kamil s SuPAbuuK7f4 unsplash b99412d09e6842cfad2b607f9b8d87ff

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Vaikka Xbox Series X ei ole yhtä tehokas kuin Xbox Series X, se on enemmän kuin kykenevä viemään sinut seuraavan sukupolven pelaamiseen.
  • Tuki 1440P-resoluutiolle ja 120FPS:lle mahdollistaa sujuvamman ja graafisesti yksityiskohtaisemman pelin kuluttamatta liikaa rahaa.
  • Xbox Series S on täydellinen niille, jotka haluavat maistaa seuraavan sukupolven, mutta eivät ole kiinnostuneita täydellisestä, kalliista paketista.

Minulla on ollut Xbox Series S nyt yli kuusi kuukautta, ja se on edelleen yksi parhaista seuraavan sukupolven konsoleista, joita voit ostaa, huolimatta siitä, että sen edullisemmaksi on tehty kompromisseja. Kun Microsoft julkisti Xbox Series S:n ja kalliimman Series X:n, monet vertailut alkoivat hypätä. Kun Series X lupasi 4K-pelaamista nopeilla virkistystaajuuksilla ja maksoi 500 dollaria, Series S oli paljon edullisempi hintaan 299 dollaria. Tietenkin tehtiin joitain uhrauksia alhaisemman hinnan saavuttamiseksi. Näistäkin kompromisseista huolimatta Xbox Series S on yksi – ellei paras – seuraavan sukupolven konsoleista tavalliselle ihmiselle. «Hinta on yksi Series S:n suurimmista eduista. Se ei ole pelkästään halvin seuraavan sukupolven konsoli, vaan se antaa sinulle myös pääsyn Xbox Game Passiin ja kaikkeen, mitä siinä on.» David Wingertinnokas pelaaja, Lifewire kertoi minulle haastattelussa.

Budjettiystävällinen

Jos etsit uutta konsolia, Xbox Series S voi olla helppo unohtaa. Loppujen lopuksi vain 299 dollarilla täytyy tehdä suuria kompromisseja, eikö? Ei aivan. Kyllä, hinta on ylivoimaisesti yksi S-sarjan suurimmista myyntivalteista, mutta se ei tarkoita, etteikö konsoli kestäisi itseään. Tuki 1440P-resoluutiolle ja jopa 120 kuvaa sekunnissa (FPS) löytyy täältä. S-sarja tarjoaa skaalauksen 4K-tarkkuuteen, mutta se ei saavuta kalliimman Xboxin alkuperäistä 4K-laatua. Silloinkin 1440P on valtava päivitys verrattuna viimeisen sukupolven konsolien pelien 720P- ja 1080P-resoluutioihin.

Valkoinen Xbox One -konsoli, jossa valkoinen ohjain nojaa sitä vasten.

Jopa 120 FPS:n tuki tarkoittaa myös sitä, että pelit voivat toimia sujuvammin, jolloin voit hyödyntää korkeampia kuvanopeuksia, mikä on erittäin hyödyllistä peleissä, kuten ensimmäisen persoonan räiskintäpeleissä ja muissa toiminnantäyteisissä peleissä.

Pelit, pelit, pelit

Toinen Xbox Series S:n plussa on erittäin edullinen yhdyskäytävä Xbox Game Passiin. Game Passissa on yli 100 peliä, joten Microsoft on luonut ainutlaatuisen tavan kokea viimeisen ja seuraavan sukupolven pelien parhaat puolet Xbox-konsolilla. Game Pass ei vain anna sinulle pääsyä Microsoftin ensimmäisen osapuolen peleihin, vaan on myös useita kolmannen osapuolen pelejä, jotka debytoivat tilauspalvelussa julkaisun yhteydessä. Xbox Series X:lle ja Series S:lle tehtyjen pelien välillä ei myöskään ole eroja, joten sinun ei koskaan tarvitse huolehtia siitä, että uudempaa peliä ei ole saatavilla Series S:ssä niin kauan kuin se on saatavilla Xboxissa. Jos haluat vain tavan pelata uudempia pelejä, joissa on paranneltuja ominaisuuksia verrattuna edellisen sukupolven konsoleihin, Xbox Series S on kaikki mitä tarvitset.

Täydellistä Okei

On kuitenkin joitain huonoja puolia. Vaikka Series S lisää uskomatonta lisäarvoa seuraavan sukupolven konsolivalikoimaan, se sisältää muutamia varoituksia. Ensinnäkin todellista 4K-pelaamista ei ole. 4K on osa uuden sukupolven pelien ja viihteen suurta pyrkimystä, ja vaikka Series S voi skaalata pelit 4K-tarkkuuteen, se ei pyöritä niitä natiivina. Hinta on yksi Series S:n suurimmista eduista. Se ei ole vain halvin seuraavan sukupolven konsoli, vaan se antaa sinulle myös pääsyn Xbox Game Passiin ja kaikkeen, mitä siinä on. Ja tuki konsolin 1440P-resoluutiolle saattaa olla rajoitettua. Jotkut pelit kuten Resident Evil Village ovat tarjonneet erinomaisen tuen tälle resoluutiolle, kun taas toiset ovat rajoittaneet konsolin videolähdön 1080P:hen. Valitettavasti se on yksi niistä asioista, joihin kehittäjällä on edelleen paljon valtaa, vaikka se voi muuttua tulevaisuudessa. Series S:n mukana tulee myös pienempi tallennustila kuin X:ssä. Jos kalliimman konsolin mukana tulee 1 Tt, S-sarja tarjoaa vain puolet siitä. Se tuo silti samat nopeammat latausajat ja nopean jatkamisominaisuuden, jonka avulla voit vaihtaa pelien välillä helposti, mutta sinun on sekoitettava pelejäsi hieman enemmän. Xbox Series S:n arvon määrittäminen suoraan sanottuna riippuu siitä, mitä haluat seuraavan sukupolven konsoliltasi. Jos etsit vain tapaa kokea seuraava sukupolvi ilman, että sinun tarvitsee huolehtia koko tavarapaketista, S-sarja on täydellinen konsoli tähän työhön.

Por Markus