Belkin reitittimen oletus IP osoitteen loytaminen

Mitä tietää

  • Oletus-IP: Kaikki Belkin-reitittimet käyttävät oletus-IP-osoitetta 192.168.2.1.
  • Oletusnimet/salasanat: Nimet ovat «järjestelmänvalvoja» «järjestelmänvalvoja» tai tyhjä. Salasanat ovat «järjestelmänvalvoja» «Salasana«tai tyhjä.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit etsiä ja muuttaa Belkin-brändin reitittimen oletus-IP-osoitetta.

Belkin-reitittimen IP-oletusosoitteen asetukset

Jokaiselle reitittimelle on määritetty tavallinen yksityinen IP-osoite valmistuksen yhteydessä. Tietty arvo riippuu reitittimen merkistä ja mallista, ja yleensä jokaisella yhden valmistajan reitittimellä on sama oletus-IP-osoite. Järjestelmänvalvojan on tiedettävä IP-osoite, jotta hän voi muodostaa yhteyden reititinkonsoliin verkkoselaimessa, jotta hän voi muuttaa langattoman salasanan, määrittää portin edelleenlähetyksen, ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) -protokollan tai käyttää mukautettuja DNS (Domain) -palvelimia. ) . Kaikki Belkin-reitittimeen liitetyt laitteet, joilla on oletus-IP-osoite, voivat käyttää reititinkonsolia verkkoselaimen kautta. Avaa verkkoselain, kuten Chrome, Microsoft Edge, Safari tai Firefox, ja kirjoita Belkinin oletus-IP-URL-osoite selaimen osoitekenttään tässä muodossa:

http://192.168.2.1/

Tätä osoitetta kutsutaan joskus oletusyhdyskäytävän osoitteeksi, koska asiakaslaitteet käyttävät reititintä yhdyskäytävänä Internetiin. Tietokoneiden käyttöjärjestelmät käyttävät joskus tätä termiä verkon asetusvalikoissa. Jos et pääse Belkinin verkkopohjaiseen ohjauspaneeliin oletus-IP-osoitteella, kirjoita: http://reititin sen sijaan verkkoselaimen osoiteriville.

Oletuskäyttäjätunnukset ja salasanat

Sinun on annettava järjestelmänvalvojan käyttäjätunnus ja salasana, ennen kuin voit käyttää reititinkonsolia. Suosittelemme, että muutat näitä tietoja, kun määrität reitittimen. Jos tarvitset oletuskäyttäjätunnuksen ja salasanan Belkin-reitittimelle, kokeile seuraavaa:

  • Oletuskäyttäjänimetjärjestelmänvalvoja, järjestelmänvalvojatai tyhjä
  • Oletussalasanatjärjestelmänvalvoja, Salasanatai tyhjä

Jos muutit oletusasetuksia ja menetit uudet tunnistetiedot, nollaa reititin ja anna oletuskäyttäjätunnus ja salasana. Nollauspainike sijaitsee yleensä takana Belkin-reitittimen Internet-porttien vieressä. Paina ja pidä Reset-painiketta painettuna 30-60 sekuntia.

Tietoja reitittimen nollauksesta

Belkin-reitittimen nollaus korvaa kaikki verkkoasetukset, mukaan lukien paikallisen IP-osoitteen, tehdasasetuksiin. Vaikka järjestelmänvalvoja olisi muuttanut oletusosoitetta, reitittimen nollaaminen muuttaa sen takaisin oletusosoitteeksi. Reitittimen nollaaminen on tarpeen vain harvoissa tilanteissa, kun laite on päivitetty virheellisillä asetuksilla tai virheellisillä tiedoilla, kuten laiteohjelmiston päivityksen vuoksi, jonka vuoksi se lakkaa vastaamasta järjestelmänvalvojan yhteyspyyntöihin. Virran katkaiseminen tai reitittimen virtakytkimen käyttäminen ei aiheuta reitittimen palauttamista oletus-IP-osoitteeseen. Ohjelmisto on palautettava tehdasasetuksiin.

Reitittimen oletus-IP-osoitteen muuttaminen

Aina kun kotireititin kytketään päälle, se käyttää samaa yksityistä verkko-osoitetta, ellei järjestelmänvalvoja muuta sitä. Reitittimen oletus-IP-osoitteen muuttaminen saattaa olla tarpeen IP-osoiteristiriidan välttämiseksi verkkoon asennetun modeemin tai muun reitittimen kanssa. Jotkut asunnonomistajat haluavat käyttää osoitetta, joka on helppo muistaa, mutta yhden yksityisen IP-osoitteen käyttäminen ei hyödytä verkon suorituskykyä tai turvallisuutta. Reitittimen oletus-IP-osoitteen muuttaminen ei vaikuta reitittimen muihin järjestelmänvalvojan asetuksiin, kuten DNS-osoitteen arvoihin, verkon peitteeseen (aliverkon peitteeseen) tai salasanoihin. Sillä ei myöskään ole vaikutusta Internet-yhteyksiin. Jotkut Internet-palveluntarjoajat seuraavat ja valtuuttavat kotiverkkoja reitittimen tai modeemin median pääsynhallinnan (MAC-osoitteen) mukaan, mutta eivät paikallisten IP-osoitteiden mukaan. Jos sinulla on ongelmia reitittimen yhteysnopeuden kanssa, ongelma ei johdu oletus-IP-osoitteesta. Päivitä järjestelmäohjelmisto, tarkista päivitetyt ohjaimet ja siirrä reititin lähemmäs Internetiin kytkettyjä laitteita yhteyden nopeuden parantamiseksi.

Por Markus