wifi 457942467 56a1ada53df78cf7726cfcb1

Wi-Fi Protected Access on Wi-Fi-suojaustekniikka, joka on kehitetty vastauksena Wired Equivalent Privacy -standardien heikkouksiin. Se parantaa WEP:n todennus- ja salausominaisuuksia. WPA2 on puolestaan ​​WPA:n parannettu muoto; vuodesta 2006 lähtien jokaisen Wi-Fi-sertifioidun tuotteen on käytettävä sitä.

WPA-ominaisuudet

WPA tarjoaa vahvemman salauksen kuin WEP käyttämällä yhtä kahdesta vakiotekniikasta: Temporaalinen avaimen eheysprotokolla ja edistynyt salausstandardi. WPA sisältää myös sisäänrakennetun todennustuen, jota WEP ei tarjoa.

Jotkin WPA-toteutukset sallivat myös WEP-asiakkaiden muodostaa yhteyden verkkoon, mutta silloin suojaus on alennettu kaikkien kytkettyjen laitteiden WEP-tasolle. WPA sisältää tuen: puhelinverkkoyhteyden käyttäjäpalvelun etätodennus palvelimia. Tässä asetuksessa palvelimella on pääsy laitteen tunnistetietoihin, jotta käyttäjät voivat todentaa ennen verkkoyhteyden muodostamista. Palvelin myös säilyttää laajennettavissa oleva todennusprotokolla viestejä. Kun laite muodostaa yhteyden WPA-verkkoon onnistuneesti, avaimet luodaan nelisuuntaisella kättelyllä, joka tapahtuu tukiaseman (yleensä reitittimen) ja laitteen välillä. TKIP-salausta käytettäessä mukana tulee viestin eheyskoodi sen varmistamiseksi, että tietoja ei väärennetä. Se korvaa WEP:n heikomman pakettitakuun, jota kutsutaan sykliseksi redundanssitarkistukseksi.

Mikä on WPA PSK?

WPA Pre-Shared Key on WPA:n muunnos, joka on suunniteltu kotiverkkoon. Se on yksinkertaistettu mutta silti tehokas WPA-muoto. Kuten WEP:ssä, staattinen avain tai tunnuslause asetetaan, mutta WPA-PSK käyttää TKIP:tä. WPA-PSK vaihtaa avaimia automaattisesti ennalta määrätyin väliajoin, jotta hakkereiden on vaikea löytää ja hyödyntää niitä.

Työskentely WPA:n kanssa

Näet vaihtoehdot WPA:n käyttämiseksi yhteyden muodostamiseen langattomaan verkkoon ja verkon määrittämiseen, johon muut voivat muodostaa yhteyden. Se on suunniteltu tukemaan WPA-a edeltäviä laitteita, kuten WEP:tä käyttäviä laitteita, mutta jotkin toimivat WPA:n kanssa vasta laiteohjelmistopäivityksen jälkeen. Muut ovat yksinkertaisesti yhteensopimattomia. Esijaetut WPA-avaimet ovat alttiina hyökkäyksille, vaikka protokolla on turvallisempi kuin WEP. Paras puolustuksesi on salalause, joka on tarpeeksi vahva välttääksesi raa’an voiman hyökkäyksiä.

FAQ

  • Kuinka löydän WPA-avaimeni reitittimelleni?

    Langattoman verkon nimi (SSID) ja avain ovat yleensä reitittimen pohjassa. Verkon nimeä ja avainta ei pidä sekoittaa reitittimen asetusten käyttämiseen vaadittavaan käyttäjätunnukseen ja salasanaan. Jos WPA-avain on muutettu, nollaa reititin palauttaaksesi avaimen oletusarvoon.

  • Mitä eroa on WPA:n ja WPA2:n ja WPA3:n välillä?

    Suurin ero WPA:n ja WPA2:n välillä on, että WPA2 tarjoaa erinomaisen salauksen. Uusin standardi on WPA3, joka tarjoaa parannetun suojan avoimille verkoille.

  • Mistä tiedän, onko reitittimeni WEP vai WPA?

    Valitse Windows 10:ssä Wi-Fi -kuvake tehtäväpalkissa, valitse Ominaisuudet sen verkon alta, johon olet tällä hetkellä yhteydessä, ja etsi sitten Turvallisuustyyppi. Säilytä Macissa . painetaan Valinta -painiketta ja valitse Wi-Fi -kuvaketta työkalupalkissa nähdäksesi verkkotietosi. Avaa Androidissa Wi-Fi-yhteydet ja napauta verkkoa nähdäksesi sen tiedot.

Por Markus