WIFIextenderpluggedintowall 65cc3315eb444d5fb31a9ce0e27ccbb7

Wi-Fi-laajennus tekee juuri sen, mitä sen nimi sanoo: se laajentaa Wi-Fi-signaali, jotta voit käyttää Internetiä useammissa osissa kotiasi. Jos asut tai työskentelet valtavassa tilassa, jossa on useita kerroksia tai jossa on paksut seinät tai muita esteitä, WiFi-laajennus levittää WiFi-signaalisi koko alueelle.

Kuinka Wi-Fi-laajentimet toimivat

Nämä laitteet muodostavat yhteyden reitittimeen langattomasti ja laajentavat Wi-Fi-signaalin alueille, joihin reititin ei pääse. Saatat joutua kokeilemaan fyysistä sijoittelua ennen kuin valitset omasi sijainnin. Wi-Fi-laajennuksia on kahta tyyppiä: pieniä, jotka kytketään pistorasiaan, ja suurempia pöytälaitteita, joissa on usein Ethernet-portit. Riippumatta valitsemastasi tyypistä, se lisää reitittimesi peittoaluetta.

Kun asennat Wi-Fi-laajentimen, voit valita kahdesta verkosta (reititin ja laajennus) kahdella taajuudella (2,4 GHz ja 5 GHz). Sinun on yhdistettävä laitteesi laajentimeen manuaalisesti ensimmäisen kerran. Kun olet tallentanut sen, voit helposti vaihtaa reitittimen ja laajennusverkon välillä sen mukaan, kumpi on kulloinkin vahvempi. Wi-Fi-laajennuksen oletusverkon nimi ja salasana riippuvat valmistajasta.

Tarvitsetko todella WiFi-laajentimen?

Jos omistat reitittimesi, tarkista, kannattaako se päivittää. Jos vuokraat sellaisen Internet-palveluntarjoajaltasi, ota yhteyttä heihin saadaksesi ilmaisen päivityksen. Joskus uusi reititin on kaikki mitä tarvitset langattomien ongelmien korjaamiseen. Jos nykyinen reitittimesi on riittävän nykyinen, kannattaa ostaa laajennus, jolla on samanlaiset tai samat tekniset tiedot. Et halua pidennystä vähemmän on edistyneempi kuin reitittimesi, koska se ei ole tarpeeksi vahva, ja jos hankit kehittyneemmän, maksat toiminnoista, joita et voi käyttää. Ennen kuin ostat sellaisen, varmista, ettei ole muuta ratkaisua, kuten reitittimen siirtäminen keskeisempään paikkaan, päivittäminen uuteen tai vaihtaminen mesh-verkkoon.

Vaihtoehtoja Wi-Fi Extenderille

On monia syitä, miksi tilassasi voi olla heikko tai olematon WiFi-signaali, ja kaikki eivät vaadi WiFi-laajennusta. Wi-Fi-signaalin tehostamiseen on useita tapoja, eivätkä kaikki vaadi rahaa. Jotkut näistä ratkaisuista ovat:

  • Päivitä reitittimesi. Vertaa nykyisen reitittimesi teknisiä tietoja uusimpiin malleihin saadaksesi selville, onko se vanhentunut. Parhaiden langattomien reitittimien kokoelmamme on loistava paikka nähdä, mitä markkinoilla on nykyään.
  • Reitittimen siirtäminen. Yritä sijoittaa reitittimesi keskeiseen paikkaan, jotta voit hyödyntää 360 asteen peittoaluetta. Jos tarvitset uuden Ethernet-portin, ota yhteyttä Internet-palveluntarjoajaasi.
  • Harkitse siirtymistä mesh-verkkoon. Mesh-verkot koostuvat useista solmuista. Yksi liitetään modeemiin ja loput ketjuun huoneen muun osan läpi. Se on erityisen hyödyllinen yli 1500 neliömetrin alueella, jossa on useita kerroksia.

Joskus Wi-Fi-laajennus on kuitenkin täydellinen ratkaisu epämääräiseen Internet-ongelmaan, joka ei vain katoa. Jos tarvitset vakaan yhteyden ja nopeita nopeuksia, Wi-Fi-laajennus voi usein auttaa sinua saamaan parhaan kattavuuden koko kotiisi.

Por Markus