tokyo auto salon 2015 461214964 57ba27fd5f9b58cdfd173076 scaled

Huippuluokan autoäänijärjestelmät tarvitsevat usein paljon mehua, ja joidenkin autojen alkuperäinen sähköjärjestelmä ei vain ole tehtävänsä mukainen. Ratkaisu on joissain tapauksissa asentaa suuritehoinen laturi, mutta se toimii vain, kun moottori on käynnissä. Jos haluat lisää tehoa moottorin ollessa sammutettuna, on parasta asentaa toinen akku.

Tehokkaat auton audiojärjestelmät suorituskykyyn

Jos haluat lisätä ylimääräistä energiaa pitääksesi suorituskykyisen äänilaitteistosi käynnissä, sinulla on kaksi perusvaihtoehtoa. Ensimmäinen vaihtoehto on luopua OEM-akusta (Original Equipment Manufacturer) saadaksesi suurimman ja kapasiteetin akun, joka mahtuu käytettävissä olevaan tilaan. Tämä on helpoin ratkaisu ja riittää yleensä useimpiin tilanteisiin. Toinen vaihtoehto on vaihtaa yksittäinen akku mukautetuilla upouusilla paristoilla tai lisätä syvän syklin varmuuskopio. Tämä on monimutkaisempi, mutta se voi mahdollisesti antaa sinulle vielä enemmän ylimääräistä tehoa, ja sen lisäetuna on mahdollisuus asentaa toinen akku lähelle vahvistinta. Tietysti on myös tärkeää muistaa, että on tilanteita, joissa jäykistekansi tai suuritehoinen laturi on parempi idea kuin lisäakku. Toisen akun lisääminen on hyvä idea, jos haluat autosi audiojärjestelmän toimivan pidempään, kun moottori on sammutettu, mutta siitä ei ole hyötyä, jos moottori on todella käynnissä.

Tehokkaat akut korkealaatuiseen äänentoistoon

Kun etsit lisää tehoa huippuluokan äänilaitteellesi, etsit todella enemmän ylimääräistä kapasiteettia. Kaikilla akuilla on useita eri luokituksia, mutta kaksi tärkeintä ovat vahvistimen käynnistys ja varakapasiteetti. Käynnistysvahvistimet viittaavat siihen, kuinka paljon ampeeria akku voi tuottaa kerralla raskaalla kuormituksella, eli kun moottori käynnistetään, ja varakapasiteetti, joka ilmaistaan ​​yleensä ampeeritunteina, viittaa siihen, mitä akku voi tuottaa pidemmän ajan kuluessa. . Tämä tarkoittaa, että etsit korkean suorituskyvyn akkua, joka tarjoaa paljon varakapasiteettia. Riippuen siitä, millä autolla ajat, sinulla voi olla tai ei ehkä ole ylimääräistä työskentelytilaa akun suhteen. Niin kauan kuin vaihtoakku mahtuu fyysisesti varattuun tilaan ja voit varmistaa sen turvallisesti, on hyvä vaihtaa OEM-akku jälkimarkkinaakkuun, jonka varakapasiteetti on huomattavasti suurempi. Jos sinulla on tilaa suuremmalle akulle, se on helpoin vaihtoehto. Pienen OEM-akun vaihtaminen isompaan akkuun on oikeastaan ​​vain vanhan akun irrottamista, uuden asettamista ja akkukaapelien kytkemistä. Sen helpommaksi se ei tule.

Toiset paristot korkealaatuiseen äänentoistoon

Toinen tapa lisätä ylimääräistä vara-akkukapasiteettia on itse asiassa lisätä toinen akku. Tässä tapauksessa saat yleensä parhaan tuloksen tyhjentämällä nykyisen akun ja asentamalla kaksi vastaavaa akkua. Akkujen tulee olla täsmälleen samaa merkkiä, ryhmää ja ikää. Uusien akkujen ei tarvitse olla samaa ryhmää kuin alkuperäinen akku, mutta niiden on oltava sama ryhmä ja valmistuspäivämäärä. Tämä on pohjimmiltaan vain sen varmistamiseksi, että yksi akku ei lataudu liikaa eikä kumpikaan akku yritä vetää mehua toisesta, kun auto on sammutettu, mikä voi johtaa lyhyempään käyttöikään.

Toinen akun korkean suorituskyvyn äänen kytkentäkaavio

On olemassa useita tapoja kytkeä toinen akku autoon, mutta tämä on hyvä alku.

Kun asennat uusia vastaavia akkuja, toinen tulee mennä alkuperäisen akun sijaintiin, ja toinen tulee kytkeä rinnan. Toisen akun voi asentaa matkustamoon tai tavaratilaan, vaikka sitä matkustamoon asennettaessa kannattaa ottaa huomioon ja akkupakkausta tai muuta suojausta kannattaa käyttää vaikka se menisi matkalaukkuun. Kun kytket akut yhteen, on tärkeää johdottaa ne rinnakkain. Tämä tarkoittaa, että yhdistät yhden akun miinusnavan toisen miinusnapaan ja liität myös positiiviset navat yhteen. On myös tärkeää käyttää vahvaa akkukaapelia ja positiivisessa kaapelissa on oltava linjassa oleva sulake. Lisäsuojaa varten harkitse sulakkeen asentamista sekä alkuperäiseen akkuun että toiseen akkuun. Molemmat akut tulee myös liittää runkoon tai muuhun hyvään maahan. Vaikka voisit teknisesti jättää uuden akun maadoittamatta tai maadoittaa ne molemmat ja olla kytkemättä negatiivisia napoja, molempien akkujen maadoittaminen ja myös negatiivisten liittäminen voivat ratkaista monia ongelmia ennen kuin niitä koskaan tapahtuu. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi vahvistin tulee liittää suoraan uuteen akkuun ja sijoittaa sen lähelle. Voit esimerkiksi sijoittaa sekä toisen akun että vahvistimen tavaratilaan. On myös erittäin tärkeää käyttää sisäänrakennettua vahvistinsulaketta uuden akun ja vahvistimen välissä.

Uuden akun käyttäminen alkuperäisen akun kanssa

Voit myös säilyttää nykyisen akun ja lisätä syväkierto- tai meriakun. Tämä vaihtoehto on hieman erilainen, koska sinun on johdotettava se siten, että voit eristää jokaisen akun sähköjärjestelmästä ja mikä tärkeintä, toisistaan. Ajatuksena on käyttää alkuperäistä akkua ajaessasi ja suurempaa syväakkua, kun olet pysäköitynä. Tällä on lisäetuna, että sinulla ei koskaan vahingossa ole liian vähän tehoa käynnistääksesi autosi uudelleen. Vaihdatpa sitten isompaan akkuun tai laitat toisen, oikean vaakasuoran mittasuhteen omaavan paikan löytäminen ei riitä. Jos uusi akku on tarpeeksi pitkä maadoittaakseen konepellin, sinun on etsittävä muita vaihtoehtoja.

Ongelma ylimääräisessä akun kapasiteetissa

Asennatpa suurikapasiteettista akkua tai toista akkua rinnakkain, on tärkeää muistaa, että et näe mitään todellista hyötyä ennen kuin moottori on sammutettu. Silloin lisäkapasiteetti tulee tarpeeseen. Kun moottori on käynnissä, ylimääräinen akku on vain ylimääräinen kuorma laturille, joka voi ylikuormittaa vanhaa (tai alitehoista) yksikköä. Riippuen tarkasta ongelmasta, jota yrität ratkaista, saatat olla parempi vaihtoehto auton äänikondensaattorilla kuin ylimääräisellä akulla. Vaikka suojukset eivät yleensä ole paras ratkaisu kaikille, jotka todella kilpailevat autoäänikilpailuissa, ne voivat usein ratkaista pieniä ongelmia, kuten ajovalojen himmenemisen erityisen kovaäänisen tai raskaan basson musiikin aikana.

Por Markus