GettyImages 652373835 5c46115dc9e77c00017f28b3

Mitä tietää

 • Tarvitset muutaman yksinkertaisen askartelumateriaalin, kuten kenkälaatikon, suuren suurennuslasilinssin ja foamcore- tai jäykkäpahvin.
 • Varmista, että linssi ei ole Fresnel-linssi (tekstuuri toisella puolella, sileä toisella). Nämä eivät toimi kovin hyvin.
 • Ennen kuin aloitat, pane merkille kenkälaatikon pituus, syvyys ja leveys.

Voit rakentaa oman tee-se-itse-älypuhelinprojektorisi muutamista yksinkertaisista käsityömateriaaleista. Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä tarvitset ja miten ne yhdistetään.

Mitä tarvitset älypuhelimen projektorin tekemiseen

Hanki jokainen seuraavista yhdestä paikasta:

 • Kenkälaatikko tai valokuvalaatikko askarteluliikkeestä.
 • Älypuhelin tai pieni tabletti.
 • Mittanauha.
 • Iso suurennuslasi, joka mahtuu laatikon toiseen päähän. Mitä suurempi linssi, sitä parempi, varsinkin jos sinulla on suuri seinä, jolle haluat projisoida. Jos mahdollista, yritä myös välttää kahvoilla varustettuja linssejä leikkauksen säästämiseksi.
 • Foamcore tai tukeva pahvi.
 • Leikkaustyökalu, kuten Xacto-veitsi tai laatikkoleikkuri.
 • Taskulamppu.
 • Maalausteippi tai kaksipuolinen teippi pestävällä liimalla.
 • Vahva liima.
 • Puhdas, valkoinen, sileä pinta, kuten kireä lakana tai tyhjä seinä, joka on puhdistettu.

Ennen kuin aloitat, kirjoita muistiin laatikon pituus, syvyys ja leveys ja käytä näitä tietoja seuraavissa vaiheissa.

Kuinka tehdä projektori älypuhelimeesi

 1. Käytä liimaa vahvistamaan laatikon läpät. Leikkaat suuren reiän toiseen päähän, joten käytä runsaasti liimaa. Paina tarvittaessa jokaista läppää ja pidä sitä painettuna varmistaaksesi, että liima kovettuu kunnolla. Anna liiman kuivua. Valokuvalaatikot, kuten askartelukaupoissa myytävät, ovat kestävämpiä ja voit ohittaa tämän vaiheen monissa tapauksissa.

 2. Aseta suurennuslasi laatikon toista päätä vasten ja rajaa täysi ympyrä sen ympärille.

 3. Sijoita linssi niin, että joka puolelle jää yhtä paljon tilaa, käytä mittanauhaa kiinnittämiseen.

 4. Leikkaa ympyrä varovasti irti veitsellä, aseta kansi laatikon päälle ja mittaa leikkauksellasi, kuinka paljon kannesta irrotetaan pitämällä sitä reiän päällä ja vetämällä sen reunasta.

  Käsityöläinen leikkaa kahvan laatikkoon

  Voit myös vain leikata paneelin irti laatikosta ja jättää hieman ylimääräistä.

 5. Käytä liimaa kiinnittääksesi linssin tiukasti leikkaamaasi reikään asettamalla laatikko pystyasentoon reikä alaspäin ja valuttamalla liimaa varovasti reunan ympäri.

  Käsi liimaamassa suurennuslasille

 6. Kun liima on kuivunut, leikkaa ylimääräinen pois.

 7. Kiillota taskulamppua reunoilla etsimällä «valovuotoja», paikkoja, joiden läpi valo paistaa. Peitä se teipillä.

 8. Kun liima kuivuu linssillä, rakenna pidike älypuhelimellesi tai tabletille. Tämä on yksinkertainen käänteinen T-muoto, joka on valmistettu vaahtomuoviytimestä tai jäykästä pahvista.

  Foamcoresta valmistettu olkaimet

 9. Mittaa laatikon leveys ja syvyys ja leikkaa pala vaahtomuoviydintä 1/8 tuumaa pienempi kuin laatikon leveys kummaltakin puolelta.

 10. Leikkaa toinen pala vaahtomuoviydintä sopimaan pystysuoraan laatikkoon ja liimaa se niin, että se muodostaa suoran kulman alustan kanssa linssiä päin. Jos olet huolissasi vakaudesta, käytä useita vaahtomuoviytimen palasia jäykemmän vastuksen saamiseksi.

 11. Kiinnitä älypuhelimesi teipillä noin pystysuoran paneelin keskelle varmistaaksesi, että se pysyy kiinni näytön ollessa ulospäin.

  Valmis projektori

 12. Nyt kun liima on kuivunut, olet valmis katsomaan. Aseta laatikko niin, että linssi on heijastuspintaan päin ja himmennä valot.

 13. Sammuta puhelimen näytön kierto ja lisää kirkkautta ja äänenvoimakkuutta kokonaan. Suoratoista ääni Bluetooth-kaiuttimeen saadaksesi paremman äänen.

 14. Käynnistä katsottava media ja keskeytä se.

 15. Käännä puhelin niin, että kuva on ylösalaisin ja kiinnitä se telineeseen. Aseta pidike ja puhelin laatikkoon ja liikuta niitä edestakaisin, kunnes kuva seinällä on mahdollisimman terävä.

 16. Paina play, laita laatikon kansi päälle ja nauti!

Por Markus