GettyImages 1131810871 825ea0be089c4b2da13bf62281ccb7d1

Mitä tietää

  • Vaihda antenni vahvempaan ympärisuuntaiseen antenniin, suuren vahvistuksen suuntaavaan antenniin tai ulkoiseen antenniin parantaaksesi antennin suorituskykyä.
  • Omnisuuntaisella antennilla voi olla vaikeuksia saavuttaa pitkiä matkoja, koska signaalit leviävät kaikkiin suuntiin.
  • Suuren vahvistuksen suuntaavat antennit lisäävät signaalin vastaanottoa tietyllä alueella fokusoimalla signaalin tähän suuntaan.

Langattomat verkkoreitittimet ja tukiasemat sisältävät Wi-Fi-antenneja, jotka lähettävät signaaleja tasaisesti kaikkiin suuntiin. Näitä antenneja kutsutaan monisuuntainen, ja ne helpottavat reitittimen käyttöönottoa ja sijoittamista. Kun reititin asennetaan keskelle taloa ja langattomat asiakkaat ovat hajallaan eri huoneissa, monisuuntainen antenni lähettää signaalin talon kaikkiin kulmiin.

Paranna reitittimen suorituskykyä

Joskus on parempi vaihtaa reitittimen sisäänrakennettu antenni toiseen. Monisuuntaisella antennilla voi olla vaikeuksia saavuttaa pitkiä matkoja, koska signaaliteho laajenee kaikkiin suuntiin. Tämä voi johtaa kodissasi tai yrityksessäsi «kuolleeseen kohtaan», jonne signaali ei pääse.

Paranna reitittimen suorituskykyä uusilla antenneilla:

  • Vaihda olemassa oleva monisuuntainen antenni vahvempaan ympäriantenniin.
  • Vaihda olemassa oleva monisuuntainen antenni korkeavahvisteiseen suunta-antenniin.
  • Lisää ulkoinen ympäri- tai suunta-antenni reitittimeen.

Antennin vaihto

Tarkista reitittimesi valmistajan verkkosivusto. Voit ehkä ostaa päivitettyjä vara-antenneja tiettyä reititinmallia varten. Vaikka valmistajalla ei olisi vaihtoantenneja, Internetistä löytyy runsaasti yleisantenneja. Selvitä reitittimesi verkkostandardi ennen antennin ostamista. Tämä voi olla langaton N- tai langaton AC-tekniikka (merkitty 802.11n tai 802.11ac vastaavasti) tai jokin muu spesifikaatio. Sinun on ostettava yhteensopiva antenni. Reitittimen antennien päivittäminen ei vaadi työkaluja. Ruuvaa vain vanhat antennit irti ja ruuvaa uudet antennit kiinni. Jos reitittimen antenneja ei voi irrottaa, ne eivät todennäköisesti ole vaihdettavissa.

Lisää ulkoinen antenni

Jotkut reitittimien valmistajat myyvät ulkoisia ympäri- ja suunta-antenneja, jotka ovat vahvempia kuin reitittimen sisäänrakennettu antenni. Vahvempi ympärisäteilevä antenni saavuttaa kauempana olevat paikat yrityksessä tai kotona aikaisemmin. Koska Wi-Fi-yhteydet ovat etäisyysherkkiä, vahvempi yhteys johtaa usein parempaan verkon suorituskykyyn. Monissa reitittimissä on ulkoinen antenniliitäntä, joka mahdollistaa helpon liittämisen uudelle antennille. Katso lisätietoja reitittimen tuotedokumentaatiosta ennen uuden antennin tilaamista.

High Gain suuntaantennit

Laajennettu Wi-Fi-kantama voidaan saavuttaa korkeavahvisteisella suunta-antennilla, joka lisää signaalin vastaanottoa tiettyyn suuntaan. Tarkentamalla signaalia korkean vahvistuksen antenni mahdollistaa signaalin paremman hallinnan ja kohdistamisen kodin alueelle, jossa langattomat laitteet sijaitsevat.

Kun vahvempi signaali ei ole parempi

Liian vahva langaton antenni voi aiheuttaa verkon tietoturvaongelmia. Voimakkaiden monisuuntaisten antennien käyttö voi johtaa Wi-Fi-signaalien virtaamiseen kodin tai yrityksen ulkopuolelle viereisille alueille, joissa radiosignaalit voidaan siepata.

Por Markus