsauttamalla plusmerkkiä (+) -kuvaketta.

  Verkkoasetuksissa valittu plusmerkki

 6. Järjestelmäasetukset luo uuden sijainnin oletusnimellä «Untitled». Muuta nimi johonkin, joka tunnistaa sijainnin.

 7. Klikkaa Tehty nuppi.

  Valmis-painike Macin Verkkoasetukset-näytössä

 8. Voit nyt määrittää verkkoyhteystiedot kullekin verkkoportille luomassasi uudessa sijainnissa. Kun olet määrittänyt kunkin verkkoportin asetukset, voit vaihtaa eri sijaintien välillä käyttämällä avattavaa Sijainti-valikkoa.

Automaattinen sijainti

Kodin, toimiston ja mobiiliyhteyksien välillä vaihtaminen on nyt vain pudotusvalikko, mutta se voi olla vieläkin helpompaa. Jos valitset automaattisesti sisäänpääsy sisään Paikka avattavasta valikosta, Macisi valitsee parhaan sijainnin katsomalla, mitkä yhteydet ovat aktiivisia. Automaattinen-vaihtoehto toimii parhaiten, kun jokainen sijaintityyppi on yksilöllinen. esimerkiksi yksi langaton ja yksi langallinen sivusto. Kun useilla sijainneilla on samantyyppisiä yhteyksiä, Automaattinen-vaihtoehto valitsee joskus väärän, mikä voi johtaa yhteysongelmiin.

Kuinka asettaa ensisijainen verkkojärjestys

Voit määrittää ensisijaisen yhteysjärjestyksen, jotta Automaattinen-vaihtoehto arvaisi parhaiten käytettävää verkkoa. Voit esimerkiksi muodostaa langattoman yhteyden 802.11ac Wi-Fi-verkkoosi, joka toimii 5 GHz:n taajuuksilla. Jos kyseinen verkko ei ole käytettävissä, kokeile samaa Wi-Fi-verkkoa 2,4 GHz:llä. Lopuksi, jos kumpaakaan verkkoa ei ole saatavilla, yritä muodostaa yhteys toimistossasi toimivaan 802.11n-vierasverkkoon.

 1. Kun Automaattinen sijainti on valittuna avattavasta valikosta, valitse Wi-Fi -kuvaketta Verkko sivupalkin asetuspaneeli ja napsauta Pitkälle kehittynyt nuppi.

  Verkkoasetukset, joissa Wi-Fi ja Lisäasetukset korostettuina

 2. Valitse Wi-Fi -välilehteä avattavasta Wi-Fi-valikosta avataksesi luettelon verkoista, joihin olet aiemmin muodostanut yhteyden.

  Wi-Fi verkon lisäasetuksissa

 3. Valitse verkko ja vedä se haluamaasi kohtaan asetusluettelossa. Asetukset ovat ylhäältä, koska se on suosituin verkko, johon voidaan muodostaa yhteys, luettelon viimeiseen verkkoon, vähiten toivottavaan verkkoon muodostaa yhteys.

 4. Lisää Wi-Fi-verkko luetteloon napsauttamalla plusmerkkiä (+) luettelon alareunassa ja lisää uusi verkko noudattamalla ohjeita.

 5. Poista verkko luettelosta varmistaaksesi, että et koskaan muodosta automaattisesti yhteyttä kyseiseen verkkoon valitsemalla verkko luettelosta ja napsauttamalla miinusmerkkiä () merkki.

Por Markus